İçeriğe Yönlendir

Megane Klima Gaz Kodu Nedir?


Mikail Yıldızili

Recommended Posts

Mikail Yıldızili

Merhaba, abilerim kardeşlerim. 

Cümleten  hayırlı bayramlar. 

Sorumuza gelirsek , 2017 Megane 4  joy paket aracın klimasından hiç memnun değilim. Şöyle Çok sessiz güzel. Ama soğutması yetersiz. Bunun gaz kodunu bilen var mıdır ? Veya basınc değerlerini vs. Buradaki ustalarım sağolsun hangi araç olursa olsun birtane bosch gaz basma makinaları var. Hepsine ondan basıyorlar. Sonra fanı sona açıp difüzöre ısı sensörünü koyup "ooo çok iyi oldu" deyip gönderiyorlar. Bir önceki aracımda öyle oldu. Bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Mikail bey aracınızın klima gaz tipi ve kaç gr doldurulacagı ön panjurun orada bir etiket ile yazar. Genelde tüm oto servisleri pratik oldugu için Bosh yada benzeri klima dolum makinesi ile bu işi yapiyorlar. Daha iyi bir hizmet almak için sadece klima isinde uzmanlasmis bir yer ile görüşmenizi tavsiye ederim. Gazın ölçülerek doldurulmasindan bir hafta sonra kontrol edildiginde eksik cikiyorsa kaçak kontrolu yapilir. Floresan içeren bir sivi basilip kacak olan yer tespit edilir. 

Bu arada polen filtreniz i en son ne zaman degistiniz ? Tıkalı polen filtresi klima verimini düşürür. 

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili

Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Polen filtresi yeni, yağ değişimi ile Şubat ayında değişimini yapmıştım. Geçenlerde söktüm baktım aklıma ilk o geldi ama hava akışında felan bir sorun yok. Zaten polen filtresi de temiz gorunuyordu. Şimdi bu iki farklı makina da gramajlar farkli. O etiketi bulup resmini yayinlamaya çalışacağım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Klima ile ilgili bilgiler, kaputu açınca ön panelde göreceğiniz şekilde etikette yazar.. kaç gram olacağı hangi gazın koyulacağı bilgisi vardır. Doğrusu orada yazandır. 

 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili

R134-A şeklinde bir kod var yanında kar simgesi ile beraber. Sanırım kodu bu ama gramaj hakkında bir bilgi verilmemiş. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Mikail Yıldızili yazdı:

R134-A şeklinde bir kod var yanında kar simgesi ile beraber. Sanırım kodu bu ama gramaj hakkında bir bilgi verilmemiş. 

 

En çok kullanılan klima gazı kodudur benim bildiğim. Servislerin yaza merhaba kampanyaları falan oluyor onlara baktınız mı ? Bir de kullanma kılavuzunda belki gramajı konusunda bilgi vardır..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...