Zafer bayındır 10 Kasım 2017 Paylaş 10 Kasım 2017 Foruma saygılarımla, 2017 model megane 4 sedan araç, daha teslim almadım fakat aladıgımda halojen ile kullanmak istemiyorum,bu model araçlara led takanları okuyorum fakat karar veremedim genelde odak sorunu var deniliyor,xenon kıt alayım dedim onuda 35 watt ve 55 watt seçenekleri var,kapasıtor ilavelerı olanları var titreme yapmayanları var,uzerınde phılıps yazıp orıjınallegınden emin olamadıklarım var kaliteli xenon kıt nasıl bulacağım? Watt konusu nu anlayamadım ? Yardımcı olursanız memnun olurum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Kasım 2017 Paylaş 10 Kasım 2017 Hoş geldiniz.Teslim almadıysanız tavsiyem farkına razı olurp led farlar ile almanız. Diğer türlü halojen ampul yerine ne takarsanız aynı olmayacağı için odak sorunu sizi üzer. Farla halojen mercekli ise far markasına bakıp ona göre bi-xenon mercek çalışması led far farkından daha hesaplı olacağıda kesin. 2 Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 10 Kasım 2017 Yazar Paylaş 10 Kasım 2017 Teşekkür ederim, mercek çalışması şimdilik düşünmüyorum farları sök gönder gitsin gelsin uğraşmak zor,üst versiyon ıcon donanımıda led far standart ama arada fiyat farkı çok alamadık,daha önce başka bir aracımda mercek çalışması yapmıştık sanırim hala uyemıdır bilmiyorum ilker bey ile çok memnun kaldığım mercek bi-xenon olmuştu, şimdi ise sadece xenon ile cozebılırmıyım diye uğraşıyorum. Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 10 Kasım 2017 Yazar Paylaş 10 Kasım 2017 Ayrıca,tüm bu alternatif ve pek de onerılmeyen çözümler neticesinde hiç birini yapmayacaksam orijinal far ampulü yerine daha iyi sonuç alabileceğim H7 ampul ne olabilir? Daha önceki araclarımda kullandığım,osram phılıps general elektrik gibi bir çok markanın üst seviye dediğimiz ampullerını kullandım fakat ne yazık ki hep kısa ömür sorunu yaşadım en fazla 3/4 ayda mutlaka biri patladı,bu ampul macerası 3/5 yıllık bir mevzuu olduğu için belki şimdi daha uzun ömürlü ve daha verimli modeller çıkmıştır diye düşünüyorum bu konuda da tavsiye alırsam memnun olurum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Kasım 2017 Paylaş 10 Kasım 2017 http://www.geceucusu.com/forum/8-halojen/ Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Kasım 2017 Paylaş 12 Kasım 2017 Hayırlı olsun güle güle kullan. Mevcut mercekler değişmeden xenon performansı almak mümkün değil. Bu araca uygulanınca oluşan sorunlar aşılabiliyor mu henüz bir bilgimiz malesef yok. Halojen merceğe xenon kit takmak ise kendini kandırmaktan öteye gitmiyor. Halojen ampullerde %130 ‘a varan artışlar mevcut olsa da ters orantılı olarak ömür kısa. %60 modeller biraz daha fazla ömür vadediyor. Olumlu bir şeyler söylemek isterdim ama malesef günümüzde halojen farlı sıfır araç almak (uzun vadeli düşünülmüş hem de) yanlış bir seçim olmuş. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Kasım 2017 Paylaş 12 Kasım 2017 Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın ... Nacizane teklifim , çıkmacı firmalarını iyi takip edip orijinal çıkma led far almanızdır , yada kasası/camı kırık led far bulup mevcut farınıza uygulayabilirsiniz . Acele etmeden sıkı bir takiple çok uygun fiyatlara led far bulabilirsiniz ... 1 Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 15 Kasım 2017 Yazar Paylaş 15 Kasım 2017 Iyı dilekler için teşekkür ederim eksık olmayın. Selcuk bey , aracı sırket Fılo ındırımı ile icon paketinden hatırı sayılır bir indirim ile aldık bu sebeple touch versiyonunu tercih ettik,eski liste elde olan model avantajları da olunca bu sefer böyle oldu,opsiyon olarak far yağmur sensörü elektronik klima stepne metalik boya da ücretsiz olunca öyle oldu.Bahsettiğim phılıps orjınal xenon kıtlerı bir usa sitesinde buldum,hatta oem kitler bıle var,acıklamalarda yansıma problemi olmadığını belirtiyorlar yani kitler mercek veya halojen yerlerinde uygulandığı zaman aşırı patlama yapmadığını söylüyorlar. http://www.philipshidkits.com/Xenon-Philips-HID-Kits/ Bu siteyi eğer gormediyseniz sızden ricam ıncelemenız. Mahmut bey, Çıkma led far bende düşündüm aslında takipte olacağım ama inşallah cıkmacı yeni parası istemez çünkü önceki aracıma çıkan oem parça aramaya çıktığımda yeni parası istendi hep. Genel bir şeyler yapmam lazım fiyatı piyasadan hatırı sayılır derecede pahalı olan orijinal denilen link verdiğim siteden almalımıyım? Xenon istiyorum bir şekilde en kaliteli şekilde nasıl cözeceğim bilemedim? Deneme yanılma ile alsam sonrada satışa koysam her yer 100 liralık xenon kıt kaynıyor kimse kıymetini anlamaz. Iste boyle Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 15 Kasım 2017 Yazar Paylaş 15 Kasım 2017 Oktay bey, tüm normal halojen h7 ampulleri inceliyorum,ayrıca yine xenon ile ilgili bir sorum olacak d2s ampulü h7 yuvasına oturtacak aparatları gördüm eğer illa xenon takacak olursam h7 xenon ampul yerine gerçek 4300k içeren d2s ampulü bu aparat ile taksam dönüşmüş h7 Ampul den daha iyi olurmu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 (düzenlendi) O konuda tecrübem yok hiç uygulamadım.Ugulayan var ise okuyunca yazacaktır. Bu modelin farları Bosch diye biliyorum ve öyle ise Sıfır denilecek Egea farından söktüğüm Bosch halojen mercek benim testlerimde kendi kılıfında oem olmayan halojen ampulü bile tam odaklama yapmayan bir mercek diyebilirim. Şunu diyebilirim sizin bu düşünceleriniz yıllardır uygulanıyor ve çok performans oluşturan bir ürün halen okumadım.Tavsiyeler yapıldı.Karar sizindir.sizde zaten yazınızın içinde aradığını cevabı kendiniz verdiniz. 15 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 15 Kasım 2017 Yazar Paylaş 15 Kasım 2017 Xenon ampuller başlığında,geometri,Ampul halojen konuştu okudum,Oktay bey,ın verdiği egea örneğinde de olduğu gibi odak,dağılım luk alanı gibi bir çok faktör var. Fabrika dan montelı far gurubunda bile odak sorunu var ??? Daha okuyayım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 (düzenlendi) Farların resmini eklemediğiniz için sadece tahminle yola çıkıp yazıyorum. Farlar bosch ise mercek boyutu bosch d1s bi-xenon merceklerden biraz kısa.Buna tam uyumlu olan D5s yapısına uyan Bosch bi-xenon mercek mevcut.D5s ve bu bosch bi-xenon merceği arayın bulun bire bir montajını yapabilirsiniz.Hatta arka kapak geniş ise direkt merceği söküp takma imaknı oluyorsa çok uğraşmayabilirsiniz. 15 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 15 Kasım 2017 Yazar Paylaş 15 Kasım 2017 (düzenlendi) Oktay bey, D5s ilginç geldi balast gerektırmıyormus.mercego arastıracagım https://www.omersahinoto.com.tr/D5S-Xenon-Far-Ampulu,PR-2151.html Sanırım ampul bu? 15 Kasım 2017 tarihinde zafer bayındır tarafından düzenlendi Yanlışlık Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 16 Kasım 2017 Yazar Paylaş 16 Kasım 2017 11 saat önce, Oktay Toker yazdı: Farların resmini eklemediğiniz için sadece tahminle yola çıkıp yazıyorum. Farlar bosch ise mercek boyutu bosch d1s bi-xenon merceklerden biraz kısa.Buna tam uyumlu olan D5s yapısına uyan Bosch bi-xenon mercek mevcut.D5s ve bu bosch bi-xenon merceği arayın bulun bire bir montajını yapabilirsiniz.Hatta arka kapak geniş ise direkt merceği söküp takma imaknı oluyorsa çok uğraşmayabilirsiniz. Oktay bey, D5S ampül fiyatları sadece bir yerde uygun,telefon ettim markası philips dediler adet fiyatı 250 tl,başka yerlerde tane fiyatlerı 400 tl civarı ne dersiniz bu iki ampülü şimdiden alayımmı ? Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 16 Kasım 2017 Yazar Paylaş 16 Kasım 2017 Artık şansa kadere 2 adet D5S ampül aldım yarın elimde olacak inşallah Şimdide farlara tadilat yapmadan mercek arayışına girdim.Acaba diyorum mercek bulununcaya kadar bu ampülleri şimdiki merceklere nasıl takarım? H7 olan orijinal far yuvasını D5S ampülü takacak bir aparat varmı? Kullanabilirmiyim ? Ampüller geldiğinde detay fotoları atacağım. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Kasım 2017 Paylaş 16 Kasım 2017 (düzenlendi) Bir saat önce, zafer bayındır yazdı: Artık şansa kadere 2 adet D5S ampül aldım yarın elimde olacak inşallah Şimdide farlara tadilat yapmadan mercek arayışına girdim.Acaba diyorum mercek bulununcaya kadar bu ampülleri şimdiki merceklere nasıl takarım? H7 olan orijinal far yuvasını D5S ampülü takacak bir aparat varmı? Kullanabilirmiyim ? Ampüller geldiğinde detay fotoları atacağım. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla Yazımı iyice okudunuz mu? 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 3 Aralık 2017 Yazar Paylaş 3 Aralık 2017 (düzenlendi) Merhabalar, Elimde d5s ler duruyor fazladan bilginiz olsun. En son düşün düşün led mi xenonmu derken Kısalar icin kaliteli xenon arayisina girdim ama ne mumkun bulamıyorum istedim renk yonu 5000k veya 5500k , piyasada hep 8000k ve uzeri var 6000 olanlarinda pek 6000 olacagina kanaat getiremedim. Altta linklerde olan ürünler dikkatimi cekiyor incelerseniz cok memnun olurum. https://hidkitpros.com/shop/morimoto-elite-xenon-hid-system/ https://hidkitpros.com/shop/hylux-hid-xenon-canbus-error-free-kit-3550-watt/ https://hidkitpros.com/shop/denso-amp-oem-xenon-hid-system/ Bu uc set arasında karar veremedim? Ayrica uzun farlar icinde alttaki ürünü aklımdan geciriyorum https://hidkitpros.com/shop/h7-morimoto-2stroke-led-bulbs/ Alt linkdeki ürünün osram oldugundan supheliyim https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/osram-xenon-seti-h1-h7-h4-3-6000k-garantili-urun-215739113 Yorum ve görüşlerinizi bekliyorum simdiden tesekkur ederim. 3 Aralık 2017 tarihinde Zafer Bayındır tarafından düzenlendi Ilave link Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Aralık 2017 Paylaş 3 Aralık 2017 Verdiğiniz linkteki ürünlerin fiyatlarına şöyle bir baktım da total tutarla , TR de bi-xenon mercekli D1S xenon kit uygulaması yaptırılır . Hal böyleyken farlarınıza tadilatla bu uygulamayı yapıp/yaptırıp lüks segment araçlarla aynı aydınlatmaya sahip olmak daha mantıklı değil mi? 1 1 Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 3 Aralık 2017 Yazar Paylaş 3 Aralık 2017 Ben daha onceki aracimda oem mercek ve kaliteli ampul ve balast kullanmistim ( osram hella matsuhita ) üçlüsü ile cok memnun surusler yaşadım fakat bu aracin tamponunu sununu bununu sökturmek istemedigim icin bu yonteme doğru bir yonelisim var belki uzunlara hic dokunmam çünkü led h7 ler icin satici yorumlari haric hic bir duzgun bir yorum duymadım. Nereye varacak bakalim bu is ? Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 4 Aralık 2017 Yazar Paylaş 4 Aralık 2017 (düzenlendi) Yorum yokmu başka? Saygılarımla 4 Aralık 2017 tarihinde Zafer Bayındır tarafından düzenlendi ilave Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Aralık 2017 Paylaş 4 Aralık 2017 (düzenlendi) On 15.11.2017 at 21:39, Oktay Toker yazdı: Şunu diyebilirim sizin bu düşünceleriniz yıllardır uygulanıyor ve çok performans oluşturan bir ürün halen okumadım.Tavsiyeler yapıldı.Karar sizindir.sizde zaten yazınızın içinde aradığını cevabı kendiniz verdiniz. Balast koito xenonlar hem h kılıf hem yan sanayi istediği kadar kalite olsun odak sorunu her şekilde mevcut olacak, kaldıki o balastlar orijinal kopyasıda olabilir.Heleki bosch h7 merceğe başka bir şey takmak zaten sıkıntılı aparata sahip.Bunları hesaba katınız.Aynı ürünü ilanlardaki arakdaşalrımızdan çıkma olarak temin edebilirsiniz. 4 Aralık 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 4 Aralık 2017 Yazar Paylaş 4 Aralık 2017 http://www.morimotohid.com/projectors/bi-led-morimoto-m-led-headlight-projectors.html Ayrica bumurun icin yorumlariniz nedir ? Simdiden tesekkurler Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Aralık 2017 Paylaş 4 Aralık 2017 Yazdığı bilğilere göre gayet ideal görünüyor.Her şekilde çakma olanlardan daha iyi olacağı aşikar diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Zafer bayındır 5 Aralık 2017 Yazar Paylaş 5 Aralık 2017 6 saat önce, Oktay Toker yazdı: Yazdığı bilğilere göre gayet ideal görünüyor.Her şekilde çakma olanlardan daha iyi olacağı aşikar diye düşünüyorum. Oktay bey aklima takilan bir konu şu, Diyelimki farlari actirmaya karar verdim aracin uzerindeki mercekler sökülüp yerine takacagimiz oem mercek yada ust linkte görünen bi-led mercek sökülen yere tam uyumlu olurmu ? Normal halojen far icin kesme bicme yapiliyor mercek değişikliği icin ayni tadilat olacakmi ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Aralık 2017 Paylaş 5 Aralık 2017 (düzenlendi) Eski mercek yerine uyumlu oem mercek için önceki mesajlarda yorum mevcuttu. Farlar zaten orijinal mercekli versiyon.Bu led merceği takmanız ancak mercek montajı şeklinde olacaktır. Orijinal mercek Bosch ise Bosch bi-xenon mercek uyumlu olur.Bunun haricinde hiç bir mercek vidalama kısımları için uyumu olmayacaktır.Tas şeklinde bir yapı olmadığı için hali ile kesme delme mercek şapkası arayışı olmayacak. 5 Aralık 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts