İçeriğe Yönlendir

Otoyolda Sol Şerit Kararsızlığı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Selçuk Bakış
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bunu mobesede yapıyorlar. 

her kamerayı hız kamerası sanıyorlar. Hız sınırı 110 ama şehir mobese kamerasını görünce nutku tutuluyor 60’a düşüyor. 

işin ilginç kısmı, gerçek radar tabelasını göremiyor ve sonunda radar yemiş olarak evine varıyor. 

Bu durum PTS sisteminin önünde de çok oluyor ama PTS den ceza geldiğine de şahit oldum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

marmara bölgesinde harika bir trafik sistemi var sürücülerin çoğu da gayet uyuyor sisteme.

siz gelin adana mersin bölgesine trafik görün.  bütün kurallar yazılı kurallardan farklı. misal yol senin hakkın yeşil yandı önemi yok siyah passatlı ters yönden üstüne sürüyor bir yandanda camı açıyor bişe desen sıkacak 

yan yoldan hiçbir ana yola katılamazsın son araba geçene kadar bekliceksin yandan katılım izni olan yolda dahi böyle. eğer girmeye çalışırsan ana yoldaki gaza basarak üstüne sürüyor sen durmassanda çarpıyor zaten.

kavşağın içinde dönenler marmara bölgesinde öncelikli dimi :D burda çemberi dönen adam 1 saat çemberden çıkmaya çalışıyor ana yoldan gelenler üzerine sürüyor  korna çalıyor hatta camı açıp önünde durup arabadan inip saldırmaya yelteniyor.  mutlu mesut yaşayın oralarda buralar sıkıntı

bunun dışında kırmızı ışıkta beklerken flan havaya ateş açanlar oluyor arada öylesine bir kaç sefer denk gelince anlamlı bir istatistik oldu benim için paylaşayım dedim.istanbulda 15 senede hiç denk gelmemiştim 

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selçuk Keleş yazdı:

Yola sınır koyan arabaya da sınır koysun 

80 ile giderek 75 ile giden orta şerittekileri sollayamazsın. 3 dakika sürer :)

Şu mantığa göre orta şeritin hız sınırı da 60 olması lazım ama 75 ile gidiyorlar ?

Hız sınırında giden en sağdan da gidebilir.

Genelde en sağdan gidemez. Boşsa gider tabi

Hız sınırın 80 ise 80 le gidip 75 le gideni sollarsın.. sen arkadan kaçla geliyosun onu anlat?? 😻

Selçuk hangi mantığa göre orta 60 olması lazım açıklar mısın?

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Gök yazdı:

marmara bölgesinde harika bir trafik sistemi var sürücülerin çoğu da gayet uyuyor sisteme.

siz gelin adana mersin bölgesine trafik görün.  bütün kurallar yazılı kurallardan farklı. misal yol senin hakkın yeşil yandı önemi yok siyah passatlı ters yönden üstüne sürüyor bir yandanda camı açıyor bişe desen sıkacak 

yan yoldan hiçbir ana yola katılamazsın son araba geçene kadar bekliceksin yandan katılım izni olan yolda dahi böyle. eğer girmeye çalışırsan ana yoldaki gaza basarak üstüne sürüyor sen durmassanda çarpıyor zaten.

kavşağın içinde dönenler marmara bölgesinde öncelikli dimi :D burda çemberi dönen adam 1 saat çemberden çıkmaya çalışıyor ana yoldan gelenler üzerine sürüyor  korna çalıyor hatta camı açıp önünde durup arabadan inip saldırmaya yelteniyor.  mutlu mesut yaşayın oralarda buralar sıkıntı

bunun dışında kırmızı ışıkta beklerken flan havaya ateş açanlar oluyor arada öylesine bir kaç sefer denk gelince anlamlı bir istatistik oldu benim için paylaşayım dedim.istanbulda 15 senede hiç denk gelmemiştim 

Araba kullanmayı Tarsuslu bir abimden öğrendiğimi söylemiş miydim? "bas bas çekme", "şuna korna çal", "şunun üstüne sür", "arabaya bi sopa koy camdan çıkartıp öndekini dürtersin" "camı aç şunlara laf atak" vs. vs. gibi öğretilerle hem de. :D 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selim Bilgin yazdı:

