İçeriğe Yönlendir

Site Otoparkına Özel Araç Şarjı

Selim Bilgin

Recommended Posts

Alptuğ Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

o liste her apartmanda aynı, araba takla atmış camlar patlamış, park ampülüne led takmaya çalışmaya benzer, bizde iç cephe boyası dökülüyor, ekranlı kameralı diafon taktırdık, kablo montajı kolay oldu zira duvarlarda boyalar dökük :rofl:

Bizde de aynı öyle oldu abi bi söz var ya hani "mahalle yanıyo bilmem kim saçını tarıyo" diye onun gibi, Sitenin istinat duvarı çökecek ama elektrikli araç şarjı taktırmak lazım :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Bununla alakalı yeni gelişme oldu. Kat mülkiyeti kanununda ruhsatsız yapılabilecek işler kısmına ortak alana elektrik şarj istasyonu yapılabilir maddesi eklendi. Tabi bazı idare onaylarıyla birlikte. 

ama medyada maliklerin 4/5 izni yerine artık salt çoğunluk izni yeterli gibi ibare görüyorum. Gazete oksijen yaydı bunu. Bu yorumu nasıl çıkardılar anlamadım. 634 içinde salt çoğunlukla alınacak kararlar belli zaten. Bunun içinde ortak alana yapılmak istenen şeyler yok

yani temizliğin kaç günde yapılması gerektiği kararını salt çoğunlukla alabilirken ruhsatsız da olsa tadilat gerektiren işler için 4/5 maddesi hala geçerli ve duruyor

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Kanunlar meclisten çıkmıyor mu artık yaw? Meclis yememiş içmemiş buna mı uğraşmış? 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

coğrafyaya uzak kalmış gibi bir his oluştu, kış lastiği bile genelge ile yürüyor, cam filmi talimat ile hafif kusur yapıldı

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tabi bazı idare onaylarıyla birlikte. 

yani her ilçedeki komisyona mı tabii bu kurulum? daha karışık yapılabilirdi aslında

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Gazete oksijen yaydı bunu. Bu yorumu nasıl çıkardılar anlamadım.

764898051_Screenshot2025-03-11at13_13_03.png.0f52ec990778c7406934d99581546fd3.png

• Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Çağlar Bayur yazdı:

coğrafyaya uzak kalmış gibi bir his oluştu, kış lastiği bile genelge ile yürüyor, cam filmi talimat ile hafif kusur yapıldı

Kanuna madde eklendi diyor. Genelge ya da KHK dememiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mertol Kip yazdı:

Kanuna madde eklendi diyor. Genelge ya da KHK dememiş. 

torba.. torbaya kar lastiği ile tapu düzenlemesi konuyor, hoop eler havaya oylanıyor geçiyor... eski haberlerden okudum yani yoksa yorumum yok not düşelim de buraya...

vesile ile 8 şubat 2017 khk sı var kış lastiği özelinde.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

764898051_Screenshot2025-03-11at13_13_03.png.0f52ec990778c7406934d99581546fd3.png

E bi soralım adamlara. Salt çoğunluk maddesini nasıl bulmuşlar. Bi telefona bakıyor anladığım kadarıyla :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Selim Bilgin yazdı:

Eskiden Gazeteportun Bilgi işlem teknisyeni idim. Yavuz Semerci ile olan dialoglarım aklıma geldi :D AP, Cihan ve Reuters haberlerini uydudan akıp fileserver'e aktaran küçük bir yazılım vardı. arada dururdu, Reuters uydu anteni bulutlu havalarda haber akışı çekemezdi, Aliii Alii diye gece gece ararlardı. :D

Açıl Sezen gitme dedi ama gittim. Kalmadım. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bununla alakalı yeni gelişme oldu. Kat mülkiyeti kanununda ruhsatsız yapılabilecek işler kısmına ortak alana elektrik şarj istasyonu yapılabilir maddesi eklendi. Tabi bazı idare onaylarıyla birlikte. 

