Can Hakan Temiz 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 7Sevgili arkadaşlar ve sayın abiler herkese iyi akşamlar.99' model Elantra'mın farlarını Bi xenon a çevirmek üzere hareket etmiş bulunmaktayım. Erman abi (Blackdesing) nin yardımları ve fikirleri ile belli kalıplar kafama oturmuş durumda.Elimde bazı araçların farlarından çıkardığım mercekler mevcut fakat hepsi adaptif. Erman abi İzmirden Bi xenon merceklerimi yolladı.Geriye sadece mercek kapakları, angel halkalar ve üzerinde karar veremediğim far içi gündüz far projem var.Birde bi xenon set alacağım o kolay iş.Elimde bulunan ekibi size aktarmak istiyorum çünkü bazı sorularım var.Başlıca sorunlar:1.Mercek kapağı bulamassam kendim nasıl yaparım link verirseniz sevinirim ben bulamadım.2.Adaptif far mercekleri değerlendirilebilir mi? (Sinyal vs.)Mercekler,Kapaklar, Uzun far tasları,Ivır zıvır,Gündüz farı için ve 3.stop için kullanacağım ledler,Teşekkür ediyorum şimdiden. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Farınız H4 değil mi ? Uzun far reflektörünü nasıl takacaksınız. ?Merceklerin marka modelleri ampul tipleri nedir, yada neyin merceğidir. ?Gündüz farı ledleri ancak reflektörleri ile verimli olur, reflektörleri kullanacak mısınız ?Far camına bir şey düşündünüz mü ? Far camınız bu mu ? Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 12 Aralık 2013 Yazar Paylaş 12 Aralık 2013 Hayır benim far camım desensiz.H4 far tipi. D2S bi xenon ampul kullanacağım ve mercekler mevcut. Uzun taslar çıkan parçalar onlar ı kullanmayacağım Mehmet abi.Araba nın resmini koymuştum gözükmesi gerek. Far reflektörü için küçük el fenerlerinden çıkaracağım parmak kadar taslar oluyor onlardan düşünüyorum.Bende bulunan mercekler hella, valeo ve bi adet romen malı mercedes için üretilmiş.mercekler adaptif. Bi halojende olabilirler.Kapağa ihtiyacım var yada el yapımı için hangi yol kullanılabilir ? El ile yaparsam benim için daha değerli olacak .) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Kapağı elle yapmanızı tavsiye etmem... Uygun bir şey bulup kullanın... El feneri reflektörünü ledlerde mi kullanacaksınız ? Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 12 Aralık 2013 Yazar Paylaş 12 Aralık 2013 el fenerleri var burda bakkalda küçük yıldız seklinde serce parmak belki girer. Smd led merceğide uygun olabilir. İstediğim görüntü bu. Mercek kapağını huniden va. Yapmışlar erime yapmazmı sizce daha sert plastik yada fiber macundan yapma gibi ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 (düzenlendi) Mercekler Valeo olanı kullancaksın öyle görünüyor.Diğerleri Hella ve Bosch adaptif iç perdelerini elinle ayarlayabilirsin ve sadece sislerde kullanabilirsin yada çift mercek yapabilirsen Bosch olanı tavsiye ederim perdesini uzun hüzmeye sabitle ve kullan.Orjinal xenonda Mükemmel ışık veriyor.Mercek kapaklarındaki resimde soldan ortadakini kullan hiç arama Valeo merceğe tam olur.Valeo mercek boyutu kısa olduğu için uzun kalmaz yeterli olur.huni ile falan boşuna uğraşma elindekiler fazlasıyla yeter.C200 stop ledi görüyorum onu uydurabilirsen resmettiğin şekildeki gibi yapabilirsin.İçindeki ledleri kırmızı flux onları power led yapabilirsin.Yada büyük stoptan parçalar kesebilirsen uydurabilirsin.Angel halka düşünüyorsan Bmw halkası işine yarar.Mercedes yatık U pleksiye alttaki ışık dagıtıcıyı kullanman şartı ile power led ile çok güzel ışık alırsın.Elinde çok güzel parçalar var bir çok şey yapabilirsin.Far camında şeffaf görünüyor işin kolay.El feneri parçaları far içinde erir boşuna bakma. 13 Aralık 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 13 Aralık 2013 Yazar Paylaş 13 Aralık 2013 Sağol Oktay abi yönlendirmeniz için, elimdeki parçaların eşlerini bulmam gerek.Dediğiniz kapağı kullanacağım eşini bulursam. Far kırmaya devan ediyorum. Bugün tekrar bakıcam hazır evdeyken bu işi halletmem gerek. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Mercek arkasını kapacagım diye uğraşmana bence gerek yok.Nasılsa gündüz farı gibi bişiler düşünüyorsun o Stoptaki parçalar ile mercek etrafı düzenli yakışacak şekilde doldurulabilir.Maharet sende bitiyor.Elindeki inkanları degerlendir.Şerit gibi dizili olan Smd 5050 power led zaten kullanabilirsin. Açıkca ben senden daha heyecanlıyım ortaya güzel bir şey çıkacağından eminim. 1 Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 13 Aralık 2013 Yazar Paylaş 13 Aralık 2013 Stop reflektörlerinden kestiğim 2 li parça yı far içi amerikan park için kullanacağım. Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 14 Aralık 2013 Yazar Paylaş 14 Aralık 2013 Yeni çalışma arkadaşlarım geldi. Çok heyecanlıyım bi bmw 318 farı buldum angelleri var birde daha önce volvo xc60 farı kırmıstım sımdı diğer esi geldi . Yani bu bi takım kapak demek .)İki adet mercedes farım var biri b kasa sanırım diğeri c İşe yarayacaklar.) Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 14 Aralık 2013 Yazar Paylaş 14 Aralık 2013 (düzenlendi) işte ilk takımım. (Xc60 2013) 14 Aralık 2013 tarihinde Can Hakan Temiz tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 Ooo çok beğendim. Ziyan etmemelisin, kapaklar çok şık. Mercekler ne durumda? Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 14 Aralık 2013 Yazar Paylaş 14 Aralık 2013 Abi merceklerde hep adaptif çıktı mersonun b kasasından bi xenon çıktı eminim üzerinde yazıyor .) Ama hella ne yapcaz ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 Bu farları hesaplımı aldın bana özelden ulaşabilirmisin? Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 14 Aralık 2013 Yazar Paylaş 14 Aralık 2013 Oktay abi özel mesaj ı kullanamıyorum anlamadığım bi sebepten dolayı. Farlara para vermedim. Baba sağolsun rica etti girip istediklerimi aldım. Öncekileride sağolsun bi farcı var çöpe atacaklarını ayırıyor bana alıyorum bende. 1 Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 14 Aralık 2013 Yazar Paylaş 14 Aralık 2013 Onuda bulamadım .) 05446567007 benimki abi 1 Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 15 Aralık 2013 Yazar Paylaş 15 Aralık 2013 Çift taraflı devre. Bi yönü beyaz bi yönü sarı ledlere sahip. İşe yarayacak 2 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Çift taraflı devre. Bi yönü beyaz bi yönü sarı ledlere sahip. İşe yarayacakBaşkaları için elinde tuttukların hazine ledleri kafana göre 12'ye bağlamayasın. Aman Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 16 Aralık 2013 Yazar Paylaş 16 Aralık 2013 Başkaları için elinde tuttukların hazine ledleri kafana göre 12'ye bağlamayasın. Aman Abi babama biri buugün mercek getirmiş abi senın oğlana lazım olur belki demiş .) Bursa seferber oldu o kadar yani .)Çok kalite olacak inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Abi babama biri buugün mercek getirmiş abi senın oğlana lazım olur belki demiş .)Bursa seferber oldu o kadar yani .)Çok kalite olacak inşallah.Yook böyle bir imkan yaaaaa Stoplar bile komple ledlenebilir bu kadar imkan olduktan sonra. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Erkan hayırlı olsun yakışmış.Hemde ne far yapılır diyeceğimde işçilik çok önemli.Emmi de sormuş Far camın desenli mi?yoksa düzmü?Desenli ise cam işini masıl yapacaksın? Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Abi desenli değil arkadaşın farları sanıyorum düz. Yorum bağlantısı
Can Hakan Temiz 17 Aralık 2013 Yazar Paylaş 17 Aralık 2013 Benim camlar mı ? Benimkiler düz . Yorum bağlantısı
Recommended Posts