Araba kullanmayı Tarsuslu bir abimden öğrendiğimi söylemiş miydim? "bas bas çekme", "şuna korna çal", "şunun üstüne sür", "arabaya bi sopa koy camdan çıkartıp öndekini dürtersin" "camı aç şunlara laf atak" vs. vs. gibi öğretilerle hem de. :D 

hepsi aynı :D 

belaya kalmadan şükür eve vardık diyorum bazen  

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Mehmet Göktürk yazdı:

Genelde en sağdan gidemez. Boşsa gider tabi

Hız sınırın 80 ise 80 le gidip 75 le gideni sollarsın.. sen arkadan kaçla geliyosun onu anlat?? 😻

Selçuk hangi mantığa göre orta 60 olması lazım açıklar mısın?

Ben yolun akışına uyarım. Soldan giderken arkamda araç bekliyorsa ortaya geçerim, soldan çok fazla araç geliyorsa da çıkmam ortada kalırım, sıkıldıysam boşluktan sağdan geçerim.
En soldakine 80'den hızlı gidemezsin diyenler açıklasın. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

sol şeritte bazı otoyollarda 80 le gitmek kaza sebebi. zamane audileri 300 le geliyor 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Selçuk Keleş yazdı:

Ben yolun akışına uyarım. Soldan giderken arkamda araç bekliyorsa ortaya geçerim, soldan çok fazla araç geliyorsa da çıkmam ortada kalırım, sıkıldıysam boşluktan sağdan geçerim.

Olay bu. Akış. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selçuk Keleş yazdı:

Kanuna uyma mı diyorsun? Öyle olsun. Devam...Yukarda dediklerini biz de yapıyoruz merak etme. Ayrıca 80 değil 88. 

Ali Gök yazdı:

sol şeritte bazı otoyollarda 80 le gitmek kaza sebebi. zamane audileri 300 le geliyor 

Konumuz iki şeritli E5 te (hız sınırı 80)  sol şeritten 88 le giderken sağda da dolmuşlar 50 ile giderken arkadan 150 ile gelen adamın önümün dolu olmasına rağmen kıçıma girip selektöre devam etmesi korna çalması. olay bu. bu durumda yanıtınız nedir? kısa sorayım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Keleş yazdı:

bu konuda sorulan, anlatılan bu değil ama. 

neden ısrarla anlamak istenmiyor, bi sıkıntı mı var bilmiyorum. 

orta şerit 50-75 arası sürekli değişken hızlarda. Ve sürekli de yoğun. Dolu. Takip mesafesi bile ayarlanamıyor. Sağı hiç saymıyorum. Yan yola giriş çıkış çok fazla. 

hız sınırı 80+%10

yine de ortada mı gidersiniz? 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Göktürk yazdı:

Kanuna uyma mı diyorsun? Öyle olsun. Devam...Yukarda dediklerini biz de yapıyoruz merak etme. Ayrıca 80 değil 88. 

Konumuz iki şeritli E5 te (hız sınırı 80)  sol şeritten 88 le giderken sağda da dolmuşlar 50 ile giderken arkadan 150 ile gelen adamın önümün dolu olmasına rağmen kıçıma girip selektöre devam etmesi korna çalması. olay bu. bu durumda yanıtınız nedir? kısa sorayım. 

yol müsaitse çekileceksiniz geçecek . çoğunlukla sağınızda dolu olur önünüzde  çekilme şansınızda olmaz bunu görmesine rağmen bu tip magandalar tamponda selektör atar sizi kaza yaptırmaya uğraşır. 

ilk fırsatta da sizi sağdan geçip makas atar size yine kaza yapın diye uğraşır

bunu neden yapar çünkü biliyor devletin hiçbir görevlisi kendisine ciddi bir ceza vermeyecek. ülke bir çok açıdan afganistan gibi oldu hiçbir kural yok olanda keyfe göre esnetiliyor hiçbir işe yaramıyor. 

mevcut düzende hız limiti 80 ben  sol şeritte 80 le giderim derseniz olan size olur magandaya bişe olmaz . bilmemne partisinin il başkanını devreye sokar o bilmemkimi devreye sokar 3 5 gün sonra dışarda gezer aynı magandalığa devam eder. 

o sebeple trafikte kimseye karışmayın bu ülkede tamam abi sen haklısın diyin özür dileyin devam edin

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

konu 88 le gidenler. 

