Şevki Taş 10 Şubat 2017 Paylaş 10 Şubat 2017 6 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Mercekler en fazla 150 TL tutar , işçilikte 500 600 civarı diye tahmin ediyorum , bunlar çift far için total rakamlar . Yani çifti max 750 gibi bir rakama mal olur gibi ... Teşekkür ederim bilgilendirdiğini için? 2 saat önce, Sırrı Polat yazdı: Aracınızda , resimlerdeki merceklerden var sanırım , çünkü aynı marka - model bir araç için tekirdağ dan bir arkadaşa az önce 1 çift temin ettim ankaradan , onun da aydınlatma ile ilgili aynı şikayetleri vardı. Eğer işinin ehli bi usta bulabilirsem parça temini için yardımınızı isterim teşekkürler? Yorum bağlantısı
Fatih Sipahi 18 Haziran 2017 Paylaş 18 Haziran 2017 (düzenlendi) İyi günler sayfaya yeni üye oldum bir şey soracağım şimdiden teşekkürler. 2005 Audi A6 Xenon farlar için en uygun ve en net gece görüşünü veren ampül hangisidir. İnternette Osram'ın Night Braker'ına baktım bir de Osram Cool Blue İntense. Sizinde diğer önerilerinize açığım aynı aracı kullanan birisi varsa o daha verimli olabilir tek derdim geceleri net ve göz yormayan bir ışık sahibi olmak teşekkürler.. 18 Haziran 2017 tarihinde Fatih Sipahi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Haziran 2017 Paylaş 18 Haziran 2017 (düzenlendi) Haoljen yapıda en iyi aydınlatma olasılığı seçenekleri çok değil.Öncelikle far içi ve reflektör temizliği,İyi yapılmış far ayarı şart.Sonrasında performans ampulleri ile bence çok olmasada birazdaha ışık artışı elde edilebiliyor.Lakin orijinal klasik ampullerden fazla bir artışı yok.Kısaca en iyi aydınlatmayı iyi bir far ayarı ile elde etmenizdir. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ Linkteki başlık altında konularda bolca kullanıma ait veya tavsiye,öneri,linkler mevcut.zaman açısından incelemenizi tavsiye ederim. http://www.geceucusu.com/forum/8-halojen/ 18 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 Her şekilde bence kullanıma dayalı olarak ampulleri en az 6 ayda bir yenilemek yerinde olur kanısındayım. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 Şimdi, Oktay Toker yazdı: Her şekilde bence kullanıma dayalı olarak ampulleri en az 6 ayda bir yenilemek yerinde olur kanısındayım. Aracımın yakıt sarfiyatının yanı sıra bir diğer incir ağacını diktiren özelliğidir vergisi ama 6 ayda o kadar vergi odemiyorum arabaya Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 Xenon oem ise 6 ayda zaten değişmez.En az 5 yıl bence gider. Halojen H sınıfı ampuller için öngördüğüm bir tavsiye. Sana geçerli değil. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 (düzenlendi) Bu ayrıntıyı duymak gerçekten iyi oldu 19 Haziran 2017 tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 54 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Haoljen yapıda en iyi aydınlatma olasılığı seçenekleri çok değil.Öncelikle far içi ve reflektör temizliği,İyi yapılmış far ayarı şart.Sonrasında performans ampulleri ile bence çok olmasada birazdaha ışık artışı elde edilebiliyor.Lakin orijinal klasik ampullerden fazla bir artışı yok.Kısaca en iyi aydınlatmayı iyi bir far ayarı ile elde etmenizdir. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ Linkteki başlık altında konularda bolca kullanıma ait veya tavsiye,öneri,linkler mevcut.zaman açısından incelemenizi tavsiye ederim. http://www.geceucusu.com/forum/8-halojen/ Farlarım xenon demiş ama halojen değil 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 (düzenlendi) Sırrı ikazın için sağolasın.Harbiden xenon kelimesini görmemişim.Baştan sona okumama ragmen Night Braker görünce atlayıp direkt halojen ampul diye yorum yaptım.Özellikle Fatih bey lütfen Kusuruma bakmayınız. Xenonda olsa İlk mısralar her şekilde yine geçerli diyebiliriz. Orijinal xenonlar değişmedi ise ve mercek reflektörü kararmadı ise oem sınıf yeni bir xenon ampul orijinalinden renk tonu hariç fazla etki vermeyebilir.Temizlik sonrası farkedilir şekilde performans alınacaktır.İlave olarak Reklektör ve iç kısım islenmeler ışık gücüne en fazla etken alanlardır.Bu kısımlar sıkıntılı ise ampul ne tipi yada halojen tas,mercek farketmez ne olursa olsun performans artış minimal olacaktır. Konu linkimizde zaten mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/5861-d2s-d1s-xenon-ampul-se%C3%A7imi-%C3%B6neriler/ 6 ayda bir değişimde olmayacağına göre sorun yok. 19 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sipahi 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 9 saat önce, Oktay Toker yazdı: Sırrı ikazın için sağolasın.Harbiden xenon kelimesini görmemişim.Baştan sona okumama ragmen Night Braker görünce atlayıp direkt halojen ampul diye yorum yaptım.Özellikle Fatih bey lütfen Kusuruma bakmayınız. Xenonda olsa İlk mısralar her şekilde yine geçerli diyebiliriz. Orijinal xenonlar değişmedi ise ve mercek reflektörü kararmadı ise oem sınıf yeni bir xenon ampul orijinalinden renk tonu hariç fazla etki vermeyebilir.Temizlik sonrası farkedilir şekilde performans alınacaktır.İlave olarak Reklektör ve iç kısım islenmeler ışık gücüne en fazla etken alanlardır.Bu kısımlar sıkıntılı ise ampul ne tipi yada halojen tas,mercek farketmez ne olursa olsun performans artış minimal olacaktır. Konu linkimizde zaten mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/5861-d2s-d1s-xenon-ampul-se%C3%A7imi-%C3%B6neriler/ 6 ayda bir değişimde olmayacağına göre sorun yok. Aynen Xenon demiştim benimde kafam karıştı akşam ama sonradan düzeldi ? Aracın far aksamı orjinal. Tavsiye edeceğiniz bi marka model var mıdır peki ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 Oem Osram Cbi serisi olabilir yada Philips komple dış kasası metal olan versiyon var oda olabilir. Lakin yazdığım gibi temizlik aşaması en önemli unsur bu yoksa xenon ampul almanız sadece renk dışında bir şey ifade etmeyebilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Haziran 2017 Paylaş 24 Haziran 2017 On 18.06.2017 at 02:41, Fatih Sipahi yazdı: İyi günler sayfaya yeni üye oldum bir şey soracağım şimdiden teşekkürler. 2005 Audi A6 Xenon farlar için en uygun ve en net gece görüşünü veren ampül hangisidir. İnternette Osram'ın Night Braker'ına baktım bir de Osram Cool Blue İntense. Sizinde diğer önerilerinize açığım aynı aracı kullanan birisi varsa o daha verimli olabilir tek derdim geceleri net ve göz yormayan bir ışık sahibi olmak teşekkürler.. Standart osram xenarc fazlasıyla işinizi görür. Eğer ampul değişiminden beklediğiniz performansı alamadıysanız merceklerin islenmiş olma ihtimali yüksektir. Yorum bağlantısı
Şevki Taş 9 Ekim 2017 Paylaş 9 Ekim 2017 İyi günler herkeze farlarımla ilgili sorun yine devam ediyor ? Eski farlarımın mercegi karardıgı için sıfır far aldım ama ampülleri değişmemişti şimdi de ampüllerde titreme oluyor ve akşamları net görüntü alamıyorum ayrıca ne takacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız cok sevinirim soldaki mavimsi olan araç benim diğer beyaz ile arasında büyük bi fark var Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ekim 2017 Paylaş 9 Ekim 2017 D2S 4300K standart sarı/beyaz renkte yanar... D2S 5500K cbi beyaz renkte yanar... Daha üstüne çıkmayın hem oem bulamazsınız hemde aydınlatma kalitesi düşer... 1 Yorum bağlantısı
