Çağlar Bayur 20 Şubat Paylaş 20 Şubat (düzenlendi) radar cezam yok şükür 20 Şubat tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Şubat Paylaş 20 Şubat (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben yeni konu açtığımı düşünmüştüm. O konuda özür dilerim. Kendi konum üstünden devam ediyorum. Ne olursa olsun, soldan hız sınırında giderim demedim. Çoğu kişi okuduğunu anlamıyor. Anlamak da istemiyor. Hız sınırı olan yerde hız aşımını kendine hak görmüş, üstüne başkalarına şerit ihlali yapıyorlar diyor. açık açık söylensin. Sınırın 80 olduğu yerde kaçla gidiyor forum ahalisi? Diyelimki boş yolda 100 kişi şerit ihlali yapıyor. 100 kişi de hız ihlali yapıyor. Şerit ihlalinden kaza olmaz ama hız ihlalinden olur. Kalkıp da sen şerit ihlali yaptığın için hız ihlali yapan kaza yaptı da diyemez kimse. “Sen sol şeridi boşalt bi, bizim cezamızı polis keser. Sen karışmaya döndü” iş. Trol gibi düşük seviye terimleri de kullanmıyorum. Etiketlemeye çalışmayın Bakın size bir türlü anlatamadığım nokta şu: Sol şeritte devamlı gidemezsiniz. Yani orta şeritteki adam 75 le gidiyorsa siz de ya orta şeritte 75 le gideceksiniz ya sa sola çıkıp 85-90 yapıp adamı geçip tekrar orta şeride geçip 80 e düşeceksiniz. Orta şeritte 75 le gidiyor ben ondan hızlıyım o halde sol şeride geçeyim, 80 le gideyim diye bir kural yok. Sol şeridin normalde sürekli boş olması , sadece sollama yapan kişilerin o şeride çıkması, sollamasını bitirince de orta veya daha da boşsa sağ şeride geçmesi gerekiyor. Kural bu. Ama ne yazık ki bizde herkes bir şeride hız kuralı koymuş, sol şerit 80, öyleyse ben sola çıkar 80 le giderim. Böyle birşey yok. Peki ben en solda önünüzde 78 le gidersem, beni sağdan geçemeyeceksiniz, daha da solda şerit olmadığına göre siz de 78 e düşüp arkamdan takip mi edeceksiniz? 20 Şubat tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Bakın size bir türlü anlatamadığım nokta şu: Sol şeritte devamlı gidemezsiniz. Yani orta şeritteki adam 75 le gidiyorsa siz de ya orta şeritte 75 le gideceksiniz ya sa sola çıkıp 85-90 yapıp adamı geçip tekrar orta şeride geçip 80 e düşeceksiniz. Orta şeritte 75 le gidiyor ben ondan hızlıyım o halde sol şeride geçeyim, 80 le gideyim diye bir kural yok. Sol şeridin normalde sürekli boş olması , sadece sollama yapan kişilerin o şeride çıkması, sollamasını bitirince de orta veya daha da boşsa sağ şeride geçmesi gerekiyor. Kural bu. Ama ne yazık ki bizde herkes bir şeride hız kuralı koymuş, sol şerit 80, öyleyse ben sola çıkar 80 le giderim. Böyle birşey yok. Peki ben en solda önünüzde 78 le gidersem, beni sağdan geçemeyeceksiniz, daha da solda şerit olmadığına göre siz de 78 e düşüp arkamdan takip mi edeceksiniz? Şehir içinde mecbur sol şeride çıkıyoruz, iki şerit var bir çok yerde zaten, kavşağa geliyoruz, sola dönüyoruz, sağda minibüs oluyor vs. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Evren Erakçora yazdı: Şehir içinde mecbur sol şeride çıkıyoruz, iki şerit var bir çok yerde zaten, kavşağa geliyoruz, sola dönüyoruz, sağda minibüs oluyor vs. Konuda bahsi geçen yol sizin bahsettiğiniz yol değil. 10 sayfanın 6 sayfası bu yanlış anlaşılmayla geçti zaten. Tekrar yazıp konuyu uzatmak istemiyorum. Kanun basitçe yazmış. Türkiyede trafik sağdan akar. Sol şerit sollama şerididir, devamlı işgali suçtur. Doğru şeritte olup olmadığını anlamanın kuralı da basittir. Sağın boşsa yanlış şerittesin. (sollama yapmıyorsan ya da sola dönüş yapmıyorsan) Bu kadar. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Bakın size bir türlü anlatamadığım nokta şu: Sol şeritte devamlı gidemezsiniz. Yani orta şeritteki adam 75 le gidiyorsa siz de ya orta şeritte 75 le gideceksiniz ya sa sola çıkıp 85-90 yapıp adamı geçip tekrar orta şeride geçip 80 e düşeceksiniz. Orta şeritte 75 le gidiyor ben ondan hızlıyım o halde sol şeride geçeyim, 80 le gideyim diye bir kural yok. Sol şeridin normalde sürekli boş olması , sadece sollama yapan kişilerin o şeride çıkması, sollamasını bitirince de orta veya daha da boşsa sağ şeride geçmesi gerekiyor. Kural bu. Ama ne yazık ki bizde herkes bir şeride hız kuralı koymuş, sol şerit 80, öyleyse ben sola çıkar 80 le giderim. Böyle birşey yok. Peki ben en solda önünüzde 78 le gidersem, beni sağdan geçemeyeceksiniz, daha da solda şerit olmadığına göre siz de 78 e düşüp arkamdan takip mi edeceksiniz? Söylediğiniz kuralın uygulanabilirliği birçok yolda neredeyse %10 mümkün. Sağ şerit zaten kamyon dolu oluyor. Tamam sollama bitince sağ şeritten gidelim de, sürekli şerit değiştirip durmak lazım. Yani hız limiti otomobil için 80 diyelim. 80'le sağ şeritten gidilmiyor ki Yoldaki anlık araç sayısı çok fazla olduğu için mecburen sol şeride çıkan sağ şeride tekrar girmiyor. Arkadan extra hızlı gelen de yavaş gideceksen sağ geç diye sinirleniyor. Sol şeritte limitte giden sadece şerit ihlali yapıyor. Daha hızlı gelen hem şerit ihlali hem hız ihlali yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Bakın size bir türlü anlatamadığım nokta şu: Sol şeritte devamlı gidemezsiniz. Yani orta şeritteki adam 75 le gidiyorsa siz de ya orta şeritte 75 le gideceksiniz ya sa sola çıkıp 85-90 yapıp adamı geçip tekrar orta şeride geçip 80 e düşeceksiniz. Orta şeritte 75 le gidiyor ben ondan hızlıyım o halde sol şeride geçeyim, 80 le gideyim diye bir kural yok. Sol şeridin normalde sürekli boş olması , sadece sollama yapan kişilerin o şeride çıkması, sollamasını bitirince de orta veya daha da boşsa sağ şeride geçmesi gerekiyor. Kural bu. Ama ne yazık ki bizde herkes bir şeride hız kuralı koymuş, sol şerit 80, öyleyse ben sola çıkar 80 le giderim. Böyle birşey yok. Peki ben en solda önünüzde 78 le gidersem, beni sağdan geçemeyeceksiniz, daha da solda şerit olmadığına göre siz de 78 e düşüp arkamdan takip mi edeceksiniz? Sol şeritteki hız sınırı ne kabul ederek bunu yazdınız? net yanıt istiyorum. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Söylediğiniz kuralın uygulanabilirliği birçok yolda neredeyse %10 mümkün. Sağ şerit zaten kamyon dolu oluyor. Tamam sollama bitince sağ şeritten gidelim de, sürekli şerit değiştirip durmak lazım. Yani hız limiti otomobil için 80 diyelim. 80'le sağ şeritten gidilmiyor ki Yoldaki anlık araç sayısı çok fazla olduğu için mecburen sol şeride çıkan sağ şeride tekrar girmiyor. Arkadan extra hızlı gelen de yavaş gideceksen sağ geç diye sinirleniyor. Sol şeritte limitte giden sadece şerit ihlali yapıyor. Daha hızlı gelen hem şerit ihlali hem hız ihlali yapıyor. Hala anlatamadım. Sorun bende. Kusura bakmayın. Türkiyeyi İstanbul, Ankara gibi kalabalık yerlerden ibaret sanmayın. Konuda önceki mesajlarda 2 tane video paylaştım. Orada göreceksiniz ki yollar gayet de boş. Lütfen o videoları izleyin. Ayrıca otoyoldan bahsediyoruz, Beylikdüzü-Esenyurt arası şehir içi yoldan değil. Ayrıca sadece İstanbuldan da bahsetmiyoruz. Sizin dediğiniz "kalabalık trafik" Türkiye trafiğinini yüzde 20 sini oluşturuyor. Başka şehirlerde kalabalık trafik yok, buna rağmen insanımızda bi sol şerit sevdası var. Kütahyada da insanlar hep soldan gidiyor, Sakaryada da, Urfada da, Sinopta da... Oralar da mı kalabalık , hep kamyonlar mı var sizce? Neyse ben daha fazla uzatmak istemiyorum bu meseleyi. Herkes kuralları kendi inisiyatifine göre esnetip bir de buna kılıf bulmuş. Kime ne anlatsak boş. Mehmet Göktürk yazdı: Sol şeritteki hız sınırı ne kabul ederek bunu yazdınız? net yanıt istiyorum. Tansu Bey "sol şerit hız limiti 80" dediği için öyle yazdım. Önceki mesajlarında "sol şerit hızı 80, ben daha hızlı gitmem, dediği için ben de sola çıkıp 78 le gidersem ne yapacağını merak ettim. 