ama medyada maliklerin 4/5 izni yerine artık salt çoğunluk izni yeterli gibi ibare görüyorum. Gazete oksijen yaydı bunu. Bu yorumu nasıl çıkardılar anlamadım. 634 içinde salt çoğunlukla alınacak kararlar belli zaten. Bunun içinde ortak alana yapılmak istenen şeyler yok

yani temizliğin kaç günde yapılması gerektiği kararını salt çoğunlukla alabilirken ruhsatsız da olsa tadilat gerektiren işler için 4/5 maddesi hala geçerli ve duruyor

Yapılan işin tadilat olup olmadığı tartışılır. o nedenle hala muğlak. 

Ancak benim beklentim bu işin doğalgaz gibi daha sert yetkili firmalara devredilmesi yönünde. Epeyce kavga çıkacaktır çıkıyor. Bizler idare ediyoruz ama yarın çıkmayacağı anlamına gelmez. Çünkü sayı artarsa kavga büyür ve bina elektriği yetersiz kalabilir. 

Özellikle binaya diyelim 6 ac cihazı konacak ise bunların birbiri ile konuşan ve koordineli çalışan gerekirse akımı düşüren bir mekanizmada olması lazım. Saldım çayıra mevlam kayıra şarj felaket olur. 

Mertol Kip yazdı:

Kanunlar meclisten çıkmıyor mu artık yaw? Meclis yememiş içmemiş buna mı uğraşmış? 

hayır.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Yapılan işin tadilat olup olmadığı tartışılır. o nedenle hala muğlak. 

Ancak benim beklentim bu işin doğalgaz gibi daha sert yetkili firmalara devredilmesi yönünde. Epeyce kavga çıkacaktır çıkıyor. Bizler idare ediyoruz ama yarın çıkmayacağı anlamına gelmez. Çünkü sayı artarsa kavga büyür ve bina elektriği yetersiz kalabilir. 

Özellikle binaya diyelim 6 ac cihazı konacak ise bunların birbiri ile konuşan ve koordineli çalışan gerekirse akımı düşüren bir mekanizmada olması lazım. Saldım çayıra mevlam kayıra şarj felaket olur. 

hayır.

bedaş yeterince sert değil mi :) gerçi onlar elektrik satmak için her şeyi yaparlar. Yıllarca riskli binanın elektriğini ısrarla kesmediler. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bedaş yeterince sert değil mi :) gerçi onlar elektrik satmak için her şeyi yaparlar. Yıllarca riskli binanın elektriğini ısrarla kesmediler. 

orda çıkar çatışması var dediğin gibi ve ürün satışına yönelik mekanizma olmaz. Doğalgaz gibi yetkilendirilmiş birileri olmalı. sonra bedaş kontrola gelip açmalı vs. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

işin sonu....

3263657_567cbcab2bcb33da2c7ff0f33935da4e

sizin arabaların geleceği yeni teknolojili, şuan bilinmeyen bir pil ve altrenatif güç kaynağının bulunması ve evet verimli sonuna kadar elektriği yakan ama öte yandan deli gibi enerji harcayan bu motorların derdini çözdüklerinde, yada bunu karşılayacak pil bulduklarında bitecek,  o zamana dek henüz yaygın olmayan elektriklilerinizi kullanmaya bakın , genele yayıldığı an finito, zaten yayılmaya biraz daha devam etmesi bile yeter, direk başlayacak film....:tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

kablo her araç tepesinde zaten varken bu tren rayında yürüyen şey ne yapıyor?

para çok olunca :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

kablo her araç tepesinde zaten varken bu tren rayında yürüyen şey ne yapıyor?

