İçeriğe Yönlendir

Muayene Yaptırmalı mıyım?

Erhan Doruk

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Tuvturk gitti moi geldi

kredi kartı komisyonu akacak mı? 

Geçen tüvtürk’e icra gitmiş. Mahkeme kararına rağmen müşteriye geri ödeme yapmadı diye. 

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Bir yandan diğer yana.. Hayırlı olsun..

MOI'nin

M'si - Türk

O'su - Amerikan

I'sı - İspanyol

Birde kısaltmada harfi olmayan Arjentin merkezli 4 şirketlik bir ortak girişim grup ihaleyi alanlar.

2027'de devir alacaklar.

ihale kapsamına Türkiye iki bölgeye ayrılırken birinci bölgede 45, ikinci bölgede 36 il yer alıyor.

830 milyon dolara 1. bölge için özelleştirme ihalesini en yüksek teklifi veren MOI OGG kazanmış oldu.

2. bölge için 890 milyon dolarla en yüksek teklifi MOI OGG vermiş oldu.

2.bölgede daha az il olmasına rağmen daha yüksek tutar olunca, dağılımına baktım ama bulamadım.

Muhtemelen kayıtlı araç sayısı daha fazla 2. bölgede.

Sonra dedim ki amaaan Bir yandan diğer yana.. Hayırlı olsun..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

doğuş oturup ağlıyordur inşallah.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

doğuş oturup ağlıyordur inşallah.

Perakendeci holdingler. 

üretmeden pazarlama yapan büyük ama küçük şirketlerin tepesine binmeli. Doğuş olsa ne olur olmasa ne olur. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Perakendeci holdingler. 

üretmeden pazarlama yapan büyük ama küçük şirketlerin tepesine binmeli. Doğuş olsa ne olur olmasa ne olur. 

kim binecekki?  bireysel olarak onların ürünlerini almayarak olur bu ancak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

kim binecekki?  bireysel olarak onların ürünlerini almayarak olur bu ancak.

kaç pazarlamacı sağlıklı vergi veriyor? 

ben başkan olsam üretenden vergi almam. Daha çok üretsin. Ülkeyi sırtlayanlar onlar. Ama hizmet sektörüne binerim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

Sonra dedim ki amaaan Bir yandan diğer yana.. Hayırlı olsun..

:nazar: uzun yaşamın sırrını keşfetmişsin, çay var mı gelryim

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ama hizmet sektörüne binerim

öğlen aç gezersin o zaman

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yıllık ciroları 350milyon dolar gibi bir şeymiş Tüvtürk'ün. Yani tahminimce 5 senede kâra geçecekler. 15 sene içimizden geç.. şey, 15 sene boyunca işlem yapacaklar.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilk özelleştirğinde halay selfiesi ile kutlanmıştı,şimdi millet  icra dosyası takipte... nerden nereye

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Yıllık ciroları 350milyon dolar gibi bir şeymiş Tüvtürk'ün. Yani tahminimce 5 senede kâra geçecekler. 15 sene içimizden geç.. şey, 15 sene boyunca işlem yapacaklar.

gideri yok mu bunun?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muayene istasyonları kimin, devletin mi ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

ticari sır, cıssss

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

:nazar: uzun yaşamın sırrını keşfetmişsin, çay var mı gelryim

Gel abi çay içek :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şöyle birşey var ama ne kadar doğru bilemedim. Coğrafyada şartlar zor olunca insanlar tırmalıyor herhalde.

"

MOI Grubu’nun yerli ortağı Met-Gün İnşaat’ın sahibi Batmanlı iş insanı Metin Güneş, inşaat, turizm ve enerji yatırımlarıyla biliniyor. Şirketin yıllık ortalama 1 milyar dolarlık ciroya sahip olduğu ifade ediliyor. Güneş’in ismi, kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut’un videolarında da geçmişti.

Yakut, Güneş’in AKP’li bakanlarla yakın ilişkide olduğunu iddia etmişti. Muazzez Ersoy ile yakın dostluğu olduğu bilinen Güneş’in oğlu Kadir Güneş de şarkıcı Aleyna Tilki ile anılmış; kızı Gülnur Güneş’in milyonluk düğününe Tarkan ve Ebru Gündeş katılmış, nikah şahitliğini de AKP sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul valisi Ali Yerlikaya, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile işadamı Cemal Kalyoncu yapmıştı."

• Mutlu 1
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Göktürk yazdı:

gideri yok mu bunun?

Giderleri de dahil ettim zaten. Yoksa zaten 2 yıl.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Sır değil şu an işleten firmalara ait, onları yeni firmaya devrederler, oradan da hatrı sayılır bir gelir elde edilir. Türkiye de 207 sabit, 76 gezici, 5 motosiklet ve 21 ilde faaliyet gösteren 16 gezici traktör istasyon varmış. Tanesi 3-5 milyon $ 1000K $ onlar yapar. her halukar da öpüleceğiz.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Çağlar Bayur yazdı:

ticari sır, cıssss

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

şu an işleten firmalara ait,

ben işletmeci olabiliryor muyum, moi franchise gibi mi çalışacak mesela

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

şu andaki TUVTÜRK bayilerin büyük bir kısmı franchise olarak çalışıyor, ilk başta bu şirketlere teklif ederler hazır kurulu düzen olmaz derlerse sana neden teklif gelmesin paranın dini imanı yok.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

20 senelik tecrüben varsa evet.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Sani Gerşon yazdı:

yeni ihalede öyle bir madde varsa eskilerle devam edecekler demektir ve haksız rekabet oluşturur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

yeni ihalede öyle bir madde varsa eskilerle devam edecekler demektir ve haksız rekabet oluşturur.

Maksat ana sermayenin el değişimi görünüyor ama yazılanları okudum abd deki gibi yapacağız gibi laflar var. ABD de süreç biraz daha değişik. Araçları OBD ye bağlıyorlar.  Emisyon testi mesela o nedenle "yok" gibi hale dönüştü. Aracın kendinden alıyorlar birçok bilgiyi. 

Çok bir değişiklik olmaz yeni şubeler açarlar şartlardan biri oymuş. adet yazıyordur illa ama basına yansımadı.

Amblem değişir renk değişir illa değişir. O işleri yapanlar kazanır. tabelacılık. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

o moi (toptan dan ihaleye girene geçerli idi ki sonra değişti sanırım

Metin Uzunoğlu yazdı:

şu var ki şu anda her istasyonun sahibi aynı sanılıyor, bu ihaleler toptandan alıp perakendeye pazarlama yetkisini veriyor mu?

Mehmet Göktürk yazdı:

abd deki gibi yapacağız gibi laflar var.

o zaman ihale olmamamlı idi yerel tamircilere geçer, egzos muayenesi gibi olur

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Göktürk yazdı:

Maksat ana sermayenin el değişimi görünüyor ama yazılanları okudum abd deki gibi yapacağız gibi laflar var. ABD de süreç biraz daha değişik. Araçları OBD ye bağlıyorlar.  Emisyon testi mesela o nedenle "yok" gibi hale dönüştü. Aracın kendinden alıyorlar birçok bilgiyi. 

Çok bir değişiklik olmaz yeni şubeler açarlar şartlardan biri oymuş. adet yazıyordur illa ama basına yansımadı.

Amblem değişir renk değişir illa değişir. O işleri yapanlar kazanır. tabelacılık. 

Birtane w123 300d alayim diyorum... 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

o moi (toptan dan ihaleye girene geçerli idi ki sonra değişti sanırım

şu var ki şu anda her istasyonun sahibi aynı sanılıyor, bu ihaleler toptandan alıp perakendeye pazarlama yetkisini veriyor mu?

o zaman ihale olmamamlı idi yerel tamircilere geçer, egzos muayenesi gibi olur

Karışık orda. Merkezileşiyor gibi de. 

https://nj1015.com/the-wasted-space-and-long-wait-problem-with-nj-mvc-inspections/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...