2 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Hala anlatamadım. Sorun bende. Kusura bakmayın. Türkiyeyi İstanbul, Ankara gibi kalabalık yerlerden ibaret sanmayın. Konuda önceki mesajlarda 2 tane video paylaştım. Orada göreceksiniz ki yollar gayet de boş. Lütfen o videoları izleyin. Ayrıca otoyoldan bahsediyoruz, Beylikdüzü-Esenyurt arası şehir içi yoldan değil. Ayrıca sadece İstanbuldan da bahsetmiyoruz. Sizin dediğiniz "kalabalık trafik" Türkiye trafiğinini yüzde 20 sini oluşturuyor. Başka şehirlerde kalabalık trafik yok, buna rağmen insanımızda bi sol şerit sevdası var. Kütahyada da insanlar hep soldan gidiyor, Sakaryada da, Urfada da, Sinopta da... Oralar da mı kalabalık , hep kamyonlar mı var sizce? Neyse ben daha fazla uzatmak istemiyorum bu meseleyi. Herkes kuralları kendi inisiyatifine göre esnetip bir de buna kılıf bulmuş. Kime ne anlatsak boş. Tansu Bey "sol şerit hız limiti 80" dediği için öyle yazdım. Önceki mesajlarında "sol şerit hızı 80, ben daha hızlı gitmem, dediği için ben de sola çıkıp 78 le gidersem ne yapacağını merak ettim. Anlatamadığınız bir durum yok. Kuralı herkes biliyor zaten. Bazı durumlarda neden uygulanmadığını yazdım sadece. Sol şeritte hız limitinde giden birinin kime zararı olur ? Hız limitini aşana. Başkasına şerit ihlali yapma diyene kadar kendisi hız ihlali yapmasın. (Sağ şerit boş iken sol şeritten gideni yada hız limitinden çok daha düşük hızda soldan gideni savunmuyorum) Siz bunu anladınız mı yada anlatabildik mi ? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat Yazar Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Bakın size bir türlü anlatamadığım nokta şu: Sol şeritte devamlı gidemezsiniz. kusura bakmayın. Bu cümleden sonrasını okumadım. Siz benim önceki yazdıklarımı anladığınız zaman tekrar konuşuruz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: .. Tansu Bey "sol şerit hız limiti 80" dediği için öyle yazdım. Önceki mesajlarında "sol şerit hızı 80, ben daha hızlı gitmem, dediği için ben de sola çıkıp 78 le gidersem ne yapacağını merak ettim. Hmm. arkadan devam edeceksiniz.. 1-2 dakika devam edersiniz baktınız çekilmiyor o zaman bi selektör yaparsınız sakince. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben yeni konu açtığımı düşünmüştüm. O konuda özür dilerim. Kendi konum üstünden devam ediyorum. Ne olursa olsun, soldan hız sınırında giderim demedim. Çoğu kişi okuduğunu anlamıyor. Anlamak da istemiyor. Hız sınırı olan yerde hız aşımını kendine hak görmüş, üstüne başkalarına şerit ihlali yapıyorlar diyor. açık açık söylensin. Sınırın 80 olduğu yerde kaçla gidiyor forum ahalisi? Diyelimki boş yolda 100 kişi şerit ihlali yapıyor. 100 kişi de hız ihlali yapıyor. Şerit ihlalinden kaza olmaz ama hız ihlalinden olur. Kalkıp da sen şerit ihlali yaptığın için hız ihlali yapan kaza yaptı da diyemez kimse. “Sen sol şeridi boşalt bi, bizim cezamızı polis keser. Sen karışmaya döndü” iş. Trol gibi düşük seviye terimleri de kullanmıyorum. Etiketlemeye çalışmayın Yazmayacaktım da, şerit işgalinden kaza olmaz derken ciddi misin ya? 