İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 3 (2008-) Xenon Mercek ve Led Uygulama

Dağhan Koç

Recommended Posts

Erkan Kahya
(düzenlendi)

Philips 85415 xv c1 miş kodu ama fiyatına baktım kapattım siteyi 323tl/adet. :o

Aracınızda kullanılan projektör bosch marka. Aynısını bende kullanıyorum video çekebilirsen bu akşam eklerim.

tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Ben de bosch kullanıyorum bakalım farkımız ne olacak.

Yorum bağlantısı
Volkan Uzuner

Philips 85415 xv c1 miş kodu ama fiyatına baktım kapattım siteyi 323tl/adet. :o

Aracınızda kullanılan projektör bosch marka. Aynısını bende kullanıyorum video çekebilirsen bu akşam eklerim.

Çok sevinirim, teşekkürler.

Cbi'ye niyetlendim gibi, sizin Rcz'deki değişim konunuza da baktım renk olarak ciddi fark var 4300 Philips ile aralarında. Osram yetkili satıcısı bulamadım yalnız, hatta fiyat bilgisi bile bulamadım doğru düzgün siz nerden almıştınız?

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Kullanılmış alacaksan malum sitede 300tl fiyatları. Ben Ankarada sanayide daha uygun bir fiyata bulmuştum. Aydınlatma olarak renk açısından evet ciddi fark var başka bir proje için onları sattım şimdi 4300k kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Kullanılmış alacaksan malum sitede 300tl fiyatları. Ben Ankarada sanayide daha uygun bir fiyata bulmuştum. Aydınlatma olarak renk açısından evet ciddi fark var başka bir proje için onları sattım şimdi 4300k kullanıyorum.

şu 4300 un duvar fotosunu koyarmısın benimkiler sarı yanıyor gibi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Osram için asya makina ile temasa geçin, yönlendirirler.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mustafa M.

Öncelikle herkese merhabalar. Hazır konu varken soracaklarımı ve projemi burdan devam edeyim yeni konu açıp konu kirliliği oluşturmayım dedim eğer konu sahibi arkadaşımız istemezse yeni konu açabilirim. :)

Megane 3 aracım var. Far projem var ama fazla bir bütçe ayıramadım. Mercek, angel, karartma vs vs.. Merceksiz xenon takmak istemiyorum ama bu işi de en uygun yolla halletmek istiyorum. Aracımın orjinal farları ile oynamayıp çıkma far alıp içine mercek montajı ve dışarı satılan h7 xenon kitlerinden almak istiyorum. Orjinal mercekle farlar biraz pahalı o yüzden montaj ile ucuza hallederim diye düşünmüştüm. Forumu okumadan önce çıkmacıya gider iki tane mercek alır montajı yaparım diye düşünürken ds1-2-3-4 tipleri bosh ve diğer markalar bi-xenon lar ısınan mercekler falan aslında o kadar kolay değilmiş kafam iyice karıştı.

Ben çıkma far aldıktan sonra çıkmacıdan hangi tip mercek almalıyım. Başka ne almayım?

Diğer bir sorum ben far karartması yapmak istiyorum fakat parlak siyahla değil. ısıya dayanıklı boyalara baktım mat siyah yok. normal mat siyah boya alıp karartma yapsam sorun olur mu?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merhaba Mustafa bey hoş geldiniz :flowers:

Forum üyelik kurallarında İsim Soyisim zorunluluğu var , bir sonraki mesajınızda belirtirseniz yöneticimiz gerekli düzeltmeyi yapacaktır.

Megan III halojen farla mercekli far yapısı tamamen aynı , ben sizin yerinizde olsam çıkmacılardan dışı kulağı camı kasası kırık ama mercek ve reflektörü sağlam far bulup alır sadece reflektör değiştirerek mercek uygulamasını en basit ve orjinal şekilde tamamlardım . Merceği bi-xenon la çok kolay şekilde değiştirebilirsin ...

Konuyu baştan sona takip edersen ne yapacağını adım adım öğrenirsin , kafana takılan bir şey olursa bizler buradayız ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa M.

Merhaba Mustafa bey hoş geldiniz :flowers:

Forum üyelik kurallarında İsim Soyisim zorunluluğu var , bir sonraki mesajınızda belirtirseniz yöneticimiz gerekli düzeltmeyi yapacaktır.

Megan III halojen farla mercekli far yapısı tamamen aynı , ben sizin yerinizde olsam çıkmacılardan dışı kulağı camı kasası kırık ama mercek ve reflektörü sağlam far bulup alır sadece reflektör değiştirerek mercek uygulamasını en basit ve orjinal şekilde tamamlardım . Merceği bi-xenon la çok kolay şekilde değiştirebilirsin ...

Konuyu baştan sona takip edersen ne yapacağını adım adım öğrenirsin , kafana takılan bir şey olursa bizler buradayız ...

Hoşbulduk teşekkür ederim. İsim soyisim konusunda yöneticilerimiz bilgisi var.

