İçeriğe Yönlendir

LTE Modemi Parobolik Antene Takmak.


Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

 

Merhaba 

Memlekette Gsm zor çekiyor. vericinin konumunu tam olarak biliyoruz. O istikamete bakan bir Parabolik antene LTE modem bağlarsak sizce sonuç ne olur. Bunu birisi yapmış ve sonuçları hakkında bir dönüş yok. 

Bizde aynı sorunu memlekette yaşadığımız için teorik olarak işe yarabilceğini düşünüyorum. Konun uzmanları neder.  

 

 

GEnFHuyXsAA-dmh.jpg

GEnFHt0XcAAJuNR.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Bence bu şekilde bir artış sağlanmaz ama LTE modem içindeki anteni daha kapasiteli olanı ile değiştirilirse iyileşebilir. Birde GSM vericilerinin de yönleri oluyor. Geçmiş zaman dağlık yere kurduğumuz bir sisteme GSM çekimi elde edemeyince operatörden"rica" edip baz istasyonunun vericisinin açısını 10derece kadar değiştirtip çekimi sağlamıştık.

 

Evdeki wifi modemlerin antenlerine folyodan çanak yapınca da çanağın bakış yönüne göre sinyal kapasitesi genişliyor.

 

gibi

https://www.ebay.co.uk/itm/296024616543

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

3g, 4g gibi antenlerin yapıları, standart wifi antenlere göre farklıdır. Uydularla da aynı olacağını sanmam.

Zamanında ülkemizde çok faydalı bi şey olan 3g repeater'ler satıldı yalnız sonradan BTK bunları yasakladı. Antenlerin yaptığı, mevcut sinyali alıp kuvvetlendirip ortama basmaktı. Ancak BTK "izinsiz sinyal basıyorlar" diyerek bunları yasakladı. Hatta bir müşterimize o dönem -1. katlarında telefon çekmediği için satmıştık ve BTK tarafından mahkemeye verilmiştik. Şükür sadece ifade verip olayın "sinyal basmak" değil, "sinyalı arttırmak" amaçlı olduğuna ikna edebilmiştik.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Operatorun anteni (verici olarak adlandirdiginiz) sizin bulundugunuz tarafa bakiyor mu? Operator antenleri ekseriyetle 65 derece aciyla yayin yaparlar.

Bu acinin icerisindeyseniz ve LOS (line of sight, anteni direkt gorebiliyorsaniz, aranizda bir engel yoksa) mevcutsa antenin gucu yetersizdir, operatorden bir tik acmasini (optimizasyon) isteyebilirsiniz :-)

 

Bu arada operator o antenden 4G mi yapiyor, 4G daha kisa mesafede kalite saglar ve engel penetrasyonu dusuktur diye biliyorum.

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eski sim karta direnç takarak tüm uydu sinyallerini açabilen bir sürü videolar var, bununla yapılabilir belkli

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

eski sim karta direnç takarak tüm uydu sinyallerini açabilen bir sürü videolar var, bununla yapılabilir belkli

evet, tarafından...

 

 

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

antenin mantığı dalganın boyu ile alakalı değilmi? uydu antenine uydudan gelen sinyal ile 4g vericisinden gelen sinyalin dalga boyu aynımı? sonuçta kocaman bir küre şeklinde yayın yapıyor anten çevresine(omni directonal). uydu ise çizgisel ( directional). anten mantığını çok iyi bilmiyorum bilen varsa anlatsa?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ku bandı 12-18Ghz

LTE 2.1-2.4 Ghz

 

Genellikle anten boyunun katları şeklinde olması gerekir ama belli bi noktada  iyi çekebilir. Dalga boyunun katı olan mesafede iyi çekebilir. LNB nin olduğu yerle yaklaşık olarak 10 cm dolayında oynamanız ileri geri gerekir. ayrıca bu uyduların parabolünün kaçık olduğunu küresel olmadığını baktığı yerin neresi olduğunu iyi düşünmenizi öneririm.

aşağıda bir örnek.. illa ki olacaktır..

 

https://www.instructables.com/Cell-Phone-WiFi-Signal-Booster-Antenna/

 

linkteki vatandaş sinyalin gücünü telefonla önce denemiş. mantıklı olabilir. ya da modemin kontrol paneline girip canlı olarak bakılabilir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...