Çağlar Bayur 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Serkan Aktay yazdı: 198 bin liraya şu an için bankalar 7 ile 8 bin arasi faiz veriyor. hangisi o ? vade süresi nedir? Süleyman Can yazdı: krediyi erken kapatmanın hiç bir zararı olmaz. kredide ilk ödenen mablağ vade sonundaki faizidir, ana para borcu uzun süre eksilmez, dolayısı ile erken kapatmak, banka için iyidir evet Yorum bağlantısı
Süleyman Can 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: kredide ilk ödenen mablağ vade sonundaki faizidir, ana para borcu uzun süre eksilmez, dolayısı ile erken kapatmak, banka için iyidir evet Arkadaşın senaryosu için yorum yaptım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 o oranı ilk ay tanışalım diye verip sonra geri iniyorlar , yine külliyen zarar yazar, 2021/22 de kredi ile mala giren şu an göbek atıyor mesela 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: o oranı ilk ay tanışalım diye verip sonra geri iniyorlar , yine külliyen zarar yazar, 2021/22 de kredi ile mala giren şu an göbek atıyor mesela 2019-2020-2021-2022’de krediyle mal alan bedava almış saysın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Düzenli geliri olan biri için Alınmış bir krediyi erken kapamak külliyen zarardır. 6 ay sonra zaten % 50'ye düşecek. Hele ki 36 ay alınmış krediyi kapatmak külliyen zarardır. 20 ay sonra yemek parası olacak onun taksiti. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 36 ay vade ile 70 bin kredi çektim. faizi 3,9 . Aqrıca ilk vadeyi bu ay ödedim. Kapatayımmı kapatmayalımmı. Ne öneririsiniz. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Ali Darbaz yazdı: 36 ay vade ile 70 bin kredi çektim. faizi 3,9 . Aqrıca ilk vadeyi bu ay ödedim. Kapatayımmı kapatmayalımmı. Ne öneririsiniz. Nerde kullandığın önemli . 2024 de faizler (yine bir hata yapmazlarsa) düşüş eğiliminde olacaktır. kısaca elzem olmadıkça ve değerlendirmedikçe yeni kredi almak anlamsız. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Ali Darbaz yazdı: 36 ay vade ile 70 bin kredi çektim. faizi 3,9 . Aqrıca ilk vadeyi bu ay ödedim. Kapatayımmı kapatmayalımmı. Ne öneririsiniz. Çok yüksek oranla çektiğinden çok daha fazla ödüyorsun. İhtiyaç değilse kapat bence. Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 bence kredilerden bir an önce kurtulmak gerek. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Ali Darbaz yazdı: 36 ay vade ile 70 bin kredi çektim. faizi 3,9 . Aqrıca ilk vadeyi bu ay ödedim. Kapatayımmı kapatmayalımmı. Ne öneririsiniz. Faiz düşünce kapat kapatacak para vardı ise kredi niye aldın? 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Faizi filan bilmem ama sarı siteye bakıp plan yapmasın kimse, çok kupon arabalar dışında alınıp satılma yok gibi bir şey, olan da o fiyatlardan %10-15 aşağıdır minimum. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Selim Bilgin yazdı: Faizi filan bilmem ama sarı siteye bakıp plan yapmasın kimse, çok kupon arabalar dışında alınıp satılma yok gibi bir şey, olan da o fiyatlardan %10-15 aşağıdır minimum. Aynen öyle, sarı sitede fiyatlar 400bin diye arabanın değeri 400bin olmuyor. Satarken o paraya gitmez. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Hele ki 36 ay alınmış krediyi kapatmak külliyen zarardır. 