İçeriğe Yönlendir

Sıfır Araç Beklerken Mevcut Arabayı Satmak mı Elde Tutmak mı Mantıklı?


Orhan Yıldırım

Recommended Posts

Orhan Yıldırım
(düzenlendi)

Merhaba, 2004 model C3 sahibiyim, artık araç biraz eskidiği için model yükseltmek istiyorum. 

İkinci el piyasası malum, 10 yıllık araçlar bile en az 600 bin bandında olduğu için sıfır araç almak için Fiorino almaya karar kıldım.

 

Ancak Fiat bayisinde 1 aydır Fiorino yok ve ne zaman geleceği de belli değil diyorlar. 

 

Bu esnada kullandığım araca da talip çıktı almak istiyor. Fakat ben günlük olarak aracı aktif kullanıyorum. Eğer şimdi satarsam Fiorino ne zaman geleceği belli olmayacağı için ne kadar süre araçsız kalacağımı bilemiyorum.

 

Bu durumda görüldüğü gibi bir ikileme düşmüş durumdayım, eldeki aracı satarak mı beklemek daha iyi olur yoksa Fiorino bayiye geldiğinde mi satmak iyi olur. İkinci durumda da bu sefer hemen eski araca alıcı bulamam diye çekiniyorum.

tarihinde Orhan Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Eskisi kadar olmasa da piyasalar hala yukarı yönlü ilerliyor. Tl ile beklemenin riski hala fazla. Ben olsam bütün fiat bayilerine telefon açar sorar, en olmadı garantili sıfıra yakın ikinci el satan yerlere bakardım. Km fazla değilse, garanti de devam ediyorsa bir aracı illa yetkili bayiden almak şart değil. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ben olsam müşteri hazırsa hemen arabayı veririm şu piyasada. Parayı da dolar, altın, vade ne varsa artık orada değerlendiririm. Aradığım arabayı bulunca çekebileceğim maksimum krediyi çeker öyle alırım.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arabasız yapamayan biriyseniz tutacaksınız elinizdekini. 

Arabasız yapabilirseniz günümüz şartlarında, istenirken verin. Uzun süredir araçlara alıcı yok. 

 

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

bu yakınlarda araç değiştirme niyetim doğdu.. yaklaşık 1 aydır piyasaya bakıyorum misal adam 550bin'e koymuş 500versek vermez (açıklamada öyle yazmış) favorilerde duruyor 10 gün içinde 545-539-530-510-525-520-515-506 derken 500e verecek hale gelmiş.. eğer araçsız gündelik yaşantınız devam ederse hazır alıcı varken verin. bayiye sıfır araç gelene kadar da sıfır ayarında ikinci el araçlara da göz gezdirip teklifte bulunabilirsiniz. borsa veya yatırım hesaplarınız mevcutsa da o aralıkta paranızı değerlendirebilirsiniz. 

eskiden olsa tam tersini derdim yeni aracı bulmadan aracınızı satmayın diye ama şu pozisyonda bankaların kredi vermediği, verse bile fahiş rakamlara geri dönüşü olduğu dönemde aracınıza müşteri çıktıysa verin.. en kötü ihtimalle sizin de elinizde nakit olacağı için piyasadan bir araç çekmeniz daha kolay olacaktır.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Satılır araç bedeli iyi bir faize yatırılır. bir kısmı dövize altına a olabilir. Beklenir. Sigorta hasarsızlık priminiz bozulmayacak şekilde sigortacınızla görüşün ama.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Dediğiniz ikilemde en zoru şu an ikinci el arabayı elden çıkarmak gerisi daha kolay.Müşteri hazırsa isteyene verin fiorinoyu bulsanız da alıcıyı hemen bulma şansınız yok.Dün 7000 kmdeki aracımı verdim 1 ay bekledim arayanlar hep öldürdü.Şu an ikinci elde satışlar dip fiyat olanlar.

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

3 ay önce konuşuyor olsaydık satmayın alacağınız araç netleşince kısmetinize derdim.

Ben öyle yaptım ancak şuan müşterisi var ise fiyatta içinize siniyorsa verin geçin güzel alternatifler var bekleyebilirsiniz.Yıl sonuda yaklaştı.

 

 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Satmaya kalksanız bile bekleyebilirsiniz. Durgun bu ara. 

Satış pek fazla yok .

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

1-şart değilse değişim ama arabada lazımsa satma kullan

2-satmadan alamıyorsan ve ille alacam ama bekleyebilirim arabasız diyorsan sat hemen parayı değerlendir sonra alırsın

3-araba şart değilse sat gitsin paranı değerlendir araba alma bak keyfine.... :)

4-satmadan tutayım sonra araba bulunca alırım dersen, zarar edersin, elindekinin değeri artmayacak, ev değil bu sabit fiyatta tutasın fiyat balonda olsa enflasyonla nasılsa aynı yere gelir diyesin, arabada olmaz o iş hele senin aracın yaşıda var,  yeni olsa neyse, hergün inecek o değer, tersi durum bir furyaydı geçti artık, satıp bankaya koysan daha karlı çıkarsın.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...