İlkay Başaran 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Arınma gecesi gibi yapacaksın. 3 gün sürat serbest, benzin mazot 1 tl patron çıldırdı. Baya ayıklanır . 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Şubat Paylaş 18 Şubat İlkay Başaran yazdı: Arınma gecesi gibi yapacaksın. 3 gün sürat serbest, benzin mazot 1 tl patron çıldırdı. Baya ayıklanır . Eski bolu yolunu nürbürgring yapasım var. kötüler ayıklansın. tek yön ama diğer türlü çok ölen olur. formula 1 den daha çok talep olur. varan tesislerine de tribün.. 1 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: Eski bolu yolunu nürbürgring yapasım var. kötüler ayıklansın. tek yön ama diğer türlü çok ölen olur. formula 1 den daha çok talep olur. varan tesislerine de tribün.. Bu arada trafikte it gibi kullananlar, makas atanlar vs bu tip pistlerde ööyle kalıyorlar. Çünkü hem bilgi hem de yetenekleri yok. Zaten biri olsa trafikte böyle davranmazlar. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Başlık çiftliğe döndü it kopek at eşek oküz ne ararsan var 🤣 1 3 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Mesajınıza "Suç işleme özgürlüğü diye bir şey yok. Kurala uymak zorunda. 80 se 80" diye başlayıp "Ağır vasıtalar hız ritmi bozulunca tekrar kazanması sorun olduğu için sağ şeritten gitmez." İle bitirmeniz tamamen nabza göre şerbet olmuş. Kuralsa kural, sagdan gidecek. Kurallar ağır vasıtaların ritmine göre koyulmuyor. Yaşanan gerçeği ve nedenini tespit ederek ortaya koymak ile doğruları dile getirmek arasındaki farkı bilecek kadar yetişkinsiniz bence. Kurallar araçların ritmine göre koyuluyor. Onun için yavaş giden ataleti düşük olan araçlar en sağda, orta hıza sahip araçlar ortada. En sol şerit sollama şerididir. Mehmet Göktürk yazdı: Hız sınırı kaç? Mertol? 88 88 diye bir hız sınırı olmaz. %10 tolerans başka bir şey bıunu sınır bellemek başka bir şey. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Selçuk Keleş yazdı: Yola sınır koyan arabaya da sınır koysun Var zaten. Benim düldülde hız limitleyiciyi adaptif ayarlarsan tabelayı okuduğunda o hıza düşürüyor. (ACC değil o zaten düşürüyor) Ama bence çok kullanışlı değil. 30 görünce ona da düşüyor, arkandakinden küfür yiyorsun. Mehmet Göktürk yazdı: Konumuz iki şeritli E5 te (hız sınırı 80) sol şeritten 88 le giderken sağda da dolmuşlar 50 ile giderken arkadan 150 ile gelen adamın önümün dolu olmasına rağmen kıçıma girip selektöre devam etmesi korna çalması. olay bu. bu durumda yanıtınız nedir? kısa sorayım. Hiç umursamadan yoluna devam edip müsait olduğunda yol vermek. 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: hız sınırı 80+%10 yine de ortada mı gidersiniz? Eveeet. Ve hatta boş yolda sinyal falan da yakıyorum ben. Ben görememiş olabilirim belki. Mehmet Göktürk yazdı: Eski bolu yolunu nürbürgring yapasım var. kötüler ayıklansın. tek yön ama diğer türlü çok ölen olur. formula 1 den daha çok talep olur. varan tesislerine de tribün.. Şarjın yetmez. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Mertol Kip yazdı: Yaşanan gerçeği ve nedenini tespit ederek ortaya koymak ile doğruları dile getirmek arasındaki farkı bilecek kadar yetişkinsiniz bence. Kurallar araçların ritmine göre koyuluyor. Onun için yavaş giden ataleti düşük olan araçlar en sağda, orta hıza sahip araçlar ortada. En sol şerit sollama şerididir. 