İçeriğe Yönlendir

4x1w power led - 12v ?


Can Ekin

Recommended Posts

Can Ekin

Herkese Selamlar,

Artık araba devrini kapadık. Motosikletle devam ediyoruz. Ancak motosikletin tek farlı bir araç olarak gece yada güneşin diğer sürücülerin gözüne doğrudan geldiği zamanlarda yoldaki konumunun, derinlik algısı sebebiyle uzaklığının tam kestirilememesi ve tabi ki TR yollarında zaten pek görülmek istenmeyen motosikletin bu gibi sorunlarına çözüm için motosikletin 2 tarafına power led lerden gündüz farı niteliğinde birşeyler yapmak istedim.

önce 2 adet yuvarlak 6 lı pcb aldım, 1w ledler aldım. Pcb üzerinde dirençle vs. bağlantıları yapıldı. 20derecelik lens takımı aldım çok şahane ama doğru düzgün, estetik bir kasa bir türlü yapamadık. Sonunda canıma tak etti bu işi ÇİN den çözeceğim ucuz yollu zaten diğer power ledlerde elimde patladı.

en son takım buldum 4x1w lık power ledlerden oluşuyor. ancak benim aklıma bir soru takıldı bu beyaz ledler 3.5-4volt çekmiyor muydu tanesi? tek pcb üzerinde (herbir farda) 4 tane 1watt lık power led yeterli güçte yada daha genel olarak herhangi sebeple olursa olsun, doğru çalışır mı 12v a direkt bağlarsak ?

bahsettiğim ürün bu :

http://www.dhgate.com/daytime-running-light-drl-round-4w-led-daytim/p-ff80808135c891770135cd3f01fc5108.html

bir de 3 lü olanlar var, onlar mercekli ama bu böyle reflektörlü baya hoşuma gittiği için bundan alasım var ancak 12v ta bunlara sürücü vs. bağlamadan nasıl olur bilemiyorum.

Yorum bağlantısı

Teoride 1 watt led 3 volt ile çalışıyor, siz seri 4 adet bağlasanız dahi motorun tam regüleli gerilimi olmadığından besleme hattına seri direnç bağlayarak ( 5 watt 4.7 ohm fazlası ile yeter ) kullanın. Ömür açısından çok iyi olur.

Link verdiğiniz ürünlerin içinde driverleri içlerinde mevcut. sıkıntı çıkarmadan kullanırsınız motorda.

Yorum bağlantısı
Can Ekin

Hmm o zaman hiç bir şey yapmadan alıp bağlayalım bunları, uğraşmaya gerek yok.

ÇİN li abiler yapmışlar nasıl olsa,ucuz da bir şey.

Elimde tam beyaz 1w lık 12 tane powerled de var,malum elimde patlayan, gelenlerin renkleri beklediğimden fazla maviye kaçarsa benimkilerle değiştiririm o zaman.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...