Geçiş üstünlüğü de dahi olsa 89 yapmam hızımı arkadan gelene ki zaten ön kadar arkaya da bakarım, trafiği okur yolu açık tutarım. Vakti zamanında bolu istikameti, önümde jetta hızı 140-150 var, arkasında kanguru ile ben. Ortası kamyon vs dolu sağa geçme müsait değil. Volvo suv kıçımda radyatör ısısı arka tamponumu eritecek. Jetta işi bitti geçti sağa ben geçtim sağa volvo uzamaya başladı bende peşine. 180’e geldi durdu bende arkasında bk sineği gibiyim direk uzunlar açık gündüz vakti. Selektör kolumu yormam. Sağa geçti hızı hala son. Yanından geçiyorum sol gözüm ileri sağ gözüm sürücüde. En son direksiyonu kemiriyordu. Bu yüzden altımda güçlü araç olsun ama sataşan olmazsa 80-90’la milyon km gidiyorum. 

Ağır araçların ne yapacağı sola çıkıp çıkmayacağı, veya rampa çıkıp çıkamayacağını iyi sürücü anlar. Çoktur el mecbur sola çıkıp giden. Hele anadolunun dengesiz iniş çıkış yollarında. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Tr eğitim ve medeniyet ortalamasının oldukça üzerinde bir forumda bu iş çözülemezken e5 te hayatta çözülmeyeceği belli. Hayırlı cumalar.

• Beğen 2
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Göktürk yazdı:

Halbuki boşa tartışıyoruz E5’te en sağ şeritte en hızlı gidilir sol şeritler ise tıkalıdır. Sadece arada bir orta şerit ve emniyet şeridindeki boşluklardan faydalanılır. Ülkemizin gerçekleri.

Ha bir de 49999₺ cezası vardır böyle gitmenin :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Mehmet Göktürk yazdı:

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bu konuda sorulan, anlatılan bu değil ama. 

neden ısrarla anlamak istenmiyor, bi sıkıntı mı var bilmiyorum. 

orta şerit 50-75 arası sürekli değişken hızlarda. Ve sürekli de yoğun. Dolu. Takip mesafesi bile ayarlanamıyor. Sağı hiç saymıyorum. Yan yola giriş çıkış çok fazla. 

hız sınırı 80+%10

yine de ortada mı gidersiniz? 

Burdaki konu bu sürücünün hız sınırını aşmasından çok sizin sinirinizi bozması. Ya polise bildirin ya da uygun şeride geçin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selçuk Keleş yazdı:

Burdaki konu bu sürücünün hız sınırını aşmasından çok sizin sinirinizi bozması. Ya polise bildirin ya da uygun şeride geçin.

Uygun şeritteyiz. 
kanuna uymamak için seksen tane sebep çıkarıyorsunuz. Dalaşma bulaşmaya kadar. Önce doğru nedir onu bilelim. Dalaşmayız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Mehmet Göktürk yazdı:

Uygun şeritteyiz. 
kanuna uymamak için seksen tane sebep çıkarıyorsunuz. Dalaşma bulaşmaya kadar. Önce doğru nedir onu bilelim. Dalaşmayız

Kanunu uygulamak kontrol etmek polisin işi , sizin değil. Ayrıca ben bunu yapıyorum demedim, bana doğruculuk taslamayın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Şunu kabul edin, İstanbul'da trafik kurallarını nizami uygulamak mümkün değil, keşke olsa ama değil.

O yüzden formül trafiğin akışına uymak. 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Memlekete giderken uzun yolda nadiren oluyor yol vermeyen, İstanbulun kalabalığında herkesin ayarı bozuluyor, kural kitabı İstanbula uymuyor, nerde çokluk... 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selçuk Keleş yazdı:

Kanunu uygulamak kontrol etmek polisin işi , sizin değil. Ayrıca ben bunu yapıyorum demedim, bana doğruculuk taslamayın. 

