İçeriğe Yönlendir

Modellere Göre 2022 Avrupa C SUV Satış Rakamları Sıralaması


Çağrı Alaf

Recommended Posts

Çağrı Alaf

 

C SMALL 

ke3odbv.jpg

 

 

C LARGE

7kv64tg.jpg

9til838.jpg

k9o67e1.jpg

 

C CLASSIC 

shlt33t.jpg2gtrfmx.jpg

 

C SPORT

59bdbfi.jpg

 

C PREMIUM

czsel17.jpg

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

audi sorana, onu boşver ağbi Kia daha çok tutuluyor dersen dayak bile yiyebilisin, bizim coğrafya dinamikleri çok dinamik

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Listenin kaynagi güvenilir mi? Yolda 1 kez dahi görmedigim arac nasil olur da en cok satan olur? :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Erdem Doğan yazdı:

Listenin kaynagi güvenilir mi? Yolda 1 kez dahi görmedigim arac nasil olur da en cok satan olur? :) 

Felipe Munoz’un paylaşımından aldım. Yanıltıcı olacağını zannetmiyorum adam tek başına epey otomobil medyası. Tek tek bazı modelleri arattığımda da örtüşen rakamlar gördüm.  
 

Bence görmemek normal çünkü UE27 ve diğer Avrupa Ülkelerinin ortalaması var listede aralarında Türkiye’ye girmeyen firmalar da var bu ülkelerdeki tüketim alışkanlıkları da ülkemizden farklı olabilir. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Car industry analysis adında instagram'da baya aktif verileri kaynak göstererek paylaşan bir abimizin sonuçları. Tek sıkıntısı çok fazla kategoriye ayırıyor. Classic large sport bunlara gerek yok aslında.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Doğan Arşiray yazdı:

ne acaip markalar çıkmış?

İçlerinden aı HAVAL olan Avustralya'da iyi iş yapıyor. Araçlar çakma avrupalılar gibi konsolda yok yok. MG ile beraber Avustralya'nın ucuz araç ihtiyacını karşılıyorlar ancak malzeme kalitesi olarak iyi değiller elbette. Avrupa'nın bu sanayisine rağmen daralan ekonomilerden ve fakirin daha fakirleşmesinden kaynaklı eğer coğrafi olarak Çin biraz daha Avrupa'ya seğirtseydi o zaman rekabet çok daha yukarılara tırmanabilirdi. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

ne acaip markalar çıkmış?

sadece çinde 300 in üstünde pilli araba üreticisi var

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Ford Kuga'yi özellikle Stuttgart ve Frankfurt bölgesinde cok fazla gördügümü söyleyebilirim. Hatta bazen sasiriyorum, neden Tiguan degil de, Ford Kuga seciliyor diye. Eski bir Kuga'ci olarak memnunum tabii :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mert Gülkokan yazdı:

Sınıflandırma işi çok garip mesela suzuki vitara listede yok 2 gündür inceliyorum tanıdık almış boyut olarak c suv olarak düşündüm az öncede videolarını izleyip bu konuya girdim

Suzuki vitara b suv olarak geçiyormuş

Vitara küçük ve hafif zaten , b suv diye geçer. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bayon:

Uzunluk (mm)4180

Genişlik (mm)1775

Dingil mesafesi (mm)2580

 

Vitara:

Uzunluk 4175 mm
Width    1775 mm
Wheelbase    2500 mm

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Uzun zamandır yazamadım vesilesi ile bir kaç şey yazayım da elim soğumasın :) 

Malumunuz yaklaşık 5 aydır Kazakistan'da çalışıyorum.  Yukarıdaki listede son sırada olan JAC diye bir marka var. Burada baya hızlı bir pazarı var. Normalde Çin Menşeili bir araç ancak Kazakistan'da 2 tane fabrikası var. Bu firmanın CEO sunu geçen ay ameliyat ettim ve hafiften bir samimiyet oldu. Nasıl bir araba mayyağı olduğumu falan anlatınca, hatta foruma girip bakın Türkiye'nin en büyük araç forumu vs derken adam bendeki virusu gördü :)  Bana hafta sonu kullanmam için bir test aracı getirdi. JACK JS6 modeli. Hafta sonu boyunca bende kaldı araç. Tamam iyidir diye tahmin etmiştim ama emin olun bu kadarını beklemiyordum. Hem malzeme kalitesi hem de konfor ve donanım olarak o kadar hoşuma gitti ki geri vermek istemedim . Motor 1.5 174 beygir benzinli. Hibriti de varmış ama burada pek rağbet görmüyor zira benzin 7 TL şaka gibi :) Oldukça atak ve istekli bir motor ama CVT şanzıman olunca biraz törpülemiş. Tüm opsiyonların olduğu aracı verdi özellikle. Ben en son benim arteonu anlattım anca bu keser seni dedi. Gerçek derimidir bilmiyorum ama o kadar güzel bir deri kombinasyonu vardı ki benim Arteonun Napa derisi soluk kaldı resmen. 