Hangi aracın şarj olacağına karar veriyor gibi. Bu alet organize ediyor diye anladım ben. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

işin sonu....

sizin arabaların geleceği yeni teknolojili, şuan bilinmeyen bir pil ve altrenatif güç kaynağının bulunması ve evet verimli sonuna kadar elektriği yakan ama öte yandan deli gibi enerji harcayan bu motorların derdini çözdüklerinde, yada bunu karşılayacak pil bulduklarında bitecek,  o zamana dek henüz yaygın olmayan elektriklilerinizi kullanmaya bakın , genele yayıldığı an finito, zaten yayılmaya biraz daha devam etmesi bile yeter, direk başlayacak film....:tongue:

Hiçbir şey olmaz. Tarihe bak anlarsın. Kömür bitiyor petrole geçiyoruz dediler, o kesmedi hadi nükleer dediler ama ne kömür bitti ne de petrol. Enerji kaynağı bitmez, ekonomik olmaktan çıkar başkasına geçilir. 

Ha teknoloji elbet evrilecek ama ne zaman olur ne kadar olur onu bilemem. Bence bu bile olgunlaşmadı daha. Pil ömrü 8 yıl demiş. 8 yıl sonra da %70 miş demiş. 8 yılda illa bir gelişme olur bunlara o pilleri takarlar. Sonuçta elektrik motoru elektrik motoru işte. 

Çinliler bir dronu 50 yıl havada tutabilecek kadar enerji üretebilen minnoş bir nükleer yakıtlı enerji üreteci yapmışlar. Otomobile entegre edilebilir ve ucuzlarsa o devam eder. Ama ben görür müyüm bilemem. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Hiçbir şey olmaz. Tarihe bak anlarsın. Kömür bitiyor petrole geçiyoruz dediler, o kesmedi hadi nükleer dediler ama ne kömür bitti ne de petrol. Enerji kaynağı bitmez, ekonomik olmaktan çıkar başkasına geçilir. 

Ha teknoloji elbet evrilecek ama ne zaman olur ne kadar olur onu bilemem. Bence bu bile olgunlaşmadı daha. Pil ömrü 8 yıl demiş. 8 yıl sonra da %70 miş demiş. 8 yılda illa bir gelişme olur bunlara o pilleri takarlar. Sonuçta elektrik motoru elektrik motoru işte. 

Çinliler bir dronu 50 yıl havada tutabilecek kadar enerji üretebilen minnoş bir nükleer yakıtlı enerji üreteci yapmışlar. Otomobile entegre edilebilir ve ucuzlarsa o devam eder. Ama ben görür müyüm bilemem. 

birşeyler yapmalılar sonuçta, sende diyorsun zaten, yoksa şuanki seviyeyle olmaz, helede bizim ülkede ve bu toplumla, neyse bu ayrı konu, biz genele bakalım,  ilerde yeni nesil piller çıkar belki ama emin ol o yeni pili arabana takamazsın, izin vermezler, gidecek yeni araba alacaksın, ilerde pil çıkar değişirim hayallerini bence kimse kurmasın, olmaz değil oldurmazlar, zaten çıkana kadar araba değişmiş oluruz...

sonuç olarak şuan için bir süre özellikle şehir içinde her gün işe git gel durumunda, kısmen şarj sorunu daha başlamamışken keyfi sürülür diyorum, ilerde nelere evrilir hep beraber görürüz, tabii ömrümüz yeterse, bence şaunki sevieyede kalırsak geleceği iyi değil, içten yanmalıya dönülür, zira bu iş özellikle büyük şehirlerde yürümez... 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

birşeyler yapmalılar sonuçta, sende diyorsun zaten, yoksa şuanki seviyeyle olmaz, helede bizim ülkede ve bu toplumla, neyse bu ayrı konu, biz genele bakalım,  ilerde yeni nesil piller çıkar belki ama emin ol o yeni pili arabana takamazsın, izin vermezler, gidecek yeni araba alacaksın, ilerde pil çıkar değişirim hayallerini bence kimse kurmasın, olmaz değil oldurmazlar, zaten çıkana kadar araba değişmiş oluruz...

sonuç olarak şuan için bir süre özellikle şehir içinde her gün işe git gel durumunda, kısmen şarj sorunu daha başlamamışken keyfi sürülür diyorum, ilerde nelere evrilir hep beraber görürüz, tabii ömrümüz yeterse, bence şaunki sevieyede kalırsak geleceği iyi değil, içten yanmalıya dönülür, zira bu iş özellikle büyük şehirlerde yürümez... 

