İçeriğe Yönlendir

Site Otoparkına Özel Araç Şarjı

Selim Bilgin

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Evden şarjı shift delete’nin sahibi yaptı yıllardır kullanıyor. 2 araç şarj ediyor. Artı ev. 

hatta rüzgar da vardı. Video mevcut. Hakkı alkan

n acaip işler aslında rahat tabii böyle unutkan coğrafyaya müstehak

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Servet Aydın yazdı:

Bahsi geçeni arkadaşım yaptı. Hem evini besliyor hem aracını şarj ediyor. Şebekeye bağımlı değil. Evi müstakil. Bataryaları 210v 150ah kulladı. İnverter sanırım 20 veya 30kw. Panelleri 10kw. Çıtayı çıkardı bi tane de 5kw rüzgar türbini var. Enfes kombin yaptı zalım

İyide ben olmaz demiyoruki,  istersen her yere panel kur, ben ilerde bunu yapmana izin vermeyecekler diyorum arkadaş, bu arada yeni yaşın kutlu olsun :crazy:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

İyide ben olmaz demiyoruki,  istersen her yere panel kur, ben ilerde bunu yapmana izin vermeyecekler diyorum arkadaş, bu arada yeni yaşın kutlu olsun :crazy:

Devletin sahibi biziz söke söke devletimizi geri alırız kuvayi milliye.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Devletin sahibi biziz söke söke devletimizi geri alırız kuvayi milliye.

Hadi inşallah, o zaman kur paneli, dik türbini ver şarjı, kim tutar bizi beee :D

reno5 te gelmedi gitti be arkadaş, bakamadık şuna yahu... sırf sorayım diye bayiye uğradım hemen yakaladılar,  bakım yapacaklarmış, hadi leyn ben yaptım sağolun didim ve :vroom: öpüceklerdi valla, bu arada taktik değişmişler, artık şanzıman yağına ömürlük demiyorlar, değişirlermiş 60 bin gibi, motor yağı yine yanlış yağ bu arada...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Dolar 80 lira olduğunda elektrik kaç olur benzin kaç olur Ali?

Bana göre zaten tl çok pahalı .

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Senin şu madmax triportörü güzel. O da olur. aşağıdakini biraz zırhlasan tamam.

image.jpeg.9fa47c0c7c6d4a36e5d71bb74ff975fc.jpeg

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Senin şu madmax triportörü güzel. O da olur. aşağıdakini biraz zırhlasan tamam.

:D  bunada saat şart...

şaka bir yana, yeri geldi yazayım, bunlar çok sakat, iyice abarttı millet, biniyorlar birde sert kullanıyorlar, önümüzde devrilenden tut, laaak diye yola çıkanından tut, heryerini naylonlayıp kocaman birşeye dönüşüp kağnı gibi yolu ortlayandan tut, deli gibi doldurup yürüyüş yolunda kamp kurandan tutta tut, iyice saçmaladı millet, birde kızıyorlar haa, şak diye yan yoldan atlıyor arabanın önüne sonra vay görmedin, bunları yasaklamak lazım, zaten millet bir acaip, girmiş bisiklet yoluna teyzeler dedeler birde fırça atıyorlar, yolda bunları ezmemek için acı çekiyoruz resmen, birde gelip çarpıp devam ediyorlarki hiç sorma, umurlarında değil vallahi...

haa birde tükkanda oturuyoruz, gelip şarj bitti biraz taksam olurmular başladı, al buyur bide bu çıktı, haklısın vallahi, panel şart bu ne arkadaş :) havalarda ısındı bunların zamanı artık, terör estiyorlar vallahi...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ama düşünsene herkesinki bundan.. lunapark gibi olur. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mertol Kip yazdı:

O hesapta bir yanlışlık olmasın? 20 KW tüketse bile 100 km de 160 lira yapar. 

Aynı hesabı LPG ile yapalım, ortalama LPG tüketimi 10 lt olsa 100 km de 270 lira yapar. 

Bir yerde hata yapıyorsunuz. 