88 diye bir hız sınırı olmaz. %10 tolerans başka bir şey bıunu sınır bellemek başka bir şey. Biz o başka şeyciyiz nezaketen. İki şeritli yolda orta şerit nasıl oluyor? Ortalamak mı Mertol Kip yazdı: Eveeet. Ve hatta boş yolda sinyal falan da yakıyorum ben. Ben görememiş olabilirim belki. Şarjın yetmez. Doldururuk Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Mertol Kip yazdı: Yaşanan gerçeği ve nedenini tespit ederek ortaya koymak ile doğruları dile getirmek arasındaki farkı bilecek kadar yetişkinsiniz bence. Kurallar araçların ritmine göre koyuluyor. Onun için yavaş giden ataleti düşük olan araçlar en sağda, orta hıza sahip araçlar ortada. En sol şerit sollama şerididir. 88 diye bir hız sınırı olmaz. %10 tolerans başka bir şey bıunu sınır bellemek başka bir şey. Yine kendinizle çelişiyorsunuz. Yazdıklarınız birbirini tutmuyor. Araçların ritmine göre hiz limiti varsa ağır vasıtaların sağdan gitmesi gerekmiyor mu? Neden ağır vasıtalar sağdan gitmez diyorsunuz anlayamıyorum sizi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Türkiye "ayrıcalıklılar" ülkesi. Bu sanırım "roma" döneminden kalma. Mesela "devşirme askerlik" de osmanlıya atılır ama o da roma adetiymiş. tımarlı sipahilik romada. Rüşvet romada. Politika entrika romada. Kölelik romada. İlk köle isyanı romada. Trafikte azcık araban hız yapabiliyorsa ayrıcalıklısın, pembe gömlek kolye taktıysan ayrıcalıklısın. hele bir de çakar yaptır üff. kanun yönetmelik neymiş? Hak neymiş? Eşitlik neymiş. Torpidoda silah mı var kimse önünde duramaz. o araç çekilecek sağa... hastanede tanıdık müstahdem mi var? ayrıcalıklısın hemen randevu. partide yakının mı var hemen iş başvurusu. Belediyede yakının mı var değiştir imar durumunu kaydır sınırı. Ayrıcalıklılar ülkesi. Bi onlar var bi de ötekiler. ötekiler çekilsin kenara... pislikler. Toplum olamamaktan kaynaklanıyor. Bu da zaman alıyor. Alacak. Olmuyor diye vazgeçmeye gerek yok. Kimseyi terbiye etmeye gerek yok, buna yeltenmiyoruz. Ama başka biri beni terbiyesiz yapmaya çalışacaksa direnirim. direnenler çoğaldıkça diğerlerinin sesi çıkmamaya başlar. 5 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: Selçukçum. Ben kanuna insanları uydurmaya çalışmıyorum. Ben 130 ile gidebileceğim sol şeritte 90 ile gidiyorsam bu gidemediğimden değil kanuna uyduğum için. İki şeritli E5 te sağ taraf 55 ile giderken bırak arkadan 150 ile gelmeye çalışan öküz (evet öküz) biraz saygılı olsun. ben ona değil. Kaldı ki 30 metre önümde başka araba var. Artık açık açık kaçla soldan gittiğinizi yazabilirseniz bir yorum getireceğiz. Sol şeritten kaçla gitmeliyiz taciz edilmemek için? Söyleyebilir misin? Doğruculukmuş.. ne halt edecez sen ben doğru yapmaya çalışmazsak bu ülke ne olur? Ben de biliriim 3 saatte izmire gitmeyi. giderim de. Evet değil. Bu nedenle soldan gitmek zorunda kalabiliyor insan. Arkadan 150 ile gelmeye çalışan "öküz" trafiğin akışına "uyacak". Bunu daha önce açıkladım, her şeridin akış hızı neyse o. Rakama o kadar kafayı takmışsınız ki ben bişey desem bu sefer de ona vızıklanacaksınız. Arkadan araç sıkıştırıyorsa da ya ondan hızlı gidersin ya da yol verirsin olur biter, bunu kompleks yapmak da komik. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Selçuk Keleş yazdı: Bunu daha önce açıkladım, her şeridin akış hızı neyse o. Rakama o kadar kafayı takmışsınız ki ben bişey desem bu sefer de ona vızıklanacaksınız. Arkadan araç sıkıştırıyorsa da ya ondan hızlı gidersin ya da yol verirsin olur biter, bunu kompleks yapmak da komik. rakama kafayı takmışım vızıklayacam. Önündeki araç senden yavaş gidiyor ve sen kuralları çiğniorsan o çekilene kadar saygı ile bekleyeceksin aslında bu daha basit. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: rakama kafayı takmışım vızıklayacam. Önündeki araç senden yavaş gidiyor ve sen kuralları çiğniorsan o çekilene kadar saygı ile bekleyeceksin aslında bu daha basit. Nadiren selektör yapan ve nadiren sinyal kullanan biri olarak bunu pek dert etmiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Selçuk Keleş yazdı: Nadiren selektör yapan ve nadiren sinyal kullanan biri olarak bunu pek dert etmiyorum. senden bahsetmiyorum zaten. Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 18 Şubat Paylaş 18 Şubat İstanbul şöförlerini Antalya ya gidince gerçekten çok arıyorum,hayatımda bakmadığım kadar sağ aynaya bakıyorum Antalya da mutlaka yol yavaşlayınca birileri giriyor o sağ şeride(emniyet falan farketmiyor).Bizde hız sınırına uymak ışıkdan geçmek tamamen kamera ile alakalı,yoksa geç!bu mobese bundan birşey olmaz modunda çoğu insan, Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Fatih Uzun yazdı: İstanbul şöförlerini Antalya ya gidince gerçekten çok arıyorum,hayatımda bakmadığım kadar sağ aynaya bakıyorum Antalya da mutlaka yol yavaşlayınca birileri giriyor o sağ şeride(emniyet falan farketmiyor).Bizde hız sınırına uymak ışıkdan geçmek tamamen kamera ile alakalı,yoksa geç!bu mobese bundan birşey olmaz modunda çoğu insan, antalya gerçekten acaip bir yer. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Şubat Paylaş 18 Şubat antalya da ne zaman kalsam en son yaptığım şey araba kullanmak olurdu Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 19 Şubat Paylaş 19 Şubat Çağlar Bayur yazdı: antalya da ne zaman kalsam en son yaptığım şey araba kullanmak olurdu Köpükten masajdan sıra mı gelmiyor mirim? 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Şubat Paylaş 19 Şubat (düzenlendi) Emre Şimşek yazdı: Köpükten masajdan sıra mı gelmiyor mirim? bilmem ki göremiom köpük kaçtı gözüme 19 Şubat tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Az önce E5 Bostancı sapağındaki durum. Tüm şeritler sakin. En solda gri bir corolla 80 civarı gitmekte direniyor. Selektör atmadım, kornaya basmadım yanından geçip devam ettim. Bir farı halojen diğeri de led olan bu kazmanın yanından aynı şekilde belki on araç daha bu şekilde geçti ama o magandalığından vazgeçmedi. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat Yazar Paylaş 20 Şubat Selçuk Keleş yazdı: Az önce E5 Bostancı sapağındaki durum. Tüm şeritler sakin. En solda gri bir corolla 80 civarı gitmekte direniyor. Selektör atmadım, kornaya basmadım yanından geçip devam ettim. Bir farı halojen diğeri de led olan bu kazmanın yanından aynı şekilde belki on araç daha bu şekilde geçti ama o magandalığından vazgeçmedi. bu konu, bu konu başlığının konusu değil ama Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu konu, bu konu başlığının konusu değil ama Tansu Bey, bu konu "otoyolda şerit" konusu olmasına rağmen başından beri istanbu E5 den bahsedip durdunuz. Sürekli "Ben solda kanunun el verdiği 80 le giderim" dediniz. Şimdi bu arkadaş da E5 deki 80 le gideni paylaşınca "bu konunun yeri burası değil" oldu. Siz bu konuyu trollemek için mi yazdınız yoksa başka bir amacınız mı var cidden çözemedim. Konu 10 sayfa olmuş en az 6 sayfada sizinle bu konuda ters düşenler oldu, herkese E5 den bahsettiniz durdunuz. (örnek bir foto) O zaman bu konu bunun yeriydi de şimdi ne oldu birden "bu başlığın konusu değil" e döndü anlamakta zorlanıyorum. Amacınız nedir lütfen ciddi ciddi açıklayın bize. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat Paylaş 20 Şubat konu e5 değil miydi? otoyol ise ben hızı otoyol limiti artı 10 olarak güncelliyorum. 