İçeriğe Yönlendir

Yeni Akü mü Takviye Cihazı mı?

MustafaYilmaz_

Recommended Posts

MustafaYilmaz_

Merhaba, 

Aracımın aküsü 2 yıl önce almıştım. (Fiesta 2008) 2 haftadır çalışmayınca bugün marş basmadı. Uzun vadeli bir çözüm arıyorum. 

Şarj cihazım var, aküyü söküp evde şarj etsem olur mu? (Kapılar kilitli durur mu?)

10Ah gibi Küçük bir akü alıp takviye mi etsem?

Takviye cihazı mı alsam? Noco takviye cihazı kullanan var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

akü süzde kapılar kitlenir ön kapılar içerden en son arka kapı. akü yok diye kilit açılmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş
Çağlar Bayur yazdı:

akü süzde kapılar kitlenir ön kapılar içerden en son arka kapı. akü yok diye kilit açılmaz.

Aynen :bravo:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

2 hafta çalışmayıp marş basmıyorsa, bence önce bi kaçak kontrolü yapılmalı.

10ah akü marş basamaz, kapasitesi önemli değil de, marş gücü yetmez.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Söktürüp şarja verin. 1-2 gün sonra üzerinde voltaj ölçtürün. Sağlam akü 2 haftada bitmez.

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Aşırı güç çeken yada kaçak yapan birşey yoksa 2 senede akü ölmesi anormal bir durum. Aracı kontrol ettirin bence. Benim araçta 100A varta var. Bir öncekide aynı marka aynı amperdi 7 sene gitmişti buda 6. senede hala çalışıyor kış olmasına rağmen.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Sani Gerşon yazdı:

2 hafta çalışmayıp marş basmıyorsa, bence önce bi kaçak kontrolü yapılmalı.

10ah akü marş basamaz, kapasitesi önemli değil de, marş gücü yetmez.

Hamit inan yazdı:

Aşırı güç çeken yada kaçak yapan birşey yoksa 2 senede akü ölmesi anormal bir durum. Aracı kontrol ettirin bence. Benim araçta 100A varta var. Bir öncekide aynı marka aynı amperdi 7 sene gitmişti buda 6. senede hala çalışıyor kış olmasına rağmen.

Üstadlar söylemiş. 2 hafta yatmakla aküye bir şey olmaz. Kaçak vardır. Kaçak yoksa akü bozuktur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
MustafaYilmaz_ yazdı:

Merhaba, 

Aracımın aküsü 2 yıl önce almıştım. (Fiesta 2008) 2 haftadır çalışmayınca bugün marş basmadı. Uzun vadeli bir çözüm arıyorum. 

Şarj cihazım var, aküyü söküp evde şarj etsem olur mu? (Kapılar kilitli durur mu?)

10Ah gibi Küçük bir akü alıp takviye mi etsem?

Takviye cihazı mı alsam? Noco takviye cihazı kullanan var mı?

Aracı ne sıklıkta ve ne kadar süre kullanıyorsunuz genelde ? Yeteri kadar şarj edilemiyor olabilir. Düzenli ölçmek gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Akünün ömrü vardır, her biten akü şarj ile kurtulmaz. 

Akünüz bitti ise ( şarj tutamıyor ise) şarj etmenin faydası olmayacaktır size. 

En doğrusunu oto elektrikçiye aküyü gösterin, şarj etsin gerekirse, şarj tutmuyor kanaatine varılır ise yeni akü almanız gerekecektir. 

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat
MustafaYilmaz_ yazdı:

Şarj cihazım var,

multimetreniz var mı? cihazın marka/modeli nedir? manuel şarj yapmanıza imkan veriyorsa, 16 volt - 1 amper ile şarja takılmalı 

araçtaki akü kaç amper 

Yorum bağlantısı
MustafaYilmaz_
(düzenlendi)
Bahadır Taşpolat yazdı:

multimetreniz var mı? cihazın marka/modeli nedir? manuel şarj yapmanıza imkan veriyorsa, 16 volt - 1 amper ile şarja takılmalı 

araçtaki akü kaç amper 

Evet multimetrem var, elektronikçiyim ben. Noco Genius 2 şarj cihazı ile şarj ettim 1 gün boyunca. Aküyü taktım, bekleme modunda 140mA akım çekiyor araç. Normal mi?