Lpg yi fulledik km de 2vtl yaktı, 2x250=500 kmx2 tl =1000 tl. Togg sıkıntılı biraz fazla yakıyor ondada yanlışlık yok.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

Lpg yi fulledik km de 2vtl yaktı, 2x250=500 kmx2 tl =1000 tl. Togg sıkıntılı biraz fazla yakıyor ondada yanlışlık yok.

20kw 100 lira. km de 1 lira.

"Sakin kullan az tüket" yaparsan onun da yarısı (yeni çift kat zamlı tarifeye göre hesapladım)

image.png.91a0d8b133e81caf6f28790c6d2aa2c7.png

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Metin Uzunoğlu yazdı:

Eger herhangi bir lpg 2 lira yakiyorsa o araba duruyordur. 

Bak soyle anlatayim, LPG den benzinle ayni kaloriyi elde etmen icin +%40 basmalisin. Cmax benzinde 7 litre bile tuketse (ki ideal sartlar) 10 litre LPG tuketmesi gerekir. 500 km demissiniz, litresi 27 liradan 1350 TL LPG tuketmissiniz demektir. 

TOGG ne yakar bilmem ama ortalamasi 17-18 kw tuketiyor. Hadi 20 tuketin. Mehmet hocanin hesabindaki gibi evden degilde DC sarj ile 8 liradan alsaniz bile 20kwx8tlx5.00 km= 800 lira yapar.

Hadi otobanda yardirdiniz ve 25kw tukettiniz diyelim, 

25kwx8tlx5.00km=1000 lira yapar. Ikisi de 1350 den kucuk. 

Ki tekrar yaziyorum disarida dc ile sarj ettiginizi varsayiyorum. Ve ortalamanin cok uzerinde tuketim ile yolculugu tamamladiginizi...

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mertol Kip yazdı:

Eger herhangi bir lpg 2 lira yakiyorsa o araba duruyordur. 

Bak soyle anlatayim, LPG den benzinle ayni kaloriyi elde etmen icin +%40 basmalisin. Cmax benzinde 7 litre bile tuketse (ki ideal sartlar) 10 litre LPG tuketmesi gerekir. 500 km demissiniz, litresi 27 liradan 1350 TL LPG tuketmissiniz demektir. 

TOGG ne yakar bilmem ama ortalamasi 17-18 kw tuketiyor. Hadi 20 tuketin. Mehmet hocanin hesabindaki gibi evden degilde DC sarj ile 8 liradan alsaniz bile 20kwx8tlx5.00 km= 800 lira yapar.

Hadi otobanda yardirdiniz ve 25kw tukettiniz diyelim, 

25kwx8tlx5.00km=1000 lira yapar. Ikisi de 1350 den kucuk. 

Ki tekrar yaziyorum disarida dc ile sarj ettiginizi varsayiyorum. Ve ortalamanin cok uzerinde tuketim ile yolculugu tamamladiginizi...

Dışarıda Dc ile şarj edildi togg ile mahkemelikler  şuanda. Lpg ful çıktık yola ankara girişi tekrar fulleyip km ye böldük 2 tl/km çıktı.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Metin Uzunoğlu yazdı:

Dışarıda Dc ile şarj edildi togg ile mahkemelikler  şuanda. Lpg ful çıktık yola ankara girişi tekrar fulleyip km ye böldük 2 tl/km çıktı.

TOGG ile neden mahkemelikler?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mertol Kip yazdı:

TOGG ile neden mahkemelikler?

Şarj çok kısa sürede bitiyor, 400km ye ysklsşsnlar varken bu 250~300 civarı gidiyor. Garanti kapsamında elektronik bazı parçalar değişti çalışmamazlık durumu düzeldi ama mesafede değişiklik yok. Drğişim için dava açtı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

Şarj çok kısa sürede bitiyor, 400km ye ysklsşsnlar varken bu 250~300 civarı gidiyor. Garanti kapsamında elektronik bazı parçalar değişti çalışmamazlık durumu düzeldi ama mesafede değişiklik yok. Drğişim için dava açtı.

pili değişmeleri lazım olur öyle vakalar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bu konuyu ben açmışım ya Nisan 2023'te.

Bir şeyi kafaya koyunca böyle yapacaksın işte. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...