20 ay sonra yemek parası olacak onun taksiti. Karar alan kurumların ne yapacağına göre değişebiliyor bu durum. Türk lirası uzunca bir süredir değersizleştirildiği için böyle haklı bir algı oluştu ama mevcut kadronun işine karışılmaz ise normale dönebiliriz. O senaryoda planlar değişir. Kredi kapatılırsa veya kapatılmaz ise elde bulunan paranın nasıl işletileceği soru işareti. Döviz bu politikalar ile enf artış oranının altında kalacak. Vadeli mevduat daha cazip gibi. Altın zaten çok uzun vade yatırımı. Borsa riskli. Taşıt konut satışı da iyice yavaşladı. Eline nakit geçmiş veya geçebilir insanlar bu ortamda borç kapatabilir bana göre. (ytd ) Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Faiz düşünce kapat kapatacak para vardı ise kredi niye aldın? Abi arabayı satınca param oldu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Süleyman Can yazdı: Karar alan kurumların ne yapacağına göre değişebiliyor bu durum. Türk lirası uzunca bir süredir değersizleştirildiği için böyle haklı bir algı oluştu ama mevcut kadronun işine karışılmaz ise normale dönebiliriz. O senaryoda planlar değişir. Döviz bu politikalar ile enf artış oranının altında kalacak. Ne zamana kadar.. Enflasyon karşısında hiç bir şeyin fiyatını sonsuza kadar tutamazsın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Süleyman Can yazdı: Taşıt konut satışı da iyice yavaşladı. veri kaynağı nedir? distribütör ve noterlerden gelen rakamlar her zamanın rekoru kırılacak diyor 2023 için? Süleyman Can yazdı: Borsa riskli. neden? Yorum bağlantısı
Süleyman Can 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: veri kaynağı nedir? distribütör ve noterlerden gelen rakamlar her zamanın rekoru kırılacak diyor 2023 için? https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Konut-Satış-İstatistikleri-Haziran-2023-49521&dil=1 Mehmet Ozyurek yazdı: Enflasyon karşısında hiç bir şeyin fiyatını sonsuza kadar tutamazsın. Zararı minimize ederiz. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Krediyi ödeyebiliyorsan kapatma kalsin. Arabayi da kafandaki rakamdan yuksek yaz koy ilana. Satilirsa daha iyisine bak, kötüsüne degil. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Ali Darbaz yazdı: Abi arabayı satınca param oldu. Kapat. 3.9 enflasyonun üzerinde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Süleyman Can yazdı: https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Konut-Satış-İstatistikleri-Haziran-2023-49521&dil=1 Zararı minimize ederiz. arabalar için demiştim malum distribütör ithal ürün satıyor, evler de ithal satış olmaz, evlerde de mevsimsel azalış zatenher yıl hazirana denk gelir grafikte 3 yıl durum aynı, 2021 den sonra başlayan hızlı alım sonrası yavaşlama normal, ve mesela yıl sonuna doğru konut satışı artar, zira atamalar olsun okul dönemi olsun o aylara denk gelir, graikte o da görüleblir https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Konut-Satis-Istatistikleri-Ekim-2023-49514 toplam satış 2021 den gelen rakamlara göre azalır , o da fizik kannun, 100 gr suda 22 gr tuz çözülmez Mehmet Göktürk yazdı: Kapat. 3.9 enflasyonun üzerinde nisan 2024 te 2.9 dan kredi bulunabilir mi? Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Konuyu sabote etmiş gibi oluyor ama %2'den babamın adına 6 ayda bir ödemeli 500bin kredi veriyorlar 4 yıl vadeli ve geri ödemesi 820bin gibi bir rakam çıkıyor.Araç yenileme için alıp kullanmak mantıklı olur mu şu ortamda? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Emrah Korkmazz yazdı: Konuyu sabote etmiş gibi oluyor ama %2'den babamın adına 6 ayda bir ödemeli 500bin kredi veriyorlar 4 yıl vadeli ve geri ödemesi 820bin gibi bir rakam çıkıyor.Araç yenileme için alıp kullanmak mantıklı olur mu şu ortamda? Araç lazımsa olur. Değilse alıp arbitraj yapılabilir. Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Araç lazımsa olur. Değilse alıp arbitraj yapılabilir. Hocam 156binde 1.6 dizel mk4 Mondeo'm var,çokta memnunum ama şöyle otomatik,yüksek model bişeyle değiştireyim diyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Emrah Korkmazz yazdı: Hocam 156binde 1.6 dizel mk4 Mondeo'm var,çokta memnunum ama şöyle otomatik,yüksek model bişeyle değiştireyim diyorum. 1-2 sene araç alma derim elindeki dursun. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts