Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: opel bakımı ucuzmuş evet, benim 20 binde bir 5 lt yağ ve filtreler, evde şarj şimdilik böyle ama kalmayacak, diyorum şaka gibi geliyor ama pek yakında benzinle kıyaslamalar başlayacak, izle gör, bizim ülke komedi gibi toto konusuna katılıyorum, bende artık durmaya başlarım, helede emekli olunca acelede mecburiyette kalmadı, dediğin gibi dur iç kahveni devam et, ne zorun var dimi, bundan sonra keyif almak lazım, hatta artık motor lazım, ne arabası, zaten arabada zevk vermiyor artık Onun alternatifi var, senin yok. Sen paşa paşa o benzine parayı basacaksın. Hiç olmadı alkole. Bense güneşten elektriği üretmeye devam. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Mart Paylaş 12 Mart İlkay Başaran yazdı: Herşey bitmiş olur zaten ölmüş oluruz sadece benzinli cliolar kalır demezse ben de birşey bilmiyorum cilo 5'ler ama 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Mertol Kip yazdı: Onun alternatifi var, senin yok. Sen paşa paşa o benzine parayı basacaksın. Hiç olmadı alkole. Bense güneşten elektriği üretmeye devam. kendi elektriği üretenlere destek olacak yasal mevzuatlar hızla devam ediyor. bu arada 634 kanununda şarj istasyonu için salt çoğunluk yeterli deniyor. Bunu derken sadece basit bi elektrik hatta olduğu düşünülerek deniyor. Ama şarj istasyonu denilen şey siteye alınan temizlik ürünlerinin markası değilki. 4/5 çoğunluk gerekli denilen maddede tadilat, onarım, tesis ibareleri var. Bence şarj istasyonu bir tesis olarak görülebilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Mart Paylaş 12 Mart 100wh altına indim. sıcaklık 18 derece. Tansu Kalafatoğlu yazdı: .. 4/5 çoğunluk gerekli denilen maddede tadilat, onarım, tesis ibareleri var. Bence şarj istasyonu bir tesis olarak görülebilir. "istasyon" farklı bir tanımlama ve hatalı. bizler priz yaptırıyoruz. hukuki anlamda bu ruhsat alınan "tadilat" "onarım" ve "tesis" kapsamına girmiyor. Klima taktırıyorsun... 4/5 çoğunluk istiyor musun? Adam gidiyor duvarı deliyor kablo çekiyor balona asıyor vs vs. Eğer site ortak "istasyon" yaptıracak ise o zaman gerekebilir. Belki o zaman bile gerekmez. kapıyı yenilediğini düşün. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Mehmet Göktürk yazdı: 100wh altına indim. sıcaklık 18 derece. "istasyon" farklı bir tanımlama ve hatalı. bizler priz yaptırıyoruz. hukuki anlamda bu ruhsat alınan "tadilat" "onarım" ve "tesis" kapsamına girmiyor. Klima taktırıyorsun... 4/5 çoğunluk istiyor musun? Adam gidiyor duvarı deliyor kablo çekiyor balona asıyor vs vs. Eğer site ortak "istasyon" yaptıracak ise o zaman gerekebilir. Belki o zaman bile gerekmez. kapıyı yenilediğini düşün. klimayı balkona koyduğum için ortak alan olmuyor. O yüzden izne gerek yok. şarj istasyonu ortak alanda olacak ve duvara sabitlenmiş bir tesisat sistemi. neyse, yeterki artsın Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Belediye belediye olsun, elektrik idaresi işini kovalasın, projeye aykırı çekilen hattı denetleyip ceza yazsın hepsi düzelir. Benim Bodrumdaki evin kurulu gücü (faturada yazıyor) 9.8 KW olarak hesaplanmış mesela. Evin sözleşme gücü ise 5.9 KW. Ben şimdi nasılsa trifaze diye 11KW çekmeye kalkarsam ve sağı solu yakarsam ne olacak? Bence ruhsata tabi olmalı bu tip artışlar. Elektrik idareleri eğer abonenin tüketiminde sınır aşım görürse müdahale etmeli. Yoksa neden proje zart zurt çiziliyorki? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mart Paylaş 12 Mart Mertol Kip yazdı: Elektrik idareleri elektrik dağıtımı özel şirketlerde biz daha bedaş personeline, elektrik faturalarını yere değil de posta kutularına atması gerektiğini kabul ettiremedik. üstümüze yürüdü 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Onun alternatifi var, senin yok. Sen paşa paşa o benzine parayı basacaksın. Hiç olmadı alkole. Bense güneşten elektriği üretmeye devam. güneşten üretip devlete satacaksın, artanıda arabana koyarım deme koyamazsın, önce üretip devlete satacaksın sonra normal saatten arabana koyacaksın, yok öyle direk panelden arabaya, sistem dışına çıkmak yohh, kimse hayal kurmasın hele biraz zaman geçsin bu yazdıklarıma bakarsınız, yine haklı çıktı dersiniz Mehmet Göktürk yazdı: Dolar 80 lira olduğunda elektrik kaç olur benzin kaç olur Ali? ayarı dolaylı yoldan verirler ki verecekler, ikiside aynı paraya gelir, bu düzen böyledir, hayal kurmayalım şanki boşlukta keyfini sürelim, bana lazım olsa bende alırdım, halada reno5 i bekliyorum ama ölümüne değil... İlkay Başaran yazdı: Herşey bitmiş olur zaten ölmüş oluruz sadece benzinli cliolar kalır demezse ben de birşey bilmiyorum bizimkiler müzelik oldu bile, evet kalacak doğru didin yalnız en baba clio olarak (normal modeller içinde) kalacak gibi... bugün yalandan servie uğradım, dedim kayış falan ne zaman değişecek, alayını biliyorum tabide bakayım hele didim, oo dediler yaklaşmış kışa doğru gel, şanzıman dedim, değişiriz yağı demesinlermi, hani ömürlüktü ne ayak, gülüyor eleman, dw5 yağı kepirtecekler tabii, medyayı takip edip uyanmışlar, bu olayları yayanda benim haberin varmı,RN17 ve şanzıman yağı olaylarını anlata anlata kamuoyu oluşturdum resmen, millet benim lafları anlatır olmuş 12 Mart tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Mertol Kip yazdı: Belediye belediye olsun, elektrik idaresi işini kovalasın, projeye aykırı çekilen hattı denetleyip ceza yazsın hepsi düzelir. Benim Bodrumdaki evin kurulu gücü (faturada yazıyor) 9.8 KW olarak hesaplanmış mesela. Evin sözleşme gücü ise 5.9 KW. Ben şimdi nasılsa trifaze diye 11KW çekmeye kalkarsam ve sağı solu yakarsam ne olacak? Bence ruhsata tabi olmalı bu tip artışlar. Elektrik idareleri eğer abonenin tüketiminde sınır aşım görürse müdahale etmeli. Yoksa neden proje zart zurt çiziliyorki? işte sorunlu toplum kısmına geldik, yaygınlaştığı an millet neler yapacak, kaçak çekenler, sınırlamaya uymayanlar, kavga dövüşler, bu işi devlet sıkı tutsa bile bizde zor bu işler, hele yayılsın seyret, tabii o kadar yayılabilirse! Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Geçen hafta togg ile Düzce Ankara gidip geldik 1800, lpg li cmax ile gidip geldik 850 tl. Zaman olarak bir hafta ara ile ikllim aynı gibi. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 12 Mart Paylaş 12 Mart İlkay Başaran yazdı: Herşey bitmiş olur zaten ölmüş oluruz sadece benzinli cliolar kalır demezse ben de birşey bilmiyorum Dolar zaten 80’den başlar da diyebilir 😃 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Dolar zaten 80’den başlar da diyebilir 😃 o da olur bu memlekette, şaşırmam artık... Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Çağlar Bayur yazdı: elektrik dağıtımı özel şirketlerde biz daha bedaş personeline, elektrik faturalarını yere değil de posta kutularına atması gerektiğini kabul ettiremedik. üstümüze yürüdü Tamam elektrik özel idareleri deriz sorun yok Ali Cihangiroğlu yazdı: güneşten üretip devlete satacaksın, artanıda arabana koyarım deme koyamazsın, önce üretip devlete satacaksın sonra normal saatten arabana koyacaksın, yok öyle direk panelden arabaya, sistem dışına çıkmak yohh, kimse hayal kurmasın hele biraz zaman geçsin bu yazdıklarıma bakarsınız, yine haklı çıktı dersiniz Yanılıyorsun. Önce kullandığını ürettiğinden mahsuplaşıyorsun sonrasında elbette sen fazla kullandıysan vergili fiyatından alıyorsun. O sana ödeme yaparkende matrahtan KDV düşüyor. Ürettiğin daha fazla olduğu sürece sorun yok özetle. Son 4 senedir böyle, öncesini bilmem. Panelden arabaya koyamazsın zaten o stabil değil. Panellerin kapasitesi de yetmez. Önce ya depolayacaksın ya da sisteme entegre olup ongrid kullanıp mahsuplaşacaksın. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Metin Uzunoğlu yazdı: Geçen hafta togg ile Düzce Ankara gidip geldik 1800, lpg li cmax ile gidip geldik 850 tl. Zaman olarak bir hafta ara ile ikllim aynı gibi. O hesapta bir yanlışlık olmasın? 20 KW tüketse bile 100 km de 160 lira yapar. Aynı hesabı LPG ile yapalım, ortalama LPG tüketimi 10 lt olsa 100 km de 270 lira yapar. Bir yerde hata yapıyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: işte sorunlu toplum kısmına geldik, yaygınlaştığı an millet neler yapacak, kaçak çekenler, sınırlamaya uymayanlar, kavga dövüşler, bu işi devlet sıkı tutsa bile bizde zor bu işler, hele yayılsın seyret, tabii o kadar yayılabilirse! Bence milletin ne yaptığı değil servis sağlayıcının ne yapacağı önemli. Yatırımını yapsın kerkenesler. Devlet de yatırım yaptığını denetlesin. Milletin ne yaptığını zaten denetlesin. Kaçak elektrik çekeni cezalandırsın onu da mı ben düşünecem artık. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Mertol Kip yazdı: Tamam elektrik özel idareleri deriz sorun yok Yanılıyorsun. Önce kullandığını ürettiğinden mahsuplaşıyorsun sonrasında elbette sen fazla kullandıysan vergili fiyatından alıyorsun. O sana ödeme yaparkende matrahtan KDV düşüyor. Ürettiğin daha fazla olduğu sürece sorun yok özetle. Son 4 senedir böyle, öncesini bilmem. Panelden arabaya koyamazsın zaten o stabil değil. Panellerin kapasitesi de yetmez. Önce ya depolayacaksın ya da sisteme entegre olup ongrid kullanıp mahsuplaşacaksın. panelden arabaya lafın gelişiydi canım, depolamadan olmaz tabiki, dengesiz ve yetersiz akımla olmaz, neyse, işte o dediğin mahsuplaşma olmayacak, üreteceksin, tamamını vereceksin cüzzi fiyattan, sonra arabanı normal şebekeden şarj edeceksin, ne kadar ürettiğin çokta önemli değil, zira her türlü onlar karda olacak ve sen bir bakımişsın benzinli arabayla aynı yerdesin Bu işte değişen tek şey kullandığın aracın güç sistemi, cebinde çıkan değişmez, ister benzinli iste pilli ister ne kullanırsan kullan, tek karlı olduğun dönem geçiş süreci, oda geçiş olursa... Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: işte o dediğin mahsuplaşma olmayacak, üreteceksin, tamamını vereceksin cüzzi fiyattan, sonra arabanı normal şebekeden şarj edeceksin, ne kadar ürettiğin çokta önemli değil, zira her türlü onlar karda olacak ve sen bir bakımişsın benzinli arabayla aynı yerdesin Bu işte değişen tek şey kullandığın aracın güç sistemi, cebinde çıkan değişmez, ister benzinli iste pilli ister ne kullanırsan kullan, tek karlı olduğun dönem geçiş süreci, oda geçiş olursa... Yaw işkembe-i kübradan sallayacaksak ona da argüman üretiriz. Panelden üretir, bataryada depolar arabayı şarj ederim, şebekeye hiçbir şekilde girmez çıkmaz. Benzinli arabayla hiçbir şartta aynı kefeye gelmez. Dizelle bile gelmiyor neyin benzini? Gelirse satar benzinli alırız nolacak, sırtımızda yumurta