İçeriğe Yönlendir

Fiesta Arka Amortisör Körüğü


Süleyman Can

Recommended Posts

Süleyman Can

Arka amortisör tarafından bozuk yollarda lökürdeyen bir ses geliyordu. Ön takım yaptırırken de gelen sese biraz benzese de tam emin olamadım. Sıvı bakim sırasında ustaya danistim heralde sira arka amortisörlere geldi diye. Epey sürdü, inceledi yağ kaçağı yok sonumlemesi iyi, bu sesi yerinden çıkan körük yapıyor dedi. Baktık beraber yerinde sabit durması gereken takoz yılların verdiği yorgunlukla salmış kendini yukarı aşağı hareket ediyor.

 

Körük ile beraber takoz değişim ister mi? Ben sormayi usta da söylemeyi unuttu sanırım. Fiyatlar böyle iken değişmeden sağlam olup olmadığını anlamanın yolu var mı? Taksam bile yan sanayi olacak, üstündeki eski orjinal kalsa sadece körük değişimi mi yapsam? Bir iki YouTube videosunda hareket eden korugu değişmeden sabitlemisler. Randımanli olur mu? Bu arada kauçuktan yapma dandik iki körük 520tl civarı :nazar:

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Lokur lokur ses geliyorsa amortisör üst takozun kauçuğu dagılmıştır büyük ihtimal. Bende daha yeni degiştim. Lokurtu gitti ama gacır gucur ses geçmedi. Müziğin sesini açıyorum artık bizim araçlarda hastalık. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Benim mondeoda başıma gelmişti bozuk yollarda lıkır lıkır ses yapardı ordan burdan derken sıkıntı el freni halatından çıktı 

El freninin kelepçeleri eskimiş kırılmış bozuk yola girince şaseye değin lıkır lıkır ses yapıyordu iki tane cırt kelepçeyle yerine sabitleyince ses falan kalmamıştı

İsterseniz bi kontrol edin

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...