İçeriğe Yönlendir

Focus 3 Marş Sınırı Aşıldı Motor Arızalı Çalışmıyor


Fahrettin Doğdu

Recommended Posts

Fahrettin Doğdu

1.6 focus 2013 model powershift aracım var. Soğuk bir ilçede çalışıyorum. Sabah marşa bastım almadı 5 6 kez daha bastım ilk önce marş süresi aşıldı dedi. Sonra da motor arızası servise gösterin yazısı geldi ve daha da marş almıyor. Akü ölçtük sağlam. Galiba motor korumaya aldı. 
 

buna ne yapmak lazım arkadaşlar daha önce karşılaşan oldu mu 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Not: Çalıştırma sistemi geçici olarak devreden çıkmadan önce motoru toplam 60 saniye boyunca marş ettirebilirsiniz. Bu 60 saniyenin tek seferde olmasına gerek yoktur. Örneğin her seferde 20 saniye olmak üzere 3 kere motoru marş ettirirseniz ve motor çalışmazsa 60 saniyelik sınıra ulaşmış olursunuz. Bilgi ekranında bir mesaj gösterilerek marş süresini aştığınız belirtilir. Motoru en az 15 dakika boyunca marş ettiremezsiniz. 15 dakika sonra 15 saniyelik bir marş süresi kısıtlaması uygulanır. Motoru 60 saniye marş edebilmek için 60 dakika beklemeniz gerekir. Motoru çalıştırmadan önce aşağıdakileri kontrol ediniz: • Tüm yolcuların emniyet kemerlerini taktığınızdan emin olunuz. • Farların ve elektrikli aksesuarların kapalı olduğundan emin olunuz.

 

kaynak klavuz, sayfa 196

https://www.ford.com.tr/getmedia/c1264880-9e5c-4c18-bbbf-b57b31a4dffb/focus-2015-ekim-tanitma-ve-kullanim-kilavuzu.pdf.aspx

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fahrettin Doğdu

Kılavuzda bunu okudum ben de hocam. Sabah oldu sıkıntı şu an hala aynı. Akü başımı söktüm bakalım sabaha kadar bir bekleyecem. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fahrettin Doğdu

Bujilerden şüpheleniyorum hocam fakat önce çalıştırmak lazım. Şu an hiç marş almıyor bu korumadan nasıl çıkarabilirim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence artık akü voltajı düştü.. 

Onun için yeni marş imkanı vermiyor. 

Ben çekici tavsiye ediyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...