İçeriğe Yönlendir

Yeni Focus Active

Evren Erakçora

Recommended Posts

İlkay Başaran

Oo motor ister artık :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Evren Erakçora yazdı:

25 bin kmyi geçtik. Yaz lastikleri takıldı. 800TL olmuş fiyat. 

Maşallah hocam benim clioyu aldığım dönem almıştınız. 1 ay önce/sonra. 9 bin yaptığımız clio yanında focus 25k olmuş.

Bizim yağ bakımları sigorta kaskolar hep boşa gidiyor 😅

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Güneye indik dün. Duble yollarda 100,110 otoyollarda 110,120km hız ile sürdüm. Lastik basınçları 35 civarı ( 33 psi fabrika tavsiyesi) , 5.1 litre/100 km yaktı. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Güneye indik dün. Duble yollarda 100,110 otoyollarda 110,120km hız ile sürdüm. Lastik basınçları 35 civarı ( 33 psi fabrika tavsiyesi) , 5.1 litre/100 km yaktı. 

Araçta yük ve ekstra yolcu mu vardı, 35 psi lastik yol tutuşu ve fren mesafesini etkilemez mi?

IMG_7988.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Araçta yük ve ekstra yolcu mu vardı, 35 psi lastik yol tutuşu ve fren mesafesini etkilemez mi?

IMG_7988.jpeg

Hafif yük vardı, bir kaç psi yol tutuşu pek etkilemiyor gibi.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Evren Erakçora

Bugün yağ seviye kontrolü yaptım. Yağ seviyesi tam ortada. 10bin kmde yaklaşık 0.5 litre eksilmiş. Yağ eklemeden bakıma gireriz heralde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

4750 metrede kaç ons eksiltmiş?

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Evren Erakçora

Bergama taraflarına gittik, Savaştepe yolundan,  yollar virajlı yokuşlu, tek gidiş tek dönüş yollardan gittik, her yer yeşildi , yavaş gittiğimiz için 4.3 litre / 100 km yaktı. Bazı yerlerde yol yapım çalışması vardı , bozuk yollar çoktu bu güzergahta. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Bugün yağ seviye kontrolü yaptım. Yağ seviyesi tam ortada. 10bin kmde yaklaşık 0.5 litre eksilmiş. Yağ eklemeden bakıma gireriz heralde.

Yağ seviyesi değil de, yağ içinde çalışan her kayış başa beladır süresinden önce değişmelidir. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Yağ seviyesi değil de, yağ içinde çalışan her kayış başa beladır süresinden önce değişmelidir. 

Yol bilgisayarı 32 binde km falan değiştir diyor , sakin sürdüğümüzden km yi uzatıyor.  Bence 15bin km veya 1 yıl fena değil. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Yol bilgisayarı 32 binde km falan değiştir diyor , sakin sürdüğümüzden km yi uzatıyor.  Bence 15bin km veya 1 yıl fena değil. 

Yağlı kayış 50 bin km olunca değişmeli yoksa her geçen gün risk. 

Hem tdci hem duratec motorda bakım aralığını 10 bin km ye çektim motor nefis kondisyonda.
15 bin km Türkiye şartları için yüksek bir aralık teşkil ediyor bence.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Dur kalk trafik, surekli yuksek yük varsa kisa aralik, surekli sakin uzun yol varsa 2x uzun aralik bence ideal. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Yağlı kayış 50 bin km olunca değişmeli yoksa her geçen gün risk. 

Hem tdci hem duratec motorda bakım aralığını 10 bin km ye çektim motor nefis kondisyonda.
15 bin km Türkiye şartları için yüksek bir aralık teşkil ediyor bence.

Triger zincirli, yağ pompası kayışlı.  Triger yağlı ise 50bin evet. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Citroende her 250 saate yağ değişmi yapın diyor. Yani ortalama hızım 33 km ise 8000 kmde yağ değişimi. Ama ben 7000 km olunca değişirim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...