İçeriğe Yönlendir

TPS Sensörü


Baran Arslan

Recommended Posts

Baran Arslan

Herkese merhaba arkadaşlar, aracım sabah ilk marşta alıyor ancak hemen stop erdiyor 2. çalıştırmadan sonra eğer gaz verirsem boğulma yapıyor stop edecek gibi hiç gaz yemiyor bazen zorda olsa yiyor ancak lpg ye geçince bi sorun yok ben TPS sensöründen şüpheleniyorum. Sizin önerileriniz nedir bu parçanın tamiri yok sanırım 0 ını almak gerek bu arada araç ısındıktan sonra çok sıkıntı olmuyor. Benizin depo havalandırma subabım kopuk onu da değiştireceğim sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Arıza kodu atıyor mu?Sensörden soket fişini çekip deneyin. Aynı durum oluyorsa sensördendir.

Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Hocam maalesef okutamadım sadece tahmin ediyorum ? Çağlar abi benzin pompası olabilir mi acaba ? Soğukken kesinlikle çalışıyor stop edip tekraradan çalışıyor sıcakken tek marş ama , her durumda da benzinde çok boğuk araba lğg ye geçince daha güzel gidiyor tam tersi olması gerek normalde 

Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Pompayı şamandıra hariç değişmiştim senin defalarca söylediğin gibi çok verimli olmuyor abi, komple bulmaya çalışacağım ama tps olsa lpg de de aynı şeyi yapardı dediğin gibi ama ona da bi baktırıp öyle değişeceğim.

Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Araç orijinal 270 bin km de ancak daha öncesindd hiç sökülmemiş abi enjektörler aslında bi söküp temizletmek ve test yaptırmak gerekiyor konudan bağımsız olarak 4 tane amortisörü değiştirmek istiyorum onlarda daha orijinal ancak ne çok iyi ne çok kötü değiştirmemde yarar var mıdır abi ? 

Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Yayları değiştirmeli miyim abi orijinal yay bulmak çok zor sach marka orijinal amortisörleri ile değişeceğim 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yay değişimi yaşa bağlı olarak yapanı ben görmedim tatlı basılmıştır hem yıllar içinde orjinal iyidr

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...