Şevki Taş 9 Ekim 2017 Paylaş 9 Ekim 2017 Peki yanımdaki araba 4300 k mı 5500 k mı orjinal ampülleriymiş araç Q5 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Ekim 2017 Paylaş 9 Ekim 2017 (düzenlendi) Resme bakılırsa sizin sorununuz ampulle alakalı bir sorunda değil.Ampuller ya yerine oturmamış yada mercek odagı tutmuyor. Farlar yan sanayi mi?Yan sanayi ise bu aydınlatmayı almanız normal diyebilirim. Lakin bence ampullere yatırım yapmayınız derim.Önce bu aydınlatmadaki hataya odaklanınız. 9 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Şevki Taş 9 Ekim 2017 Paylaş 9 Ekim 2017 Farlar orjinal hella şöyle bi durum var ampüllerin markasını bilmiyorum ne kadar kelvin onun hakkında bilgim yok tamircimde 6000 k takalım dedi osram yada philips orjinalinin ne oldugunu sordum bunu söyledi bende sizlere sormak istedim orjinal ampülü nedir diye cok afaki bi rakamda cıkmadı iki ampül 250 gibi bi fiyat cıkıyor Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Ekim 2017 Paylaş 9 Ekim 2017 (düzenlendi) Orijinal ampuller tahminime göre D2s serisi marka olarak ya Osram yada Philips ve fabrikasyon renk 4300k dır.Bazen Hella kendi ampulünüde kullanabiliyor. Daha üst renk degeri yoktur.Bunun üzerindeki renk degeri sizin kararınız olur.6000k oem değildir,muadil üründür. Şu anki far ayarı resme göre biraz yüksekte buda adınlatmayı ve yola vuran ışık boyutunu etkiler. Gece duvara karşı 10 Metre civarından kısa far resimlemesi yolladığınız resimlerden daha çok şey anlatacaktır. 9 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İskender 10 Eylül 2018 Paylaş 10 Eylül 2018 arkadaşlar merhaba. 2010 model audi a6 2.0 aracım var, far aydınlatma konusunda sıkıntı yaşıyorum gece yolda başka arabaların ışığı sayesinde gidiyorum valla audi servisten orijinal tanesi bin liradan 2 adet ışık aldım değişitirdim ancak yine yeterli şekilde göstermiyor. bu modelde aydınlatma sorunu yaşanıyor galiba Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Eylül 2018 Paylaş 10 Eylül 2018 (düzenlendi) İskender bey merhaba , aramıza hoş geldiniz Aracınıza ait 2 farklı far seçeneği var ülkemizde Hella D2S igniter ve Hella D3S , bunlardan hangisi aracınızda . Size daha sağlıklı yorum yapabilmek için farların 10 mt mesafeden düz bir duvarda yansıma fotoğrafını görebilirsek iyi olur ... 10 Eylül 2018 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İskender 9 Ekim 2018 Paylaş 9 Ekim 2018 On 10.09.2018 at 19:07, Mahmut Akbulut yazdı: İskender bey merhaba , aramıza hoş geldiniz Aracınıza ait 2 farklı far seçeneği var ülkemizde Hella D2S igniter ve Hella D3S , bunlardan hangisi aracınızda . Size daha sağlıklı yorum yapabilmek için farların 10 mt mesafeden düz bir duvarda yansıma fotoğrafını görebilirsek iyi olur ... Merhabalar Mahmut bey aracımda hella D3S far bulunmaktadır. Duvara yansıma gayet güzel duruyor ancak yollarda kesinlikle görüş yok denecek kadar az. Çok ışıklı ortamda kesinlikle göremiyorum. Bu sorunu nasıl aşacağım yardımcı olur musunuz :))) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ekim 2018 Paylaş 9 Ekim 2018 2 saat önce, İskender yazdı: Merhabalar Mahmut bey aracımda hella D3S far bulunmaktadır. Duvara yansıma gayet güzel duruyor ancak yollarda kesinlikle görüş yok denecek kadar az. Çok ışıklı ortamda kesinlikle göremiyorum. Bu sorunu nasıl aşacağım yardımcı olur musunuz :))) Far mercekleri işlevini yitirmiş İskender bey , mercek değişimi şart 2010 model bir araç için normal bir durum . Yorum bağlantısı
İskender 9 Ekim 2018 Paylaş 9 Ekim 2018 3 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Far mercekleri işlevini yitirmiş İskender bey , mercek değişimi şart 2010 model bir araç için normal bir durum . teşekkür ederim mercekleri değiştircem fiyat tuzlu olur mu acaba Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Ekim 2018 Paylaş 14 Ekim 2018 On 10.10.2018 at 01:38, İskender yazdı: teşekkür ederim mercekleri değiştircem fiyat tuzlu olur mu acaba Soyadınızı bildirir misiniz, üye adınızı buna göre düzenleyeceğim. Far ayarı yapıldı mı, bana sanki biraz yüksek gibi geldi. Çekim yapılan yer düz ise eğer o pencere ve balkon duvarının en az 1 mt yükseklikte olacağını tahmin ediyorum. Far kesilme çizgisinin 50 cm civarında olması gerekirdi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts