İçeriğe Yönlendir

Robotiğe Nereden Başlanmalı?


Çağrı Alaf

Recommended Posts

Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Abiler, ablalar selam, burada yetkili bir abiye benzeyen çok fazla kişi tanıdığımdan sormak istedim. 

 

Genelde durmadan evde kod yazıyorum ve bacak sakat olduğundan bir sene daha eskiden yaptığım doğa sporlarını yapamayacağım. Evde hem ilgimi çeken hem de geleceğe yönelik bir hobi edinmek istedim ve bu insansız araç işine hobi tarafından girmek istedim. 

 

İlk etapta karada giden Rover gibi, sonraları da havada giden Quadcopter - Hexacopter ya da VTOL Tricopter gibi şeyler ile yavaş yavaş temelden almak istiyorum işi. Gövdeyi karbon döken yerlerden sipariş geçebiliyorum ancak böyle kit olarak satılan ve her şeyi tak çalıştır gibi yaptığın şeylerden istemiyorum. Motorunu kendim seçeyim, ESC'sini kendim kurayım, Havyası ile ben bağlantılarını yapayım ya da buna bu kumanda iyi olur diye seçebileyim istiyorum. Epey yerli yabancı video izledim ancak direkt dalmak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

hangi ülkedesiniz? ebay den birsürü şey alınabilir.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Doğan Arşiray yazdı:

hangi ülkedesiniz? ebay den birsürü şey alınabilir.

Avustralya. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Step,servo. open loop, closeloop gibi motor kavramlarını,çalışma mantıklarını ve bunları sürmeyi öğren. CNC ve cncrouter kontrol panosuna odaklan. Bunun yanı sıra CAD/CAM yazılımları öğren. Uzmanlaştıkça oturduğun yerden ciddi rakamlar kazanabilirsin 5-6-7-8 eksenli sistemler ile ilgili eğit kendini.

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...