İçeriğe Yönlendir

Şişe İçindeki Buzun Geç Çözülmesi İçin Ne Yapmalı


Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez
İlkay Başaran yazdı:

 

Her yüz metre aşağı inişte 1 derece artımyor muydu sıcaklık? Diye uzatasım geldi yersizce 

Mağara dedim. 

Bir insan geldiği yeri unutmamalı. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Karışımın fiziksel yapısı mı

Evet. Zaten konu izolasyon. Yoksa ısı her durumda hareket eder ve ortama şartlanır. 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bakalım konu ne zaman doğum günlerine bağlanacak.

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

AliExpress çare. Soğuktan korunmak için satılan alüminyum folyolar var. Sarı kısmı içeri bakacak beyaz tarafı dışarı. Ürünler ilgili folyo ile sarılır işlem tamam. Etler hazır olunca haber verin kâfi

İkincisi ise benim gibi zenginler zaten kompresörlü buzdolabı kullanıyor. Onlarla başka yerde konuşalım. Fakirler ölsün

  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

 

zenginler zaten kompresörlü buzdolabı kullanıyor.

Hayır, telefon ediyoruz oraya getiriyorlar zaten.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

Hayır, telefon ediyoruz oraya getiriyorlar zaten.

Neşeli sıvılar için dolap

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Servet Aydın yazdı:

AliExpress çare. Soğuktan korunmak için satılan alüminyum folyolar var. Sarı kısmı içeri bakacak beyaz tarafı dışarı. Ürünler ilgili folyo ile sarılır işlem tamam. Etler hazır olunca haber verin kâfi

İkincisi ise benim gibi zenginler zaten kompresörlü buzdolabı kullanıyor. Onlarla başka yerde konuşalım. Fakirler ölsün

Zenginsin ve kendin mi pişiriyorsun?

 

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hüseyin Sönmez yazdı:

Zenginsin ve kendin mi pişiriyorsun?

 

Barbekü başında komşularımız ile havuz başında bizon pirzolası ikramı yapıyorum. Çok zengin olduğum için yarı yaşımda olan sevgilim de misafirlere içecek ikramı yapıyor.

  • Beğenme 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Servet Aydın yazdı:

Barbekü başında komşularımız ile havuz başında bizon pirzolası ikramı yapıyorum. Çok zengin olduğum için yarı yaşımda olan sevgilim de misafirlere içecek ikramı yapıyor.

Kurbanda 5 ortak pandaya giren insan olarak tek sevgili de ne biliyim?

Yoksa yollayalım. Türkçe şart mı?

  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Barbekü başında komşularımız ile havuz başında bizon pirzolası ikramı yapıyorum. Çok zengin olduğum için yarı yaşımda olan sevgilim de misafirlere içecek ikramı yapıyor.

Tlc izlemeyi bırakmalısın abi.

  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Tlc izlemeyi bırakmalısın abi.

TCL 95 inç tv izlemek lazım.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Buzun üstüne tuz atıyoruzki donma sıcaklığı düşsün, yani buz soğukta da erisin. 
 

Donmuş buzlu suyun donma sıcaklığı daha düşük olduğu için dolabın içinde +5 derecede daha hızlı çözülme isteği olacaktır. Kafa burada karışıyor. Eğer tuzlu su geç çözülüyorsa sebebi nedir. Karışımın fiziksel yapısı mı

https://huntingwaterfalls.com/why-does-salt-make-ice-colder/

 

 

salt-ice-vs-regular-ice-temperatures-as-they-melt-1024x632.jpg

 

 

İkisi de aynı sürede eriyor. Tek fark biri erime esnasında -7C de kalırken, diğeri 0 C de kalıyor. Yani tuzlu su tamamen eriyene kadar -7 de kalıyor. Normal buz ise önce 0 a ulaşıyor oradan sonra erimeye başlıyor. Erime bitene kadar da 0 da kalıyor. Tuzlu su daha erken çözünmeye başlıyor özetle. Ama çözünürken daha soğuk kalıyor. 

 

 

  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hüseyin Sönmez yazdı:

Kurbanda 5 ortak pandaya giren insan olarak tek sevgili de ne biliyim?

Yoksa yollayalım. Türkçe şart mı?

17 ev var farklı lokasyonlarda💀

İlkay Başaran yazdı:

Tlc izlemeyi bırakmalısın abi.

Fakirler için tv üreten firma değil mi o?

  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Etler bu gezi için 1 ay dry aged edildi. Afyon kaymaklı lokumu bile sert kalır yanında. ama buz işini çözmemiz lazım :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1 gün. Mangala yani :) ama mangalı akşam yapacağız. Etler gündüz 12 saat boyunca soğuk kalmalı

Hangi karışım olursa olsun emeceği ısı bellidir yani nerede ise aynı mikatarda ısı çeker.  Donmasından ziyade derin dondurucuya en az 2 gün evvelden doldur şişeleri. Yaz sıcağında 15 saat falan normal yalıtım ile çözülmez

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Etler bu gezi için 1 ay dry aged edildi. Afyon kaymaklı lokumu bile sert kalır yanında. ama buz işini çözmemiz lazım :) 

Ve siz bu eti yemeden 12 saat bekleyeceksiniz:crazy:

 

 vay arkadaş ne insanlar var. :)

  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Ve siz bu eti yemeden 12 saat bekleyeceksiniz:crazy:

 

 vay arkadaş ne insanlar var. :)

15 dk içinde mideye indirecekler zahmete bak aldığın tada bile değmeyecek!:biggrin:

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Hibrid az yaksın diye klima yerine ayağa buz koyma esprisi yapıldı mı? 3 sayfa olmuş okuyamadım.

  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Uzunoğlu yazdı:

15 dk içinde mideye indirecekler zahmete bak aldığın tada bile değmeyecek!:biggrin:

Aynen öyle olacak Metin Abi, ye gitsin, o et riske atılmaz, mangala atılır.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

4x4 le gider közü atarım ocağa haızr olsun

 

Eyyy zamannn. Pandemi öncesi olsa lobide beklerdin abi :D

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Servet Aydın yazdı:

AliExpress çare. Soğuktan korunmak için satılan alüminyum folyolar var. Sarı kısmı içeri bakacak beyaz tarafı dışarı. Ürünler ilgili folyo ile sarılır işlem tamam. Etler hazır olunca haber verin kâfi

İkincisi ise benim gibi zenginler zaten kompresörlü buzdolabı kullanıyor. Onlarla başka yerde konuşalım. Fakirler ölsün

 

Fakir mi ? Mangalla falan uğraşamam, çekerim et lokantasının önüne arabayı. Garson getirir ızgaracı pişirir. Sen kompresörlü buzdolabında et terbiyesi yapmaya devam et balböceğim..

 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Etler bu gezi için 1 ay dry aged edildi. Afyon kaymaklı lokumu bile sert kalır yanında. ama buz işini çözmemiz lazım :) 

 

Herhangi bir eczaneye git onlarda çok güzel kapaklı strafor kutular var, etleri içine koyup üstüne de ufalanmış buz parçaları doldur. Sen donmuş et mi saklayacaksın yoksa soğukta tutup etin bozulmasını mı engelleyeceksin onu de bize.. Kamp 1 ay falan sürecekse o zaman ayrı, kuzuyu canlı olarak bagaja koyup yemeden önce kesmek daha kolay olur.. :D

  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

 

Eyyy zamannn. Pandemi öncesi olsa lobide beklerdin abi :D

gruba ayak uydurduk yahu, yemekten sonra lobide ter atarız

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Etler bu gezi için 1 ay dry aged edildi. Afyon kaymaklı lokumu bile sert kalır yanında. ama buz işini çözmemiz lazım :) 

ferrariyle tarla sürme teknikleri isimli konuyu bekliyoruz

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ama buz işini çözmemiz lazım

Niye? Çözülmedi mi? 0.33lük şişe suları dondur. Dolabı yan yatır. Şişeleri diz. Etleri diz. Şişeleri diz. Kapağını açmazsan 3.gün akşamına kadar o et ısınmaz. Hele bir de gölgede tutarsan ooo gör sen buzları. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Niye? Çözülmedi mi? 0.33lük şişe suları dondur. Dolabı yan yatır. Şişeleri diz. Etleri diz. Şişeleri diz. Kapağını açmazsan 3.gün akşamına kadar o et ısınmaz. Hele bir de gölgede tutarsan ooo gör sen buzları. 


0,33 kabul görmedi. 1,5 olacakmış :) 

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


0,33 kabul görmedi. 1,5 olacakmış :) 

0.33de daha fazla yüzey alanı var daha çok soğutur.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...