İçeriğe Yönlendir

Otoyolda Sol Şerit Kararsızlığı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Yargıtay'dan 'selektör' kararı: Hapis cezası var

📍Yargıtay 12'inci Ceza Dairesi trafikte 'selektör' kullanımıyla ilgili emsal bir karara imza attı

📍Yol istemek veya uyarmak için peş peşe selektör yapılması hukuken suç sayıldı

📍Yüksek mahkemenin kararına göre takip mesafesini azaltarak öndeki araca ısrarlı selektör yapmak 'kişilerin huzur ve sükutunu bozma' suçu kapsamında değerlendirildi

📍Buna göre sürücülere 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesinin de önü açıldı

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yargıtay'dan 'selektör' kararı: Hapis cezası var

📍Yargıtay 12'inci Ceza Dairesi trafikte 'selektör' kullanımıyla ilgili emsal bir karara imza attı

📍Yüksek mahkemenin kararına göre takip mesafesini azaltarak öndeki araca ısrarlı selektör yapmak 'kişilerin huzur ve sükutunu bozma' suçu kapsamında değerlendirildi

📍Buna göre sürücülere 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesinin de önü açıldı

Heh şimdi cezası yesinler diye sol şeritte  gider dururlar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ümit Türk yazdı:

Heh şimdi cezası yesinler diye sol şeritte  gider dururlar. 

hep aynı sol şeritte gitmek de yasak o da ceza.

Burada polit büro üyeleri ceza uygulamasına dahil mi o önemli. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

hep aynı sol şeritte gitmek de yasak o da ceza.

Burada polit büro üyeleri ceza uygulamasına dahil mi o önemli. 

Onları bırak atadıklarının yakınlarına bile ceza kesenin başına gelmeyen kalmıyor. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sol şerit değil de orta şerit sorunu var. Sağ şerit boşken düşük hızda orta şeritte giden yüzünden sol şerit yoğunlaşıyor ve hızı düşüyor. 

bazıları en sağ şeritte yol bozuk olduğu için gitmek istemiyor

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Korna çalsak?

Şaka bir yana ciddi bir araç kullanmayı sadece aracın hareket etmesi gibi düşünenler çok fazla. 

En soldan, ortadan vs hiç farketmez, akışı kesecek hızlarda seyir edilemez. Geçersin sağa minimum yaparsın ne yapacaksan. 

Soldan gidiyor, kesinlikle yol vermiyor ve etrafta araba yok başka :)

Sağından geçsen problem, geçmesen problem ama o hiç istifi bozmadan gayet normal ve hakkı olan bir durum gibi devam ediyor. 

Bazen böyle bir tuş olsa basınca öndekini havaya kaldırabilsek diyorum 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Soldan gidiyor, kesinlikle yol vermiyor ve etrafta araba yok başka :)

ben pek görmüyorum. Epey azaldı bu durum. 

Yorum bağlantısı
Murat Azalma

2 gün önce Antalya'ya gittim. kamyon vs gibi araçları sollamak için sol sinyali yakıyor, bir kere selektör atıyorum hızlı geldiğimi anlasın diye, ama o yine de kendini sola atıyor , sonra serüven başlıyor. sağda giden araç 50 km/h ile giderken , bu sollamaya çıkan vatandaş 50,5 km/h ile yanında seyir ediyor. 7-8 km böyle seyrediyoruz. trafik yığılıyor. sonra sağa geçiyor bir şekilde sollamış oluyor. Bu seferde sağda gaz basıyor. defalarca yaşadığım mesele. 
bunun yanında sağı boş ama solda gidiyor. selektör ile taciz etmek istemiyorum ama ayna kontrolü sıfır olduğu için dibine gelene kadar görmüyor. yani boş yolda bile sağdan gitmeye aciz. aynaya bakmaya aciz. kısacası farkındalığı yüksek olanlar kadar tecrübesi olmayanda çok fazla uzun yolda. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Azalma yazdı:

2 gün önce Antalya'ya gittim. kamyon vs gibi araçları sollamak için sol sinyali yakıyor, bir kere selektör atıyorum hızlı geldiğimi anlasın diye, ama o yine de kendini sola atıyor , sonra serüven başlıyor. sağda giden araç 50 km/h ile giderken , bu sollamaya çıkan vatandaş 50,5 km/h ile yanında seyir ediyor. 7-8 km böyle seyrediyoruz. trafik yığılıyor. sonra sağa geçiyor bir şekilde sollamış oluyor. Bu seferde sağda gaz basıyor. defalarca yaşadığım mesele. 
bunun yanında sağı boş ama solda gidiyor. selektör ile taciz etmek istemiyorum ama ayna kontrolü sıfır olduğu için dibine gelene kadar görmüyor. yani boş yolda bile sağdan gitmeye aciz. aynaya bakmaya aciz. kısacası farkındalığı yüksek olanlar kadar tecrübesi olmayanda çok fazla uzun yolda. 

belki ben gece gittiğim için bunları görmüyorum :) 

bu arada insanlarda şöyle bi fesatlık var. Mesela otoparka girdiniz. Boş yer arıyorsunuz. O sırada birisi arabaya oturdu. Ama çıkmıyor. Ya da arabayı çalıştırıyor ama çıkmıyor. Sizin oradan gitmenizi bekliyor. 