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat Yazar Paylaş 20 Şubat Selim Bilgin yazdı: Yazmayacaktım da, şerit işgalinden kaza olmaz derken ciddi misin ya? Şerit ihlalinden 1 kaza olursa Yüksek süratten 1000 kaza olur. Şerit ihlalinde en fazla zaman kaybedilir. bu konuyu tartışıyorsak, burada kasıt ararım. “Ben hızlı gidiyorum. Cezamı da öderim. Benim hızım herkesten önemlidir” Aşağı yukarı anladık zaten niyeti. Hızlı giden kendine bahane arıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 20 Şubat Paylaş 20 Şubat (düzenlendi) Acelesi olan uçakla gitsin ya. Ordanda araç kiralasın daha güvenli olur. 20 Şubat tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Tansu Bey, bu konu "otoyolda şerit" konusu olmasına rağmen başından beri istanbu E5 den bahsedip durdunuz. Sürekli "Ben solda kanunun el verdiği 80 le giderim" dediniz. Şimdi bu arkadaş da E5 deki 80 le gideni paylaşınca "bu konunun yeri burası değil" oldu. Siz bu konuyu trollemek için mi yazdınız yoksa başka bir amacınız mı var cidden çözemedim. Konu 10 sayfa olmuş en az 6 sayfada sizinle bu konuda ters düşenler oldu, herkese E5 den bahsettiniz durdunuz. (örnek bir foto) O zaman bu konu bunun yeriydi de şimdi ne oldu birden "bu başlığın konusu değil" e döndü anlamakta zorlanıyorum. Amacınız nedir lütfen ciddi ciddi açıklayın bize. Ya bunlar böyle kahvede oturan çizgili tişörtlü dayılar gibi düşün işte çok da şeyapmamak lazım. Ara ara elektrikli araba hidrojen batarya falan moduna girerler bu sefer bu denk geldi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Öncelikli ayrıcalıklı olmak bazılarının dayanılmaz tutkusu.. yavaşlamıyacak.... arkanda 30 saniye bile olsa 78 ile gitmeyecek.. 500 metre öteden ambulans gibi ışık çakarak gelecek hiç gaz kesmeyecek.. "gaz kesmez halil" vardı bi ara internette. Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Sizi çok gergin gördüm bu sinirle trafiğe çıkmak tehlike yaratır 🤣 3 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: Biz o başka şeyciyiz nezaketen. İki şeritli yolda orta şerit nasıl oluyor? Ortalamak mı Konu E5 değil mi yaw, nasıl iki şerit olacak ki? Öner Kurukuz yazdı: Yine kendinizle çelişiyorsunuz. Yazdıklarınız birbirini tutmuyor. Araçların ritmine göre hiz limiti varsa ağır vasıtaların sağdan gitmesi gerekmiyor mu? Neden ağır vasıtalar sağdan gitmez diyorsunuz anlayamıyorum sizi. Bu kısmı doğru. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: e5 bizim burda iki şerit sizinki double yol. Yemekte iki duble atılmadan çıkılmıyor ona. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şerit ihlalinden 1 kaza olursa Yüksek süratten 1000 kaza olur. Şerit ihlalinde en fazla zaman kaybedilir. bu konuyu tartışıyorsak, burada kasıt ararım. “Ben hızlı gidiyorum. Cezamı da öderim. Benim hızım herkesten önemlidir” Aşağı yukarı anladık zaten niyeti. Hızlı giden kendine bahane arıyor. Ne kastım olabilir benim, kendime niye bahane arayayım? Çok şükür neyin ne olduğunu bilecek yaşta ve tecrübedeyiz hepimiz. Elimiz selektörde millete tampon yaparak gezmiyoruz biz de. Kaç mesajdır tansiyonu düşürmeyi işi geyiğe vurmaya çalışıyorum ama iyice vites yükselttin. Gerek yok bu kadar hızlı gitmeye. 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Neyi paylasamiyosunuz? Kurallar belli iste. Burnu önce sokan önce gider 3 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Şubat Paylaş 20 Şubat Eren Gökmen yazdı: Neyi paylasamiyosunuz? Kurallar belli iste. Burnu önce sokan önce gider Yollar cidden çok kalabalıkmış. Baksana sol şeritten başka gidecek şerit de yok. Otobüs de zaten sollamasını yapıp en sağa değil de orta şeride geçip yoluna devam etmiş. Sen de orta şeritte gidiyor olsan otobüse yaklaştığında ya sağından geçeceksin ya solundan. Geliş yoluna baktığınız zaman da en sağ şeridin boş ama orta ve sol şeridin dolu olduğunu göreceksiniz. Konunun ilk sayfasından beri tartıştığımız konu bu ama ne yazık ki bazıları ısrarla anlamadı bizi. Anlamadığı gibi de "kendini anlamış bizi anlamamış" sandı. En çok koyan da bu oldu zaten. Üstelik konuda video bile paylaşılmasına rağmen. Neyse herkese hayırlı geceler. Yarın cuma, şimdiden hayırlı cumalar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts