İçeriğe Yönlendir

Ayar vidaları çalışmayan farın seviyesini ayarlama

Hüsnü Ilgaz

Recommended Posts

Hüsnü Ilgaz

fiat marea aracımın farı kırılması sonucu orjinalleri pahallı olduğu için yan sanayi far aldım taktım fakat orjinal farların üstündeki ayar motoru bu aldğım yan sanayi fara uyum sağlamadı içerdeki ayar düğmesi önceden çalışıyordu ama artık çalışmıyor. servise gittiğimde far ayarı yapamadılar ayar vidaları boşa dönüyordu orjinal far almam gerektiğini söylediler. sanayıide ustanın gazabına geldik şimdi bu aldğım farların ayarlamanın bi yolu yokmu yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ayar vidası boşa dönüyorsa, yapacak bir şey yok bence...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Zamanın ve sabrın varsa farı tamamen açıp neden boşa döndüğünü tespit ederek tamir etmeyi deneyebilirsin. Muhtemelen tırnağından çıkmış bir şey vardır. Motor için zaten yapabileceğin bir şey yok.

Yorum bağlantısı
Hüsnü Ilgaz
Zamanın ve sabrın varsa farı tamamen açıp neden boşa döndüğünü tespit ederek tamir etmeyi deneyebilirsin. Muhtemelen tırnağından çıkmış bir şey vardır. Motor için zaten yapabileceğin bir şey yok.

acaba diyorum motor uyum sağlamadığı içinmi ayar yapılmıyor motoru söksem ayarlanır mı?

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ali Karagöz1679652594

Bence en güzeli bu farları çıkmacıya verip orjinalini almak tabi bu bi fikir. Ne kadar yan sanayi malzeme aldıysam hep sorunlu olmuştur. En son palio araçta bahsettiğin şeyi yaşadım ona da gidip orjinallerini aldım şimdi sıkıntı yok. Yan sanayi olanda ne yükselik ayarı nede ışık deseni yoktu..

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

eğer daha önce bir yere ayar yaptırdıysanız fazla zorlamadan dolayı ya mekanik ayar vidaları yuvadan çıkmıştır ya da yuvası kırılmıştır. yan sanayi ucuz farlarda çok karşılaşılan bir problem. orjinal farlarda da olabilir fakat bu kadar çabuk olmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...