Bu konuyu baştan okudum yapılan işlem evet dediğiniz gibi.. Fakat mesajımda belirttiğim gibi kendi farımı açmak istemiyorum. Çıkma normal megane far bulup bir de megane iç mercek ve reklektör bulmak biraz pahalı olur diye düşünerek normal çıkma farın içine daha uygun olacağını düşündüğüm mercek montajı planlıyorum. Ama yok aynı kapıya çıkar çok birşey değişmez derseniz o şekilde de yapabilirim.

İkinci sorum da far karartma ile ilgiliydi o konu hakkında bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Isıya dayanıklı boyaların tamamı mat siyahtır çünkü içinde solvent ve vernik yoktur , bu tarz uygulamalar için idealdir . Sıradan sprey boyalar ısıdan etkilenip kabarma veya dökülme yapar .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa M.

İlk mesajdaki far karartmadaki boya parlak gibi geldi o yüzden böyle birşey sordum ama matsa sorun yok. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

yakın zamanda bir kaç günlüğüne istanbul da olacağım inş o zaman çıkmacıları dolaşır mercekli megane 3 far içi bakarım bulamazsam uygun bir mercek alıp yapabilirsem montaj aşama ve sonucu burda paylaşırım. angel falan da düşünüyorum nasıl olacak yakışacak mı yaptıktan sonra tekrar yorum ve tavsiyelerinizi alırım. :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Mahmut yazmış.Mercek kapaklarında yüksek ısıya ayanıklı boyalarda sıkıntı olmuyor ve parça muhakkak zımpara atılıp pürüzsüz olarak atılmalı.

600 derecelik Keen marka boya tavsiye ederim.Pürüzsüz boyadır.Bazı dereceli boyalar pütürlü boyuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mutlu Güney

Selamlar; megane'nın orijinal bixenonuna dokunmadım, iç kısımdaki halojeni söküp bi-xenon mercek montajı yapıyorum, kısaları açınca çift mercek de çalışacak sorum şu;

yeni taktığım bi-xenon merceğin kısalarına elektriğini nereden alayım, park ampulünden alırsam sıkıntı olur mu? (park ampulü iptal zaten)

Yorum bağlantısı
Barış Sözüak

Parkların kablosu çekerde kaynağı o gücü karşılamaz. Parklar 5 w verir siz anlık 100 watt çekip 45 wattlara düşeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Parkların kablosu çekmez mi?

Bu araçta asla bunu yapmayın ve neden park kalosu dediniz?Park kablosu Ecu sistemden çıkışla çalışıyor.

Far içindeki park giriş kablosunu keserek mi kullanacaksınız yoksa balastı park modundamı çalıştıracaksınız?

Park kablosunu kullanacaksan kaldıki soketin iç kısmından keseceksin zaten anlamı yok balast dıştan bağlayacaksan dışa aktarılacak.Balast soketini kasayı kesip içe vereceksen kullanabilirsin ve bence orijinal soketteki kablolara kesip bi,çme yapma.Haricen 1 lik yada 1.5 luk kablo al kullan.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mutlu Güney

Peki sis lambasından kablo çeksem, sisleri yakınca yeni taktığım bixenonun kısaları çalışsa bir sıkıntı olur mu?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Far anahtarı ile aynı anda sisleride yakma işleminden farkı olur diye düşünüyorsan yapabilirsin fakat role ile aküden beslemeli olması şart.Aynı anda hem sis hem balast sigortayı attırır.Tesisata normalden fazla yük biner.Sis sigorası 7 amper ise buna artı olarak bir 7 amper daha yüklenecek.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mutlu Güney

Oktay Ustam; hazır röle ve kablo demeti siparişi verdim, sis farı kablosundan artı ve eksi çekeceğim, peki aküden nasıl bir tesisat bağlayacağım, elim kesme biçme montaj iyi kötü bir şekilde alıştı ama henüz araba elektriği mantığını pek çözemedim, basit bir şekilde anlatabilir misiniz? Şema gibi birşey de olur

http://tr.aliexpress.com/item/Relay-Wiring-Harness-HID-Xenon-H1-H3-H4-H7-H10-H11-H13-880-9004-9005-9006/32259314853.html

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Volkan Uzuner

Merhaba arkadaşlar,

Orjinal bi xenonlu aracımda, farlardan biri daha sarı yanmaya başladı. D1S Philips 4300k, AL Bosch gen 4 ballast takılı üzerinde. Fotoğraflarda anlaşılıyor mu bilmiyorum ama karşıdan bakınca bariz daha sarı sağ taraf, biraz daha yüksek kelvinli ampül takınca dahada net belli oluyor.

Ampülleri sağ-sol yapınca yine sağ taraf sarı yanıyor, mercekte mi sorun var balastta mı emin olamadım. Sizin görüşleriniz nelerdir?

post-3932-0-73994700-1441190325.jpgpost-3932-0-96307100-1441190362.jpgpost-3932-0-46429300-1441190344.jpgpost-3932-0-40795900-1441190403.jpgpost-3932-0-69477500-1441190392.jpg

Bu da sol far merceği, üzerinde kararmalar ve lekeler var ama renk sorunu diğer tarafta.

post-3932-0-96283700-1441190380.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...