Şahsi olarak bendne bahsediyorsak benim için 8 sene zaten çok anlamsız. 6ay hadi bilemedin yılda bir arabayı değiştiryorum ben. 20 senedir falan hiç arabaya fenni muayene yaptırmadım diyeyim sen anla. :)

Bence her şartta şehiriçinde bu araçlar kullanılmaya devam eder. Menzil sorununu da ufak ufak çözdüler zaten. Şöyle düşün, ortalama 40 litre tankı olan bir benzinli aşağı yukarı 600 km yol gidiyor şehiriçinde. E elektrikliler de o kadar gidiyor zaten. Tek sorun şehirdışında LPG li gibi zırt pırt (500 km diyorlar ama hadi 400 de anlaşalım) yarım saat mola vermek zorunda olmak.

Bence bu da çok sorun değil. Şöyle değil, zaten motosikletten kalma 200-250 km de bir durum bi 10 dk falan yürüme alışkanlığım var. Arabada da devam ediyor bu. Örneğin Bodrum a giderken Bursa çevreyolunda kahve + susurlukta tost + manisada köfte + otobanda yakıt ikmali şeklinde duraklarım zaten var. Bunlarda elektrik olan yerleri seçeceğim artık. Bence çok zorlayıcı bir şey değil. Ama anadoluda ne olur bilemem tabi. Hergün Edirne'den Ardahan'a yolculuk yapmıyoruz sonuçta. Zaten o kadar yol arabayla gidilmez.

İşin maliyet kısmının detayına girmiyorum. Üç aşağı beş yukarı hepsi 15-20 kw/100 km falan tüketiyor. Hep dışarıdan şarj edip 8 lira versen bile ne mazot ne de benzinle karşılaştırılabilir bir para değil. Bakımı giderlerini konuşmaya gerek yok zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Genel olarak demek istemiştim, öte yandan evet haklısın, benim içinde sıkıntı yok, asıl demek istediğimse bu araçların genelde kullanıldığı durumda geçerli, şuan trafikte sayıları çok az, çoğalırsa iş karışır, birde bizim Millet  farklıdır, aç Milletiz, Avrupada bu olmaz, adamlar bizim gibi değil, bizde biraz uygun versinler bir anda koca ülke elektrikliye geçer ve sonrası karışır, bizde kimse kural tanımaz, kimse başkasını düşünmez, takar apartmanın garajında maksimum gücte, ondan sonra şebeke strese girer, mahalle kararır, bu iş birazda kültür işi, o yüzden bize gelmez şimdilik, ki araçlarda pil olarak bence hala ilkel, daha çook yolları var...

Bakım masrafı demişsin, konuşalım bunuda, farkı pekte yok aslında, serviste hiçbirşey yapılmadan ödüyorsun nerdeyse aynı parayı, benim için bakım demek sadece yağ ve filtre değişmek demek, 3500 tl ye yaptım daha geçenlerde,  10 yıl en az sadece bunu yaparım, arıza falan olmadıkça 10 seneden önce bende parça değişmez, önceki ve ondan önceki aracımdada aynıydı durum, elektriklinin tek farkı yağ ve filtresi,  sıvılar deme (antfiriz-hidrolik ki bunlarda var elektriklide) oda 10 senede bir değişir, genelde gerekmez ölçer bakarsın duruma, yani elektrikliden daha ucuza gelir benim bakım :) gerçi sıfır alınma ve fabrikasyon kusurlu olmayan düzgün kullanılan her araç için geçerli bu durum...