küfesi mi var 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Mertol Kip yazdı: Bence milletin ne yaptığı değil servis sağlayıcının ne yapacağı önemli. Yatırımını yapsın kerkenesler. Devlet de yatırım yaptığını denetlesin. Milletin ne yaptığını zaten denetlesin. Kaçak elektrik çekeni cezalandırsın onu da mı ben düşünecem artık. bizde olmuyor işte, bu hayalin olması için önce toplumun aklını başına alması, daha sonra devrim yapması ve siyasi sistemi tamamen silip yeniden kurması, bu düzeni düzeltmesi lazım, bunun içinde aklını başına alacak duruma gelmek lazım, sence bu mümkünmü? bence değil, biz çok sağlam bir dayak yemeden, yaşayıp çekmeden akıllanmayız, adamlardan 1000 yıl neden gerideyiz? biz daha hiçbirşey yaşamadık, tek yaşadığımız Kurtuluş Savaşıydı, onun dışında sıfır deneyim, daha çook yolu var bu toplumun, kısaca dediklerim olacak, çekeceğimiz var... Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: bizde olmuyor işte, bu hayalin olması için önce toplumun aklını başına alması, daha sonra devrim yapması ve siyasi sistemi tamamen silip yeniden kurması, bu düzeni düzeltmesi lazım, bunun içinde aklını başına alacak duruma gelmek lazım, sence bu mümkünmü? bence değil, biz çok sağlam bir dayak yemeden, yaşayıp çekmeden akıllanmayız, adamlardan 1000 yıl neden gerideyiz? biz daha hiçbirşey yaşamadık, tek yaşadığımız Kurtuluş Savaşıydı, onun dışında sıfır deneyim, daha çook yolu var bu toplumun, kısaca dediklerim olacak, çekeceğimiz var... Off Grid olduğum bir sistemde kimin ne yaptığı beni hiç ilgilendirmez. İşin politik ve sosyolojik kısmına hiç girmem çıkamayız. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Yaw işkembe-i kübradan sallayacaksak ona da argüman üretiriz. Panelden üretir, bataryada depolar arabayı şarj ederim, şebekeye hiçbir şekilde girmez çıkmaz. Benzinli arabayla hiçbir şartta aynı kefeye gelmez. Dizelle bile gelmiyor neyin benzini? Gelirse satar benzinli alırız nolacak, sırtımızda yumurta küfesi mi var valla istediğimiz yerden sallamak serbest, hiçbir şekilde sistem dışına çıkamazsın çıkartmazlar, bu kesin, hiç şansın yok, benzinliden farkı olmayacak bu dahada kesin o derece iddaa ediyorum hatta, benzin bazlı bakma, o lafın gelişi aslında, daha geniş bak, cebinden çıkan aynı olacak demek daha doğru ve son dediğin "Gelirse satar benzinli alırız nolacak, sırtımızda yumurta küfesi mi var" evet bunun gibi birşey aslında, ben elektriğe karşı falan değilim yanlış anlaşılmasın, dediğim özelte şu; ne kullanırsan kullan cebinden çıkan aynı olacak, bu kesin, bu durumda ne kullandığında önemsiz, şu kısa geçiş dönemlerinde ki oda olursa, ne vurursan yanına kar, bu kadar Mertol Kip yazdı: Off Grid olduğum bir sistemde kimin ne yaptığı beni hiç ilgilendirmez. İşin politik ve sosyolojik kısmına hiç girmem çıkamayız. Off Grid olamazsın, ancak Alaskada yada dağın başında toplum dışında olur o, oradada araba kullanamazsın zaten, sistem dışına çıkış ülke dışında boş bölge varsa yada başka gezegende olur... dediğin kısımlarda ise evet haklısın, batarız 8x8 de çıkarmaz bu arada bende şu boşlukta sadece keyfe keder reno 5 alırım belki, alırsam gittiği yere kadar gider, sonrasına bakarız, sistem ne veriyorsa onu alırız, belki Blade Runner tarzı araçlar olur, kimbilir 12 Mart tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Mart Paylaş 12 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: klimayı balkona koyduğum için ortak alan olmuyor. O yüzden izne gerek yok. şarj istasyonu ortak alanda olacak ve duvara sabitlenmiş bir tesisat sistemi. neyse, yeterki artsın her klima balkona konmuyor. öyle durumlar var. neyse evet bir şekil yapılacak görünüyor. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Mart Paylaş 12 Mart Mertol Kip yazdı: Yaw işkembe-i kübradan sallayacaksak ona da argüman üretiriz. Panelden üretir, bataryada depolar arabayı şarj ederim, şebekeye hiçbir şekilde girmez çıkmaz. Benzinli arabayla hiçbir şartta aynı kefeye gelmez. Dizelle bile gelmiyor neyin benzini? Gelirse satar benzinli alırız nolacak, sırtımızda yumurta küfesi mi var Bahsi geçeni arkadaşım yaptı. Hem evini besliyor hem aracını şarj ediyor. Şebekeye bağımlı değil. Evi müstakil. Bataryaları 210v 150ah kulladı. İnverter sanırım 20 veya 30kw. Panelleri 10kw. Çıtayı çıkardı bi tane de 5kw rüzgar türbini var. Enfes kombin yaptı zalım 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Mart Paylaş 12 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: ben elektriğe karşı falan değilim yanlış anlaşılmasın, Senden şöyle bir video bekliyoruz. https://www.instagram.com/reel/DHGoSGcISEX/?igsh=OXJybG91d3o0eGdr Ali Cihangiroğlu yazdı: Off Grid olamazsın, ancak Alaskada yada dağın başında toplum dışında olur o, oradada araba kullanamazsın zaten, sistem dışına çıkış ülke dışında boş bölge varsa yada başka gezegende olur... OffGrid den ne anlıyorsun bilmiyorum ama 4 tane bataryaya bakar. Servet Aydın yazdı: Bahsi geçeni arkadaşım yaptı. Hem evini besliyor hem aracını şarj ediyor. Şebekeye bağımlı değil. Evi müstakil. Bataryaları 210v 150ah kulladı. İnverter sanırım 20 veya 30kw. Panelleri 10kw. Çıtayı çıkardı bi tane de 5kw rüzgar türbini var. Enfes kombin yaptı zalım Ben OnGrid besleniyorum şu an. 10KW lık TESUP Türbin de var 11küsur KW lık güneş panelimde. Batarya almak için erken daha. Sürekli orada oturursam Hybrid inverter ile değiştirip batarya ekleyeceğim. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Evden şarjı shift delete’nin sahibi yaptı yıllardır kullanıyor. 2 araç şarj ediyor. Artı ev. hatta rüzgar da vardı. Video mevcut. Hakkı alkan Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Senden şöyle bir video bekliyoruz. https://www.instagram.com/reel/DHGoSGcISEX/?igsh=OXJybG91d3o0eGdr OffGrid den ne anlıyorsun bilmiyorum ama 4 tane bataryaya bakar. Ben OnGrid besleniyorum şu an. 10KW lık TESUP Türbin de var 11küsur KW lık güneş panelimde. Batarya almak için erken daha. Sürekli orada oturursam Hybrid inverter ile değiştirip batarya ekleyeceğim. off gridden anladığım tam bağımsız, ülkesiz yaşam, şuan evinde panelden ne rüzgardan enerji üretip kendine kullanıyorsun evet, ben diyorumki ilerde buna izin vermeyecekler, öyle bir zaman gelecekki yasak diyecekler bitti, bir kanuna bakar bu işler, şimdilik serbest, dediğim bu tesup dediydin, baktım bende güzel alet, sonra panelde dahil vazgeçtik, evden devam birazda dışardan destek oldu bitti, henüz daha vurmadılar, vurana kadar böyle devam, sonra bakarız duruma, kurulum pahalı şimdilik mevcut durum kurtartıyor, şimdilik! video komikmiş, fişe takma dışında diğer şeyler sadece pillidemi var, diğer araç canına okur bu orta sınıf pillilerin, hani diyorlarya pilli acaip konforlu ve sessiz, diğeri misliyle öyle haberleri yok, neyse param olursa çekerim bir video pillinin tek farkı pil ve motor, gerisi 4 teker bildiğimiz araba, sanki uzay aracına biniyorlar... Neyse boşver, anı yaşayalım olacak diye şuan niye duralım, olunca bakarız duruma... 12 Mart tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts