İçeriğe Yönlendir

C4 1.6 HDI Otomatik 2009, 200 bin km Hararet Sorunu


Mutlu Akdal

Recommended Posts

Mutlu Akdal

Arkadaşlar herkese merhaba. araç mı aldık çile mi aldık bilemiyorum. bir  kaç ayda başımıza gelmeyen kalmadı. yardımlarınızı bekliyorum.

araç başlıkta belirttiğim gibi 2009 c4 1.6 hdi otomatik vitestir 200 bim km de idi. bir kaç ay önce aracı aldık. memlekete sıkıntısız şekilde geldi. sonra bir süre kullandıktan sonra yedek su deposunun komple yağ olduğunu sızdırdığını gördüm. ustaya götürdük yağ soğutucusunun patladığını suya yağ karıştığını contada sıkıntı görünmediğini söyledi. sornasında yağ suğutucu değişti. tamirden sonra aracı kullanmaya başlar başlamaz su kaynattığını gördüm araçta stop yazısı çıktı. daha sonra usta aracın hava yaptığını söyledi. aracın havasını alıp uzun yola vurunca bu sefer yine su kaynattı ve stop ikazı yandı. ama hararet genel olarak 3. seviyelerdeydi hep. sonra başka ustaya götürdük motor üst kapak, conta, termostat, devirdaim ve triger değişti. sonra aracı yine uzun yola vurduğumda araç birden titremeye başladı gaza bastığımda araç acayip titriyordu ve böyle yolda kaldık. ustaya götürdüğümde subap yayının kırık olduğunu söyledi. bu seferde üst kapak revize edildi. kısa bir süre sonra yine uzun yola çıktığımda birden hararet 3. seviyeden 4 ve 5 çıktığını gördüm ilk kez ve hemen sağa çektim. kaputu açtığımda motorun yanında ucunda sibop bulunan hortumun ucundaki sibobun fırladığını ve o yerden şiddetti su buharı çıktığını gördüm. ustayı aradım motoru stop edip soğuyunca su ekledim. bir süre çalışmadı çekiciyle yine ustaya götürdük. usta hortumun ucuna sibop kapağı taktı ve bir sıkıntı görünmüyor gibi dedi. ben yine üst kapaktan süpheleniyorum. araçta biraz yanık kokusu gibi koku var ve hararet dalgalanması var hararet 2 ve 3 te gezio. hatta bir kere 3 ten 1 1 den 2 ye çıkmıştı birkaç saniyede. aynı zamanda ek su deposunda su yükseliiyor ve alçalıyor su atmaya yakına kadar yükseliyor. aracı sadece şehir içinde kullanıyorum. bir sıkıntı var belli ama çözemedik. araçtan iyice soğuduk masraf yapacak maddi durum da kalmadı ya aracı satıcam ya da garajda bekleyecek. yardımlarını bekliyorum. başına gelen ya da tahmini olan var mı 

 

aracın ilk çalışmada bazen çalışşmadığını ve geç çalıştığını da ekleyeyim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

anlatımdan çıkan 2 sonuç

1. yağ kalıntısı motor içinden iyi temizlenmedi, sonrasında conta yaktı

2. sonrasında açılan üst kapakta ezbere işlem yapılıp subap ve blok kontrol edilmeden ucuz günü geçiren tamirat yapıldı, bu motor yine açılacak gibi duruyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI

Hararetin 3 den 1 ordan 2 ye hızlıca düşmesi çıkması mümkün değil. O denli sıcaklık değişimi olabilecek bir durum yok araçta. Hararet müşürünüzde bozuk olabilir. Conta termostat devirdaim her şey değişmiş araçta. Radyatöre baktırdınız mı tıkanma vs. var mı diye? Fan girmesi gereken zamanda sorunsuz devreye giriyor mu kontrol edin. Komple tüm soğutma sistemini devirdaim yaptırarak temizletip saf su + antifriz karışımı ekleyin. Devamında harareti takip etmeye devam.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...