Bu arada atladığımız bir nokta daha var, bizim ülkede evde şarj bu fiyatlara olmaz olmayacakta zaten, şuan bile daha başlangıçta sayılırız, uzun yolda zaten anlamsız gibi elektrikli kullanmak,  mesela ben bazen 6-7 saatlik yol yaparım, hiç durmam sıfır mola, uğraşamam ben pille şarjla vay menzil azaldı falan, helede kışın...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Bakım masrafı demişsin, farkı pekte yok aslında, serviste hiçbirşey yapılmadan ödüyorsun nerdeyse aynı parayı, benim için bakım demek sadece yağ ve filtre değişmek demek, 10 yıl en az sadece bunu yaparım, arıza falan olmadıkça 10 seneden önce bende parça değişmez, elektrikliden daha ucuza gelir benim bakım :) gerçi sıfır alınma ve fabrikasyon kusurlu olmayan düzgün kullanılan her araç için geçerli bu durum...

Opel 25bin km de bir 1800 lira diyor. 50 bin de de 4800 liraymış. Polen filitresi falan değişiyormuş bir de suyuna falan bakıyorlarmış.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Bu arada atladığımız bir nokta daha var, bizim ülkede evde şarj bu fiyatlara olmaz, şuan uzun yolda zaten anlamsız gibi eleketikli kullanmak, şahsen dur şarj et falan uğraşamam, mesela ben bazen Ankara-İzmir yapıyorum, hiç durmam sıfır mola, uğraşamam ben pille falan, helede kışın...

Evde şarj zaten daha ucuz. 2 lira mı ne KWH ı. Dışarıda hızlı şarjda 8 lira. 

Ben yaşlandım artık otur otur popom acımaya başlıyor ve dikkatim dağılıyor arabada canım sıkılıyor. Onun için 10 senedir falan her 200 km de bir durup biraz yürür oyalanırım. 

Gençken yakıt hariç hiç durmadan Hollandaya sürmüşlüğüm var da artık olmuyor o işler. Gerekte yok zaten, salaklıkmış benimki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Opel 25bin km de bir 1800 lira diyor. 50 bin de de 4800 liraymış. Polen filitresi falan değişiyormuş bir de suyuna falan bakıyorlarmış.

Evde şarj zaten daha ucuz. 2 lira mı ne KWH ı. Dışarıda hızlı şarjda 8 lira. 

Ben yaşlandım artık otur otur popom acımaya başlıyor ve dikkatim dağılıyor arabada canım sıkılıyor. Onun için 10 senedir falan her 200 km de bir durup biraz yürür oyalanırım. 

Gençken yakıt hariç hiç durmadan Hollandaya sürmüşlüğüm var da artık olmuyor o işler. Gerekte yok zaten, salaklıkmış benimki.

opel bakımı ucuzmuş evet, benim 20 binde bir 5 lt yağ ve filtreler,  evde şarj şimdilik böyle ama kalmayacak, diyorum şaka gibi geliyor ama pek yakında benzinle kıyaslamalar başlayacak, izle gör, bizim ülke komedi gibi :)  toto konusuna katılıyorum, bende artık durmaya başlarım, helede emekli olunca acelede mecburiyette kalmadı, dediğin gibi dur iç kahveni devam et, ne zorun var dimi, bundan sonra keyif almak lazım, hatta artık motor lazım, ne arabası, zaten arabada zevk vermiyor artık :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Dolar 80 lira olduğunda elektrik kaç olur benzin kaç olur Ali?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Dolar 80 lira olduğunda elektrik kaç olur benzin kaç olur Ali?

Herşey bitmiş olur zaten ölmüş oluruz sadece benzinli cliolar kalır demezse ben de birşey bilmiyorum :D

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...