İçeriğe Yönlendir

Peugeot 406 Led ampul ve mercek uyumu


Barış Sözüak

Recommended Posts

Barış Sözüak

Selamlar,

Aklıma geldi ararştırırken. D2s Xenon merceğe uyumlu led ampül bağlayıp kullanan oldu mu?

 

Pandemi sürecinde adreslenebilir WS2812 led serisi ile 48 ledli bir kayar sinyal + gündüz farı sistemi tasarladım. Aracımın ön farlarına monte etmeden önce ana sinyal ve farları da değiştirmeye karar verdim. Elimdeki İntemo D2s bi-xenon mercekleri de kullanıp modern şık birşey yapayım dedim. Olmuşken herşey led olsun.  

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Xenon ampul dururken led takmak attan inip eşeğe binmek gibi bişey :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Sözüak

Yorumunuz için teşekkür ederim ama  bence o kadar da kötü değil. En başta balast ile uğraşmıyorsunuz, ısınma süresi yok, fiyatı da yaklaşık aynı yada biraz fazla (balast fiyatını dahil etmiyorum). Soğutma yapılırsa ömür de problem olmaz, sık sık on/off ömrünü kısaltmaz, xenon gibi ömrü azalmaya başlayınca renk değişikliği olmaz .

 

Yoksa xenonlarım da duruyor, balastlarım da duruyor. Tekrar tonlarca kablo bağlamak ve o balastları bir yerlere sallandırmak istemiyorum. Orijinal xenonlu far olsa yeri hazır olacak ama sonradan yapılınca olmuyor, sırıtıyor. Daha kompakt bir far ve harici kablo bağlantıları olmasın istiyorum. Bir de bendeki xenonlar 4300K, ledler en düşük 5000K ve ton farkı olacak.  Eğer merceklere takılınca verim alınıyorsa komple lede geçeceğim. Elimde H7 ledler de var bir yerlerden geldi. Onları elle ortalayıp dağılımına bakacağım . Aracın uzunlarını da iptal edip oraya da mercekli led grubu ekleyeceğim.   

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mercek aydınlatma verimini düşüren bir şey. 3200 lümenlik xenon ampulde bu hissedilmiyor olsa da en fazla 1200 lümenlik led ampul için baya hissedilir olacaktır. Bir xenon ampul ömrünü tamamlamaya yaklaşana kadar en az 5 takım led kullanacaksınız. Renk sıcaklığı konusuna girmiyorum bile.
Deneyin, gelişmeleri de fotoğraf video ile haberdar ederseniz seviniriz. 406'da mı kullanacaksınız, konu başlığını ona göre düzelteceğim.

Yorum bağlantısı
Barış Sözüak

Evet 406 MkII

 

Halojenden daha iyi olacak eminim de ışık dağılımı mercek sayesinde toparlanıyor mu onu merak ediyorum. SAçma sapan bir far deseni ortaya çıkarsa kötü. Mercekler fresnel etkisi ile ışığı toplayıp düzenli dağıtır diye hayal ediyorum ama hayal etmek yerine gerçeklere ulaşmak ta istiyorum :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mercekte siper olduğundan kesilme çizgisinde anormal bir durum olmayacaktır. Elbette ki led ile d2s optikleri farklı bundan dolayı kayıp oluşur. Biraz da kullanılan ürünün kaltesi ile ilgili denemeden bişey söylenemez.

Yorum bağlantısı
Barış Sözüak

Aynen. Elimde D2s led olmadığı için bir fikir olsun diye yarın H7 ledlerle deneme yapayım. Gelişmeleri yazarım. Teşekkürler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mahmut Akbulut
On 03.07.2020 at 00:30, Barış Sözüak yazdı:

Aynen. Elimde D2s led olmadığı için bir fikir olsun diye yarın H7 ledlerle deneme yapayım. Gelişmeleri yazarım. Teşekkürler.

 

Var mı gelişme , nedir son durum ? 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Barış Sözüak

Selamlar,  tıp sektöründe çalışmam nedeni ile biriken ve aciliyeti olan işlerden dolayı uğraşamadım hobilerimle maalesef. Biriken işleri temizleyip far ve stoplara girişeceğim. Hafta içi bir akşam terasta şu ampul testini gerçekleştirmeyi planlıyorum. Elimde şu an h7 xenon kiti, ds xenon kiti ve 2 tür h7 led ampül mevcut. 2 tür de mercek var birisi Hella intemo ki set olarak elimde mevcut bunlar (2 adet). Bir de maddi olarak ayarlayabilirsem bir çift ds serisi led ampül almayı planlıyorum sırf test etmek için. Hangisi verimli ve düzgün olursa onu kullanmak niyetindeyim tabi merceğe ve orijinal ışık yayılımına yakın anlamında :)

 

Akar sinyal olayında da led modüllerimi ve merceklerimi (tekil merceklerle  her far grubunda yaklaşık 40 led olacak) aldım kenarda bekliyorlar. Biraz da hem fonksiyonel hem ambiyans olarak pavyon havası vermeden kaliteli duracak tasarım araştırmalarım devam ediyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...