Onun çıktığı yere siz girerseniz adamın ciğeri sökülüyor. O derece fesat. Bu defalarca yaşadım. Şerit olayında da bu olabilir. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

90 ile 100 ile sol şeridi kapatan aynaya bakma özürlü saygısızlara uyuz oluyorum. Ev iş arası 12 km 2 şeritli bölünmüş yol en az 4 tane denk geliyor her gidiş ve gelişte. Sağolsun Ankara ve İstanbulun bütün dedeleri ve teyzeleri geldiler. Sizin trafik sorununun yüzde 80 i bunlardır. Adam ışıklı dönel kavşakta öndeki araba ile takip mesafesi bırakıyor ya böyle bir araba kullanım şekli yok. 4 arabanın gireceği kavşak 2 arabada doluyor. Arkasından korna yapıyorsun ne oldu diyor. Kırmızı yanıyor diyor. Dedem kırmızı yanıyor da biz yolda kaldık öndeki arabayla aranda 5 metre neden mesafe var?

Birde olur olmaz yerde durup bagajdan sağa sola bim sucuğu bırakan mor kafalı teyze sorunumuz var. Buna da bir ceza olmalı. Heryer bozuk et kokuyor bu nedir. Ne berbat bir toplumuz biz hiçbirşeye saygı empati yok.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

belki ben gece gittiğim için bunları görmüyorum

Bende gece gittim gündüz döndüm. çok bir fark görmedim. Birazda konu üzerinde hassas olduğumdan olsa gerek çok gözüme batıyor.

İlkay Başaran yazdı:

Ankara ve İstanbulun bütün dedeleri ve teyzeleri geldiler.

Bagajın yanında arka pandizotu da tavana kadar doldurup , iç aynadan sıfır görüşe inenler var. egzos yere sürter ama hep solda gider. teyze ve dedeler ile yarışır bu söylediklerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Azalma yazdı:

Bende gece gittim gündüz döndüm. çok bir fark görmedim. Birazda konu üzerinde hassas olduğumdan olsa gerek çok gözüme batıyor.

Bagajın yanında arka pandizotu da tavana kadar doldurup , iç aynadan sıfır görüşe inenler var. egzos yere sürter ama hep solda gider. teyze ve dedeler ile yarışır bu söylediklerim

abi yolda araba yok sol şerit istanbula kadar boştu :) ben 21.30’da antalyadan çıktım. 5.30’da bayrampaşadaydım.  

ama ben 100-110 gidiyorum

Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi yolda araba yok sol şerit istanbula kadar boştu :) ben 21.30’da antalyadan çıktım. 5.30’da bayrampaşadaydım.  

ama ben 100-110 gidiyorum

Adapazarı Kütahya arası emsal hızlarda seyretmişiz. ben giderken gece gittim. ne kadar acemi 34 plaka var ise gece kahrını çektim. sabah Burdura indim sonrası 120 130 hızlarda seyrettim. sen şanslı yolculuk yapmışsın hocam. ben geçen salı gecesi yolculuk yaptım. yol yoğundu. saat 10da istanbuldan çıkmıştım. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bence mantıklı olmuş, bu da bir nevi tacizdir. Sosyal, etik ve görgü bakımından nahoş bir hareket. Selektörünü atarsın beklersin. Taciz edilen sürücü panikle kazaya sebebiyet verebilir. Tezcanlı, gereksiz risk alan adamı hiç sevmem mutlaka bir sıkıntıya sebep olurlar, trafikte de aynı şekilde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

belki ben gece gittiğim için bunları görmüyorum :) 

bu arada insanlarda şöyle bi fesatlık var. Mesela otoparka girdiniz. Boş yer arıyorsunuz. O sırada birisi arabaya oturdu. Ama çıkmıyor. Ya da arabayı çalıştırıyor ama çıkmıyor. Sizin oradan gitmenizi bekliyor. 

Onun çıktığı yere siz girerseniz adamın ciğeri sökülüyor. O derece fesat. Bu defalarca yaşadım. Şerit olayında da bu olabilir. 

O fesatlık değil kıçına girdiğimiz için tedirgin oluyor 

İlkay Başaran yazdı:

90 ile 100 ile sol şeridi kapatan aynaya bakma özürlü saygısızlara uyuz oluyorum. Ev iş arası 12 km 2 şeritli bölünmüş yol en az 4 tane denk geliyor her gidiş ve gelişte. Sağolsun Ankara ve İstanbulun bütün dedeleri ve teyzeleri geldiler. Sizin trafik sorununun yüzde 80 i bunlardır. Adam ışıklı dönel kavşakta öndeki araba ile takip mesafesi bırakıyor ya böyle bir araba kullanım şekli yok. 4 arabanın gireceği kavşak 2 arabada doluyor. Arkasından korna yapıyorsun ne oldu diyor. Kırmızı yanıyor diyor. Dedem kırmızı yanıyor da biz yolda kaldık öndeki arabayla aranda 5 metre neden mesafe var?

Birde olur olmaz yerde durup bagajdan sağa sola bim sucuğu bırakan mor kafalı teyze sorunumuz var. Buna da bir ceza olmalı. Heryer bozuk et kokuyor bu nedir. Ne berbat bir toplumuz biz hiçbirşeye saygı empati yok.

Bim sucuğu önemli

Her yer yemek. Geçen bizim sokakta kedilere biber dolması bırakmışlar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Önder Özcan
  • Yeni Oluştur...