150 olarak mesela izmir otobanında. sol şeritten 150 ile gidiyorsam sıkıştırma hakkı yok. Ha ben de zaten gitmem sürekli bomboş yolda sol şeritten niye gideyim. gitmemeliyim. ama otoyol dediğimizde 3 şerit. ve rampa yukarı 2 şerit 80 lere inmiş kamyonlarla dolduğunda sol şeritten 140-150 ile giderken arkadan gelip beni sıkıştırıyorsa, suçlu odur. adını koyalım. ben değilim. Akşam saatlerinde bursadan yalovaya otoyolda çok oluyor bu durum. orta şerit ve sağ şerit gidemiyor. gaza basamıyorlar. enteresan. sol şeritten 150 ile gidiyorum. arada bir arkadan densizler vadavada vada diye selektörle geliyor. çekilecek yer yok ne yapmamı bekliyor ? 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Şubat Paylaş 20 Şubat (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: konu e5 değil miydi? otoyol ise ben hızı otoyol limiti artı 10 olarak güncelliyorum. 150 olarak mesela izmir otobanında. sol şeritten 150 ile gidiyorsam sıkıştırma hakkı yok. Ha ben de zaten gitmem sürekli bomboş yolda sol şeritten niye gideyim. gitmemeliyim. ama otoyol dediğimizde 3 şerit. ve rampa yukarı 2 şerit 80 lere inmiş kamyonlarla dolduğunda sol şeritten 140-150 ile giderken arkadan gelip beni sıkıştırıyorsa, suçlu odur. adını koyalım. ben değilim. Akşam saatlerinde bursadan yalovaya otoyolda çok oluyor bu durum. orta şerit ve sağ şerit gidemiyor. gaza basamıyorlar. enteresan. sol şeritten 150 ile gidiyorum. arada bir arkadan densizler vadavada vada diye selektörle geliyor. çekilecek yer yok ne yapmamı bekliyor ? Konu en başından beri otoyoldu Mehmet abi. Ancak ne olduysa E5 e döndü, hatta sadece E5 e dönmekle kalmadı bir de sadece İstanbuldaki E5 e döndü. Sanki Türkiyede İstanbuldan başka şehir yokmuş ya da başka şehirlerde trafik kuralı yokmuş gibi yazıldı çizildi. Anlata anlata dilimizde tüy bitti, en sonunda konuya yazmaktan vazgeçmiştim. Bana öyle yazılar yazıldı ki bi dövmedikleri kalmıştı. Şimdi "bu konu E5 konusu değil" i görünce yazmadan edemedim. 20 Şubat tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat Yazar Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Tansu Bey, bu konu "otoyolda şerit" konusu olmasına rağmen başından beri istanbu E5 den bahsedip durdunuz. Sürekli "Ben solda kanunun el verdiği 80 le giderim" dediniz. Şimdi bu arkadaş da E5 deki 80 le gideni paylaşınca "bu konunun yeri burası değil" oldu. Siz bu konuyu trollemek için mi yazdınız yoksa başka bir amacınız mı var cidden çözemedim. Konu 10 sayfa olmuş en az 6 sayfada sizinle bu konuda ters düşenler oldu, herkese E5 den bahsettiniz durdunuz. (örnek bir foto) O zaman bu konu bunun yeriydi de şimdi ne oldu birden "bu başlığın konusu değil" e döndü anlamakta zorlanıyorum. Amacınız nedir lütfen ciddi ciddi açıklayın bize. ben yeni konu açtığımı düşünmüştüm. O konuda özür dilerim. Kendi konum üstünden devam ediyorum. Ne olursa olsun, soldan hız sınırında giderim demedim. Çoğu kişi okuduğunu anlamıyor. Anlamak da istemiyor. Hız sınırı olan yerde hız aşımını kendine hak görmüş, üstüne başkalarına şerit ihlali yapıyorlar diyor. açık açık söylensin. Sınırın 80 olduğu yerde kaçla gidiyor forum ahalisi? Diyelimki boş yolda 100 kişi şerit ihlali yapıyor. 100 kişi de hız ihlali yapıyor. Şerit ihlalinden kaza olmaz ama hız ihlalinden olur. Kalkıp da sen şerit ihlali yaptığın için hız ihlali yapan kaza yaptı da diyemez kimse. “Sen sol şeridi boşalt bi, bizim cezamızı polis keser. Sen karışmaya döndü” iş. Trol gibi düşük seviye terimleri de kullanmıyorum. Etiketlemeye çalışmayın Yorum bağlantısı
Recommended Posts