İçeriğe Yönlendir

2007 1.4 LPG Aşırı Derecede Isınma Sorunu


Fatih Kızılay

Recommended Posts

Fatih Kızılay
(düzenlendi)

Merhaba herkese, 2007 1.4 Comfort Benzin LPG araca sahibim. Araç 147 binde. 20.KM'den sonra klima ayarı soğukta olsa bile menfezlerden sıcak hava basıyor ve klima menfezlerini kapatmak zorunda kalıyorum, ayaklarımda ve pedallarda ısı hissediyorum, durduğum zaman camlar açıksa yüzüme resmen sıcak hava çarpıyor alttan ve sıcaklığın kokusunu alıyorum resmen. Ancak hararet 90'da çakılı. Gram oynamıyor. Kaputu kaldırmamla yüzüme sıcak hava çarpıyor resmen yüzümü çekmek durumunda kalıyorum. Dediğim gibi resmen buram buram sıcak kokusu alıyorum arabadan. Yaşadığım durumu yaşayanlar kokuyu aldı bile image.gif.caae6155be01d1da62f84745e5be11de.gif:D 


Kaç tane ustaya gösterdim ford bu abi ısınır diyip geçiştirdi. Araca binen arkadaşlarım veya dostlarım bu araba normal ısınmıyor diyor direkt olarak. Hayatımda araç kullanmamış olsam, hayatımda uzun yoldan gelen aracın kaputunu kaldırmamış olsam dicem ki heralde araba dediğin böyle çalışır ama şehirler arası yoldan gelen aracın kaputunu kaldırdığımda bile benim 20.km'deki sıcaklığım kadar ısı hissetmiyorum. (Nüfusu düşük bir şehirde oturuyorum ve trafik sıkışıklığı benim için max 5 dakika. Çoğu zaman hiç trafiksiz akıp gidiyorum.)

Egzozdan şüpheleniyorum acaba egzoz tıkalıda sıcaklığı ve dumanı atamadığı için mi sıcak hava içeride kalıyorda ısı yapıyor diye.

Bir yerde bobinlerden veya ateşleme sisteminden bu sorunun olabileceğini okudum bilmiyorum ne derece doğru ama aracı bilgisayara bağladığımızda 3. silindirde tekleme arızası alıyorum. Ki sadece LPG'de olmasına rağmen rölantide aracın içinde bariz bir şekilde titreme ve sallantı olduğunu hissedebiliyorum.

Hangi ustaya gittiysem ford bu abi ısınır cevabını aldım. Bir türlü normal olmadığına ya ben ikna edemedim yada gerçekten ''Ford bu abi ısınır''.

Araç su eksiltmiyor, antifirizli saf su mevcut araçta ve max seviyede çakılı durumda. Araç fan açıyor, ve su kaynatmıyor. Aracı 15km'den uzun bir yolda kullanmaya korkar oldum. Şimdiden bilgisini paylaşacak arkadaşlar için teşekkür ediyorum ve herkese iyi bayramlar diliyorum.

tarihinde Fatih Kızılay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Kızılay

An itibariyle arabaya binilmeyecek duruma geldi araç. LPG'deyken gaza dokunduğum anda içerisi buram buram LPG, benzindeyken gaza dokunduğumda ise buram buram benzin kokuyor araç. Kaputu kaldırmamla benzin kokusu başımı döndürdü resmen. 4 kişiydik ve 3ümüz sigara içiyorduk, kaputu kaldırdığımız anda hepimiz çil yavrusu gibi dağıldık resmen patlıcaz korkusuyla koku o derece. Gaza mümkün olduğunca dokunmayarak ve klimayı en düşük derecede açıp fanı devreye sokarak zor bela korka korka eve ulaşmayı başardım. Sanayiler kapalı olduğu için şuan için tek çarem burası. Sizce neden kaynaklanıyor ve aracı kullanmaktan korkmakta haklı mıyım?

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Bu şekilde kesinlikle binmeyin Benzin kokusu gaz kokusu nereden geliyo önce onu bi tespit edin

Fan açıyosa su kaynatmıyosa ve 90 dereceyi geçmiyosa o derece bi sıcaklık olmaması lazım

 

Yorum bağlantısı
Fatih Kızılay
Ersen şahin yazdı:

Bu şekilde kesinlikle binmeyin Benzin kokusu gaz kokusu nereden geliyo önce onu bi tespit edin

Fan açıyosa su kaynatmıyosa ve 90 dereceyi geçmiyosa o derece bi sıcaklık olmaması lazım

 

Bugün bayrama rağmen yalvar yakar bir usta çağırabildim. Eğer ikna edebilirsem çekici ile sanayiye bıraktırıp orda tamir isteyecem ustadan. Değerli yorumunuz için teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...