Tabiki bu sıfır bir araç. Yıllar içinde ne olur ne hale gelir bilemem ancak inanılmaz hoşuma gitti ve Çin araçlarına resmen bakışım değişti. 

Adam Türkiye'de okumuş Türkiye'yi ve Türkleri çok iyi tanıyor. Harp okulu mezunu asker kökenli bir adam. Bu aracın buradaki fiyatı 13 milyon tenge dedi. Her şey dahil anahtar teslimi. tüm opsiyonlarıyla. Yani türk parası ile 500 bin TL . Dedim ki bunu neden Türkiyeye götürmüyorsunuz. Peynir ekmek gibi satar. Dedi ki oraya girsek 1200 gibi bir fiyat çıkar minimum.  Resmen ağlayacaktım. 

Ertesi gün beni ZEEKR diye yine GELY bünyesinde elektrikli araç üreten bir firmaya götürdü. Burada görüyordum sıklıkla ama inceleme fırsatım olmamıştı. Yok böyle bir dünya. Tabi bu marka Gelly nin premium markası imiş. Gerçekten inanamadım. Mükemmel bir araç  artık onun test aracını isteyemedim utandım :)  Fiyatları 17 milyon ile 30 milyon arasında değişiyor. Yani en pahalısı 1milyon 200 bin TL civarı. O paraya biz megan alıyoruz dedim hepsi güldüler bana hatta bir kaçı altına işedi gülerken. Bozuntuya vermedim onları hafta içi polikliniğe davet ettim :) Tabi bu kısım abartı. 

Neticei kelam vergi sistemi midir. başka şeyler midir bilemedim ama bize dayatılan araç dünyası ile dünya arasında çok ciddi fark olduğunu burada anladım. Burada pazarı Japonlar domine diyor. Özellikle de TOYOTA. Burda herkesin bir Toyota CAMRY si oluyor. 2. araç da olsa alıyorlar muhakkakç Bizdeki PASSAT burada CAMRY :) aynı deyim var CAMRY eşittir çeyrek altın. Zara etme ihtimali yok. Al 6 ay sorna karı ekle sat. 1-2 satte satılıyor. 

Ayrıca KİA ve Hyundai de ciddi pazar payına sahip. Hiç görmediğim modeller var. Mesela Kia nın K5 K7 ve K9 modelleri var ki görünce parmak ısırdım. Ben Kianın en lüks sedanı CEED sanıyordum :) adamların resmen S class ayarında modelleri varmış meğerse. Hyundai de hakeza aynı. 

Neyse uzun oldu biraz ama kusura bakmayın. 

Özellikle marka model belirttim merak eden arkadaşlar bakabilsin diye. 

Herkese selamlar sevgiler. Forumu her daim anıyorum. Burada hastanedekiler de artık sizi tanıyorlar :) 

Sağlıcakla kalın.... 

  • Beğen 16
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Cem Dilmen yazdı:

KİA ve Hyundai

Hele bir de Genesis var ki hocam, neremizi ısırırız bilemeyiz.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Tamer Topaç yazdı:

Hele bir de Genesis var ki hocam, neremizi ısırırız bilemeyiz.

 

Genesis güzel de, pistte gazlarken telefon koltuğun altına düşerse bizim parmaklar alamıyor, kronikmiş :D 

 

Equus Hermes Edition dan aşağısı kesmez :) 

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Köksal Yılmaz yazdı:

Equus Hermes Edition

O eski

G90 Stardust diye aratınız. Über bir araba. Motor alcam, uçucam bunu da alcam, kamyon da alcam. Yetmicek yalkanli alcam. Hepsini alcam. 

 

857321.jpg.b3d47b3ae0f15a1e8e78cf3b3efc21d7.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Köksal Yılmaz yazdı:

 

2014 sonbaharından çıkamadım :blush:

Dinleyebilirim

 

istockphoto-914066322-612x612.jpg.b7e6a2b1c3fdd5b1eba9ee94346a40b1.jpg

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Cem Işık yazdı:

@Cem DilmenAbi özlettin kendini, buraları boş bırakma:)

Valla ben de özledim. Muhakakk bakıyorum foruma ama pek mesaj yazamadım. Daha düzenli takılacağım artık :) 

Tamer Topaç yazdı:

Hele bir de Genesis var ki hocam, neremizi ısırırız bilemeyiz.

Off off off Genesis gerçekten ayrı bir dünya. Bir defa denk geldi bindim inanılmaz bir araç. Yani Audi - Merso vs ile kesinlikle kafa kafaya gider diye düşünüyorum. G90 çok iyi  Sclass ama çok büyük bizim yaşlar için G70 yadaq 80 harika olur diye düşünüyorum. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Dilmen yazdı:

çok büyük bizim yaşlar için G70 yadaq 80 harika olur diye düşünüyorum. 

yaşımızda ne var yahu?

 

w221 w222 olsun hatta, v8 olsun bence?

yaşınıza uygun olmadığınızı düşündüğünüz mercedes S leriniz değerinden alınır, hyundai verilir.

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...