İçeriğe Yönlendir

Ayar motoru hakkında

Ozan Kar

Recommended Posts

On 11.07.2016 at 16:27, Mesut UĞURLU yazdı:

Merhaba;

Bu fotoğraftaki(fotograf buradan alıntı) motordan elime geçti. Ama kontrol kartı yok. Sadece motor var elimde.

Bu motoru kendi özel bir projem için kullanmak istiyorum.

5 bacağı olduğu için önce step motor gibi düşündüm... Ama danıştığım arkadaşlar bun tarz parçaların sadece omaj değişikliği ile sürüldüğünü söylediler.

Multimetre ile ölçtüğümde 2-4, 3-5 bacakları arası sabit bir dirençle karşılaştım. 1. numaralı bacak ise hep tepkisizdi.

Şimdi hangi bacaktan ne şekil bir sinyal versem motordan hareket alabilirim acaba?

Teşekkürler.

4 çıkışlı step motor sürücü ile kumanda edilebilir. Piyasada hazır devreler var

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mesut UĞURLU

Merhaba;

Bipolar bir motormuş. 5. bacak başka bir iş için ayrılmış zannedersem. 5. bacak karıştırdı kafamızı. Ama L298D ile sürdük hocam. Teşekkürler ilginiz için.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Motoru başka amaç içinmi kullandın yoksa yükseklik ayarında çalışır halemi getirdiniz,öyle ise biraz daha bilği verebilirmisin?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
On 24.07.2016 at 16:37, Mertol Kip yazdı:

O motorlar step motor. Arkasındaki devre ise sürücü devresi. Arduino + step motor shield ile sürebilirsiniz.

focus3 (ve focus2) deki sistem farklı. Arka askların üzerindeki eğim sensörleri (logaritmik potansiyometre) ile okunup analog olarak far kontrol devresine gidiyor. Onun içinde motorola işlemcisinde ADC den geçip CANBus ile fardaki step sürücülerine veri gönderiyor. CANId leri falan da var bende. Ama orijinal devreyi çalıştırmak için uğraşmaya değecek bir şey değil. Orijinal fark kontrol ve sürücü devreleri ile aks sensörleri falan var bende, çalıştırdım da ama klonlamaya değmez.

Ustalar ben bu kartı kendi diğer orijinal ekipmanları ile çalıştırmaya yönelik kopyalayıp otomatik eğim ve saire gibi  uzun uğraş ve değmeyecek bir çalışma için değil.

Bu mevcut sürücü modulü değerlendirip hali hazırdaki bu sürücü kartındaki data ucu için aracın orijinal manuel yükseklik ayar düğmesi içindeki elektronik devresinden gelen data voltaj ucu yani manuel yükseklik motoruna komut veren data yada voltaj seviyesi ile çalıştırmaya yönelik bir bilği arayışındayım.

Olur mu olmaz mı?

0801.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...