Yasin Başaran1679652613 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 (düzenlendi) Ampülleri 85122+ modelini yolladıkları için geri yolladım ve color match modeli yokmuş ellerinde. Yarın ücretini iade alıcam.Aynı fiyatlarda 6000k beyazı değerinde yanıcak d2s lümen değeri yüksek bi ampül tavsiyeniz var mı ?Bunu düşünüyorum.http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/2211/Osram-D2S-Cool-Blue-Xenon-Ampul# 4 Şubat 2014 tarihinde Yasin Başaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 (düzenlendi) Osramlar o Philipslerden daha iyi 3200lm gücünde hatta bazı kaynaklara göre 3400lm. d1s tipinde olanını kullanıyorum normallere göre oldukça beyaz ışık sağlıyor.Çin malı balastlarla o ampüllere yazık edersin. Kullanacaksanda mümkün olduğunca soğuk sellektör yapmamaya çalış. 4 Şubat 2014 tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Başaran1679652613 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Osramlar o Philipslerden daha iyi 3200lm gücünde hatta bazı kaynaklara göre 3400lm. d1s tipinde olanını kullanıyorum normallere göre oldukça beyaz ışık sağlıyor.Çin malı balastlarla o ampüllere yazık edersin. Kullanacaksanda mümkün olduğunca soğuk sellektör yapmamaya çalış.Soğuk selektör yapmadan kullansam 1 ay sıkıntı olmaz sanırım yada direk koito balastla takarım biraz daha bekleyip. ds1 veya d2sde aynı ampülde performans farkı oluyor mu? Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Neden koito takmak istiyorsun? Valeo kullansan yerleri hazır olacak montaj için zorluk çekmeyeceksin. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Osram CBI iyidir, 5000K değerinde. Zaten daha yukarısını markalılarda bulamazsın, çin malı falan bulursun boyalı, onun da performansı düşük oluyor Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 megane daha iyi aydınlatıyor insignia'ya göre sebebi ne olabilir? her 2 araçta sıfır ve fabrika çıkışlı bixenon. merceklerin markaları mı, çapı mı farklı nedir anlamadım. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Şubat 2014 Paylaş 8 Şubat 2014 megane daha iyi aydınlatıyor insignia'ya göre sebebi ne olabilir? her 2 araçta sıfır ve fabrika çıkışlı bixenon.merceklerin markaları mı, çapı mı farklı nedir anlamadım.Hangi şartlarda kıyaslama yaptınız? Bizimde görebileceğimiz resim video var mı? Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 9 Şubat 2014 Paylaş 9 Şubat 2014 o kadar fark var ki sürerken rahatça hissediliyor. megane hem daha beyaz, (insignia sarımsı) hem de daha yoğun ışık veriyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Şubat 2014 Paylaş 10 Şubat 2014 Hem ampul hem de mercek farkındandır. Philips daha beyaz ışık veriyor, osram sarımsı çünkü. Megane'da önceden valeo farlar vardı, gördüğüm kadarıyla AL marka kullanılıyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Bursa'dan bir arkadaşımızın akrabası için temin edilen sanırım 2013 olan modelin makyajlı kasa Megane orijinal mercekli ama halojen olanına yeni tip Hella bi-xenon mercek,Gen5 balast 4300k xenon takımı montajını yapmak Rabbimin zini ile kısmet oldu.Fakat araç üzerinde resim duvar resmi vesaire henüz gelmedi.Farlarda Bosch H7 mercek kullanılmış.Bi-xenon modeli ile aynı yapıda fat bu farlar bana gelmeden önce yeni Hella olarak konuşuldu ürünler alındı.Mercek bu çıkınca sonra Bosch takmakta istemedim.Çalışmaya devam ettim.Bu fara sahip olan arkadaşlarımız direkt Bosch bi-xenon mercek değişimi yapabilirler fakat far camının açılması şart.Montaj aparatı yapmaya gerek kalmdı orijinal yapı üzerinden montajı yaptım.Çerçeve ile mrecek arasında yükseklik ayarının sorunsuz çalışabileceği kadar boşluk mevcuttu bu benim için iyi oldu ve farları kapattım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Megane III'de halojen far mercekli değildi diye biliyorum ? Hella kalmalı bence. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 (düzenlendi) Ustam adamlar bu değişimi çoktan yapmışlar.Farlar Bosch All ürünü.Hella'nın mercek kapakları fena işime yarıyordu. 7 Ağustos 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Makyajlılarda mercekli çıkmaya başladı, farlar kolay açıldı mı? Ben de belki yarın girişim farlara Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Bosch farları genelde nazlı değil.Kullanılan silikona göre değişiyor ama bu far gayet kolay ısıtılarak açıldı ve aynı silikon tekrar ısıtılarak kullanıldı. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Özlek 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 Alt yapı yok ise 1 adet 12 volt 20 amper röle, bir adet 7.5 amper sigorta ve bir kaç metre kablo ile alt yapının alası yapılır. Yapmak, yapamayacaksan eğer elektrikçine tarifim ile 15 dakika içerisinde bağlarsın. Oem gibi çalışır. Aynı sistemi Reanlut fun club'da bir arkadaşıma ve kendi kangoo'ma yaptım. Çok harika çalışıyorArkadaşlar selam, konuyu hortlatmış gibi oluyorum ancak kalabalık olmaması adına buradan devam edeyim dedim. Servet hocam, megane 3 araca bahsettiğin şekilde bir tesisat çekmemiz gerekiyor, alt yapı mevcut ancak araç baz donanım olduğu için aktif değil. Arıza ışığı vb. yakmadan, en basit ve şirket aracı olduğundan gerektiğinde kolayca sökülebilecek şekilde nasıl bir yol izlememiz gerekir bilgi verebilirmisin? Teşekkür ederim şimdiden. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Eylül 2014 Paylaş 27 Eylül 2014 (düzenlendi) Volkan bey, hiçte bile hortlamıyor, demekki yazılanlar çizilenler hala ışık tutabiliyor Renault'un sigorta paneli kaput bölgesinde ise bir kaç noktada voltaj ölçümü isteyeceğim. Birde Gündüz farı için tesisat varmı yokmu far soketine gelen onu bilmemiz gerekiyor. 27 Eylül 2014 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Özlek 27 Eylül 2014 Paylaş 27 Eylül 2014 Volkan bey, hiçte bile hortlamıyor, demekki yazılanlar çizilenler hala ışık tutabiliyor Renault'un sigorta paneli kaput bölgesinde ise bir kaç noktada voltaj ölçümü isteyeceğim. Birde Gündüz farı için tesisat varmı yokmu far soketine gelen onu bilmemiz gerekiyor.Servet Bey,Sigorta kaput bölgesinde, içeride ayrıca başka bir panel var mı bilmiyorum gerçi ama kaputun içinde büyük bir kutu var. Gündüz farı için, far içinde tesisat var, Gündüz farı ampulunun bulundugu alandaki kablo ilgili ampulu besliyor ancak soket kısmında çıkışı yapılmamış ucu açıkta ve boş bırakılmış. Bu noktada soketteki boş uçtan çalışma yapmak gerkecek diye düşünüyoum. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Eylül 2014 Paylaş 29 Eylül 2014 Ucun boşta bırakılması iyi. Geri kalanı ehil bir elektrikçi var ise ona tarif ederim. Siz ise montaj evrelerini, nereden kablolar alındığını fotoğraflarsınız. Burada yeni bir başlık altında yayınlarsınız. Yorum bağlantısı
Volkan Özlek 29 Eylül 2014 Paylaş 29 Eylül 2014 Servet Bey, siz anlatımı dilerseniz buradan ya da volkanozlek@gmail.com adresine yağın ben de elektrikçiye gittiğimde direk metni vereyim kendisine Yorum bağlantısı
Misafir 29 Eylül 2014 Paylaş 29 Eylül 2014 Volkan yazı uzun olur. Arkadaşın yanında iken bir iki kelamla anlaşırsak daha kolay olacaktır 5413800384, istediğin vakit arayabilirsin. Eğer forklift tepesinde değilsem mutlaka cevap veririm Yorum bağlantısı
Volkan Özlek 29 Eylül 2014 Paylaş 29 Eylül 2014 Volkan yazı uzun olur. Arkadaşın yanında iken bir iki kelamla anlaşırsak daha kolay olacaktır 5413800384, istediğin vakit arayabilirsin. Eğer forklift tepesinde değilsem mutlaka cevap veririmTamamdır bu hafta içinde uğrama şansım olur diye düşünüyorum ustaya, telefon edeceğim Yorum bağlantısı
Volkan Uzuner 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Arkadaşlar megane 3 kullanıyorum, orjinal bi-xenonlu aracım. Ampüllerim d1s philips 4300K ama fazla sarı geliyor gözüme, bunları daha beyaz ve yine sorunsuz olarak hangi ürünle değiştirebilirim?Birde Audi-Bmw-Mercedes markalarının bazı modellerinde kısalar hem bembeyaz yanıyor(6000K ve üzeri gibi) hem de selektörde flaş etkisi yaratıyor.Bende bu etkinin olmamasının nedeni ampülün 4300k olması mı yoksa ballast yada mercek farkından mı kaynaklı bu durum?Daha net sorayım, flaş etkisi ballast ve mercekle mi alakalı yoksa ampül markası veya kelvin değeri ile mi? Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Birinci soru için hem beyaz yansın hemde çok iyi aydınlatsın diyorsan Osram CBI yada Philips yeni bi tane çıkartmış kodunu tam hatırlamıyorum cv mi wx mi öyle bir şeydi bu tarz bir ampul kullanmalısın. Ancak fiyat olarak ikinci el bile 300tl civarında.Ikinci soru içinde flaş etkisi için öncelikle hella projektör daha sonra ampulun beyaza yakın renk vermesi gerekir.Şöyle anlatayım hella da hem 4300k hemde 8000k civarında iki ampul denemem oldu 4300k oem ampul yolu çok güzel aydınlatıyor, 8000k çin malı ampul ise çok sellektör atıyordu. Hatta görenler sen ne taktın buna böyle diyorduB) 1 Yorum bağlantısı
Volkan Uzuner 30 Eylül 2014 Paylaş 30 Eylül 2014 Birinci soru için hem beyaz yansın hemde çok iyi aydınlatsın diyorsan Osram CBI yada Philips yeni bi tane çıkartmış kodunu tam hatırlamıyorum cv mi wx mi öyle bir şeydi bu tarz bir ampul kullanmalısın. Ancak fiyat olarak ikinci el bile 300tl civarında.Ikinci soru içinde flaş etkisi için öncelikle hella projektör daha sonra ampulun beyaza yakın renk vermesi gerekir.Şöyle anlatayım hella da hem 4300k hemde 8000k civarında iki ampul denemem oldu 4300k oem ampul yolu çok güzel aydınlatıyor, 8000k çin malı ampul ise çok sellektör atıyordu. Hatta görenler sen ne taktın buna böyle diyorduB)Teşekkür ederim cevabınız için, mercek ve ballast markasını bilmiyorum aracımda kullanılan ama dediğiniz şekilde değişim yapılmadan o etkiyi yakalayamıyorum orası kesin CBI güzel gözüküyor, birde Philips' in ultra blue modeli var sanırım ama sahtesi çok fazla var herhalde onunda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts