İçeriğe Yönlendir

Far ampulü nasıl değiştirilir ?


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Far ampulü değişimi bazı araçlarda çok kolay, bazılarında ise farın, tamponun veya ön ızgaranın sökülmesini gerektirecek kadar zordur. Öncelikle aracınızın kullanım kılavuzunu gözden geçirerek ampul değiştirilmesi için gereken aletleri ve işlem adımlarını tespit etmelisiniz.

Araç marka ve modeline göre farlarda kullanılan ampul tipi değişmektedir. Orijinal olarak kullanılan olan tipte ampul takmanız gerekir, aksi takdirde soket ve odak uyuşmazlığı olacağından aydınlatmanız bozulur. Hangi tipte ampul kullanmanız gerektiğini Tüm araçların farlarında kullanılan ampul tipleri kısmından tespit edebilirsiniz. Daha kesin bilgi için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurunuz.

Daha iyi aydınlatma için farların güçlendirilmesi kısmında bulunan testleri inceleyerek size uygun ampulü seçip temin ettiyseniz artık değişim işlemine başlayabilirsiniz.

Xenon farlı araçlarda bu tür işlemlerin deneyimli bir oto elektrikçisi tarafından yapılması gereklidir !

1. Gündüz saatlerini tercih etmeniz değiştirme işlemini kolaylaştıracaktır, farda ampulu tutan klips ve diğer ayrıntıları görmeniz için aydınlık bir ortamı tercih ediniz.

2. En az yarım saat öncesine kadar farlarınızı kullanmamış olmanız değiştirme işlemini kolaylaştıracaktır, aksi taktirde farın içindeki ampul çok sıcak olacağından ellerinize zarar verebilir.

3. Değiştirme işlemine başlamadan önce motoru durdurup, farlarınızı kapatınız.

4. Motor kapağını açarak farın arkasında bulunan plastik kapakları çıkarınız.

post-5-1248865900_thumb.jpg

5. Ampulun metal ayaklarına takılı olan elektrik soketini çıkarınız.

6. Ampulu tutan metal klipsi açarak eski ampulu metal ayaklarından tutarak yuvasından çıkarınız. Ampullerin cam kısmına dokunmamalısınız.

7. Yeni ampulu gövde çıkıntıları doğru oturacak şekilde takınız, elektrik soketini ve metal klipsi aynı şekilde tutturarak ampulu sabitleyiniz.

post-5-1248865905_thumb.jpg

8. Farlarınızı açarak çalıştığını kontrol ediniz.

9. Plastik kapakları takınız.

10. Seviye ayarı nasıl yapılır ? kısmındaki açıklamalara göre farınızın seviye ayarını kontrol ederek ayarlayınız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...