Ozan Demir1679652702 25 Ocak 2019 Paylaş 25 Ocak 2019 Merhaba herkese, aranıza yeni katıldım. Benim aracım 2004 model audi a6 , 2,7t. Birkaç ay önce almış bulunmaktayım. Aracı aldığım ilden yola çıktığımda gündüz idi ve akşam olduktan sonra bir şey fark ettim ki; kısa farlar yakını gösteriyordu ve aydınlatması da oldukça zayıftı. 2 ay sonra da 'far yükseklik ayarı' ikaz işareti uyarısı vermeye başladı ekranda. Park lambaları açıkken sol farda titreşim mevcut ve kısa farlar hem yakını gösteriyor, hem de aydınlatması oldukça zayıf. uzun farlar ise ileriyi gösteriyor ve aydınlatması biraz dağınık olmakla birlikte yeterli gibi. Elektrikçilerden bazısı xenon far ömrü bitmiş diyor, bazısı da bunların ömrü bitince tam söner ve sadece far yükseklik ayarı yaparız diyor. Özel servistekiler de inceledi ve onlarda mercekte kararma var ve komple far değişimi önerdi. Yetkili servise başka bir iş için gittiğimde bunu sordum ve oradaki bir bayan da ampül bitmiştir diyerek üzerinde durmadı. D2S hella orijinal farlar mevcut araçta ve farları orijinali ile değiştirmeli miyim, yoksa sadece ampül değişimi ve yükseklik ayarı mı yaptırmalıyım? Far motoru bozuk olduğu için mi yükseklik ayar ikazı veriyor? Genel kanaat, a6 ların farlarının iyi olmadığı yönünde sanırım. Önceki a4 1,6 aracımdaki xenonlar ise şu ana kadar ki gördüğüm en iyi aydınlatmaydı diyebilirim. Sizce ne yapmalıyım? Yardımınız için teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Ocak 2019 Paylaş 25 Ocak 2019 Ozan bey merhaba , aramıza hoş geldiniz 15 yaşındaki bir araç için far konusunda çok fazla bir şey beklememek lazım , malzeme yorgunluğu , deformasyon , bakımsızlık vs. gibi bir çok etken var aydınlatmayı etkileyen . Yapmanız gereken mercekleri ve ampulleri yenilemek , balastlar da sıkıntı olduğunu sanmamakla beraber kontrol edilmeli ve duvar fotosunu görmeliyiz . Far içi temizliği ve far camı polisajıda önemli . bunlarında mutlaka yapılması gerekiyor . Mercek değişimi yaparken far camı açmanıza gerek yok A6 far kapakları oldukça geniş buda far camını açmadan merceğe ulaşmanız sağlıyor ve işi oldukça basitleştiriyor . Sol ön aks üzerine konumlandırılmış otomatik eğim sensörü değişmeden uyarı almaya devam edeceksiniz , ama önce sigortasını çıkartarak test etmeye çalışın , hiç hareket yoksa değişmeli. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Balkan 29 Mart 2020 Paylaş 29 Mart 2020 Selamlar,siteye yeni uye oldum,aracim 2012 audi a6 c7 kasa;ilk sahibiyim dolayisi ile cok ozenli kullanilmis bir arac;ancak son zamanlarda gece yolculuklarinda farin yol uzerine cok az etkisiningorebiliyorum;hele ki yagisli havalarda acikmi degilmi idrak edemiyorum.siteyi inceledim ve far mercegi degismesi gerekli oldugu sonucunu cikardim,ancak bu on cami kesip yada sokulen uygulamalrda ileride sizdirma sikintisi olmuyormudur? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Mart 2020 Paylaş 30 Mart 2020 Hoş geldiniz. Kesmeyi tavsiye etmem.cam kanalı temizlenip silikonla düzgünce kapatılırsa agır bir sorun olmayacaktır.Linkteki konuda detaylı tecrübe ve paylaşımlar mevcut. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Balkan 31 Mart 2020 Paylaş 31 Mart 2020 Cok tesekkurler hosbulduk;usta kanallarindan sokulup yapildigini soyledi ben kesmek olarak algilamisim,kusura bakmayin;ancak bir cok uyguladigini soyleyen mevcut;sizin ustaligindan emin olup onerebileceginiz bir isletme varmidir ? Yorum bağlantısı
Burak Altınbaş 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 (düzenlendi) Herkese merhaba aranıza yeni katıldım. En doğru bilgiyi sizden alacağımı düşünüyorum. Aracım için photon marka ampul siparişi vermiştim, fakat usta benim araca uymayacağını söyledi. Onun öncesinde kısaların h7 uzunların h11 olduğunu söylendi bana (bir kaç satıcı ve aldığım siteden, araç marka modeline göre söyledindi) Usta benim aracımın kısa ve uzunlarının birlikte olduğunu söyledi ds1'di yanlış hatırlamıyorsam dedi. Aldığım ürünü tekrar gönderip doğru ampulu sipariş etmek istiyorum, bundan emin olmam için ne yapmam lazım. Bir çok yere araç marka model söyledim bana önerileni aldım. H7 led bir ampul. Sadece kısaları değiştirmek istiyordum. Ama ikisi birlikte tek ampulmuş Aracın orjinalinde beyaz ışıklar var xenon mu led mi bilmiyorum. Sadece daha net ışık için değiştirmek istiyorum. Araç: 2006 model A6 3.0 tdi quattro. Doğru ampül modeli'ni söylerseniz sevinirim. Ve marka-model önerilene açığım. 14 Ağustos 2020 tarihinde Burak altınbaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 Burak bey merhaba , aramıza hoş geldiniz Aracınızın versiyonu hakkında bilgi sahibi değiliz , bu yüzden şu ampuldür diyemiyorum . A6 Quatro larda 4FH , 4F2 , 4F5 vs gibi farklı versiyonlar var , mesela 4F5 te halojen far var ve ampuller H7 ve H1 ama 4FH ta Valeo mercek ve D1S xenon ampul kullanılıyor ama gündüz led leri yok , A6 C6 versiyonunda günüz ledli ve xenon farlar kullanılıyor . Şöyle yapalım araç kaputunu açarak far üzerindeki etiketin yakın çekim fotosunu ekleyin mesajınıza , bakalım halojen mi , xenon mu ? Örnek etiket fotosu Yorum bağlantısı
Recommended Posts