Akü 60Ah akü alırsam büyük akü alacağım biraz daha boşluk var. 72Ah sığar sanırım oraya.

tarihinde MustafaYilmaz_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Kürşat Gönüllü

Taşına bilir Akü Takviye cihazı... Seyrettim hoşuma gitti.
En azından Yolda bir yerde marş basmazsa kimseye muhtaç olmadan kendi arabanızı (ya da herhangi başka aracınkini) çalıştırabiliriz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Talha Bilgi

Başlık bulamayınca buradan yazdım... Şimdi benim ML'nin aküsü büyük sulu bir akü önceki sahibince takılmış. Geçen akücüye gittim su seviyelerini kontrole adam dediki "su seviyeleri iyi ama bu araca büyük sulu akü takılmaması lazım bu bunun aküsü değil haberin olsun" dedi... ve içime kurt düştü. Sizce bir sorun olurmu ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Talha Bilgi yazdı:

Başlık bulamayınca buradan yazdım... Şimdi benim ML'nin aküsü büyük sulu bir akü önceki sahibince takılmış. Geçen akücüye gittim su seviyelerini kontrole adam dediki "su seviyeleri iyi ama bu araca büyük sulu akü takılmaması lazım bu bunun aküsü değil haberin olsun" dedi... ve içime kurt düştü. Sizce bir sorun olurmu ? 

susuz akü nasıl oluyormuş? bu arabalarda. sanırım sizdeki  kapakları açılabilen tip akü bu, yenilerde kapaklar görünmüyor lakin içleri aynı. akücü genç miydi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

offroad durumlarında tehlike oluşturmasın diye düşünmüş olabilir mi, yerine AGM akü gibi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Çağlar Bayur yazdı:

susuz akü nasıl oluyormuş? bu arabalarda. sanırım sizdeki  kapakları açılabilen tip akü bu, yenilerde kapaklar görünmüyor lakin içleri aynı. akücü genç miydi?

Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı. :) Belkide büyük akü olduğu için mi dedi bilemedim.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Bahadır Taşpolat yazdı:

offroad durumlarında tehlike oluşturmasın diye düşünmüş olabilir mi, yerine AGM akü gibi?

Biraz araştırdım bu aküler bağlantı kopmalarında sarsıntılarda sorun yaşatmıyor ve raf ömrü uzun olurmuş

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Talha Bilgi yazdı:

Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı.

seni tanımak güzeldi.. ben konudan kaçayım sa sövmesin

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Talha Bilgi yazdı:

Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı. :)

Talha bey çok memnun oldum. Hanımı öpüp, çocuklarla vedalaştınız mı?

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Talha Bilgi yazdı:

Yok abi çok genç değildi, Servet abi gibi 52 civarındaydı. :) Belkide büyük akü olduğu için mi dedi bilemedim.

Bana bak çocuk içinden geçerim yetmez ml’nin egzozundan sokar hava filtresinden çıkarırım seni 🍆

Mehmet Ozyurek yazdı:

@Servet Aydın bilir bu akü işlerini.. Gelsin de görmediyse görsün.. :D

Konu akü mü yoo?

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yeni akü iyidir. Takviye cihazı bazen işe yarar bazen yaramaz. Komşuda varsa kullanılır.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Servet Aydın yazdı:

Bana bak çocuk içinden geçerim yetmez ml’nin egzozundan sokar hava filtresinden çıkarırım seni 🍆

Abi etrafımda zırt pırt doğum günü kutlanıpta maşallah hala genç gibi görünen bir abi sizi gördüm (fotoğraf vs) Adamda öyle olunca betimlemeyi böyle yaptım  :flowers:

• Mutlu 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Talha Bilgi yazdı:

hala genç gibi görünen   :flowers:

Öyle ölmez, roket atsaydın 😂 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...