Selçukçum. Ben kanuna insanları uydurmaya çalışmıyorum. Ben 130 ile gidebileceğim sol şeritte 90 ile gidiyorsam bu gidemediğimden değil kanuna uyduğum için. İki şeritli E5 te sağ taraf 55 ile giderken bırak arkadan 150 ile gelmeye çalışan öküz (evet öküz) biraz saygılı olsun. ben ona değil. Kaldı ki 30 metre önümde başka araba var.

Artık açık açık kaçla soldan gittiğinizi yazabilirseniz bir yorum getireceğiz. Sol şeritten kaçla gitmeliyiz taciz edilmemek için? Söyleyebilir misin?

Doğruculukmuş.. ne halt edecez sen ben doğru yapmaya çalışmazsak bu ülke ne olur? Ben de biliriim 3 saatte izmire gitmeyi. giderim de. 

Emin Önal yazdı:

Şunu kabul edin, İstanbul'da trafik kurallarını nizami uygulamak mümkün değil, keşke olsa ama değil.

O yüzden formül trafiğin akışına uymak. 

Evet değil. Bu nedenle soldan gitmek zorunda kalabiliyor insan. 

Arkadan 150 ile gelmeye çalışan "öküz" trafiğin akışına "uyacak".

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Biz de bazen iki şerit işgal ediyoruz.

IMG_1024.jpeg.5ad4925c57af208e07371794c39615ca.jpeg

Dar gelir audiye yollar dar gelir. 

Selçuk Keleş yazdı:

Ben yolun akışına uyarım

Buna uymayan ya kaza yapar, yada kazaya sebep olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Neyse ben sakin olayım. konuyu da gayet iyi biliyoruz ve yolu "tıkamıyoruz".    Ancak "öne geççem öne geççem" diye sıkıştıranlar acaba kaçla gidiyorlar gitmek istiyorlar öğrenmek isterdim. 

Çünkü ne zaman hız sınırı sol şerit vb dense, bazı arkadaşlar konuyu soldan tıntını giden yol vermeyen 60 la giden dedelere yahut aşıklara getiriyorlar. 

Bizim egede kasabalarda bir de akşam gezmesine çıkanlar vardır. Murat 124.   Şehirler arası bir gidiş bir geliş yolda 25 lle giderek gezmeye çıkar. sohbet ede ede giderler. Araba içi ışığı açıktır. sigaralar yanmış koyu muhabbet vardır. Eskiden Reno 12 polisler de öyle giderdi. Bir de bu gece olur. Çok ciddi kaza nedeni.  Sol şerit değil gidiş geliş. Traktör hızında gider. acelesi yoktur muhabbet etmektedir.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Versoda sonradan taktığım android ekranda gps süratimi anlık olarak görebiliyordum. O zamanlar hız sınırında gittiğini düşenenlerin aslında yavaş gittiğini görüyordum. Ama hiç bir zaman sıkıştırmadım selektör bile atmadım, çoğu sürücünün uygun anda yol vereceğini bilerek/düşünerek bekledim çoğu zaman da yol verdiler. Şimdi x-trailde gps süratimi göremiyorum ama bu arabaya daha çok yol veriyorlar. Arada çok nadir yol vermeyenler çıkıyor o inekleri (evet inek) de burada konuşup canımızı sıkmaya gerek yok bence. Ben biliyorum ki burada iki cümleyi bir araya getirip paragraf oluşturabilen herkes zaten ne inektir ne de öküzdür. Emin’ün de dediği gibi İstanbul biraz ayarlarımızı bozuyor akışa bakmak lazım, doğrular anlık olarak değişiyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Ali Gök yazdı:

Beni devletin başına getirirlerse 1 ayda bu işi çözerim. Herkes mum gibi olur. Bkz Kuzey Kore.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hüseyin Sönmez yazdı:

Beni devletin başına getirirlerse 1 ayda bu işi çözerim. Herkes mum gibi olur. Bkz Kuzey Kore.

Şimdiden alkışlayalım, ne olur ne olmaz.. :bravo:

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...