İçeriğe Yönlendir

Et Kesme Tahtası


Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Arkadaşlar adana kebap için eti zırhla çekiyorum. Tahta dandik çıktı. Aldığım yerden tekrar yenisi ile değiştirdim. Kullanmadan yağladım. Beklettim. Ama sonuç aynı oldu. Eti zırhla çekince tahta parçalanıyor. Tahta kıymıkları ete karışıyor. 
 

Buna yapılacak bir modifiye var mı yoksa çöp mü? 
 

 

IMG-1991.jpg%22

 

IMG-1990.jpg

 

IMG-1989.jpg

 

IMG-1988.jpg

 

 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bambu tahtalar var olabilir mi? Plastik kullanmayın ama.

Bir de cam olanlar var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tatmadan yorum yapılamaz.. kuyruk yağını nereden buluyorsun

  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

tatmadan yorum yapılamaz.. kuyruk yağını nereden buluyorsun


şişte tutuyor. Çatalı vurunca bulgur gibi dağılıyor. Lezzeti parmak ısırtır. Çok denemeden sonra buldum tarifi. 1kg dana kaburgaya 250gr kuzu kuyruk yağı koyuyorum.  ama konu tahta :) 

Mehmet Göktürk yazdı:

bambu tahtalar var olabilir mi? Plastik kullanmayın ama.

Bir de cam olanlar var.


cam garip geldi. Bambu denemedim. Bu tahtaya yapılacak, üstüne kaplanacak güçlendirecek bir şey yok mudur? Koca kalın tahta hocam

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tahtadan bana ne, ben kullanıcıyım

hocam adanada cam tahta mı vardı 100 sene önce? olmaz öyle lezzeti bozulur

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1kg dana kaburgaya

sonra dört lötreee töketimle haypır yaptım da bilmem ne..... neyse..

soğan salatası da yapıyor musun yanına?

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

tahtadan bana ne, ben kullanıcıyım

hocam adanada cam tahta mı vardı 100 sene önce? olmaz öyle lezzeti bozulur

sonra dört lötreee töketimle haypır yaptım da bilmem ne..... neyse..

soğan salatası da yapıyor musun yanına?


taze naneli soğan salatası, ezme, sumaklı soğan, nar ekşisi ve kimyonlu köz soğan olmazsa olmaz. Tahta kıymıklarını da yedik. Lezzet mi kattı nedir anlamadım :) 

 

IMG-1992.jpg

 

 

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tahta kıymıklarını da yedik. Lezzet mi kattı nedir anlamadım

yıllardır sur olarak saklanırdı ifşa oldu iyi mi afiyet olsun, nar ekşisi nereden geliyor İstanbul da yok gerçeği

  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yıllardır sur olarak saklanırdı ifşa oldu iyi mi afiyet olsun, nar ekşisi nereden geliyor İstanbul da yok gerçeği


marketten. Adana’da yediğim turbu istanbulda bulamıyorum


mesela bu tahta, zırh vurunca kıymık atmıyor mu? 
 

images?q=tbn:ANd9GcToFiF5gTmTNVSDAJOuwEB

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

marketten

hangi market bu yöresel et pazarı mı şişili bjk sarıyer de yok öyle market

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

hangi market bu yöresel et pazarı mı şişili bjk sarıyer de yok öyle market


Balı da marketten alıyoruz. Kovanımız yokki. Avrupa’ya giden ballarda bile katkı bulmuşlar. Narda neler yapmazlar. %100 nar yazıyor üstüne. Göknur galiba

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Yeter yazdı:

 

 

Bunu ekleyecektim ben de 😊

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Zaman zaman ben de et kesiyorum. Kıymığı bazen kaçıyor bende de. Şükür daha zararını görmedim. En azından bildiğim kadarıyla ortalıkta hiç kıymık yok.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Bir keresteciye gidip mersmımı anlatınca dış Budak ağacından bir tahta ve kütük kesmişti. Syrıca mutfak eşyası satan yerden 5 cm kalınlığında et için pvc benzeri bir malzeme aldım problem yok.

Ayrıca ikeanın tahtası da fena değil.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

tahta bakteri üremesi için elverişli, kullanmamak lazım diyodu bir gıda mühendisi arkadaşım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Kasapların tezgahında görürsünüz kalın kırmızı plastik içi dolgulu en iyisi o  mis gibi kanserojen :d 

Çağlar Bayur yazdı:

tatmadan yorum yapılamaz.. kuyruk yağını nereden buluyorsun

dana etinden vazgeçmedinizmi yahu daha 

  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Mermer kullan

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Bende tahtanın bakteri için uygun olmadığını ve plastiğin daha doğru olduğunu biliyorum. Plastik neden kullanmıyoruz

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

kuyruk yağını nereden buluyorsun

 

Fatih'te her şey var.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1kg dana kaburgaya

 

Danadan kebap olmaz, gerçi şanzımansız araba da olmaz ama neyse. :D 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mesela bu tahta, zırh vurunca kıymık atmıyor mu? 

 

Bunlar daha dayanıklı ama endüstride şu kullanılıyor artık, tahtanın cezası var hatta bildiğim kadarıyla.

Et için kırmızı, balık için mavi, vs. 

 

polietilen-et-kesme-kutugu-100x50x4-cm-g

 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Selim Bilgin yazdı:

 

Fatih'te her şey var.

 

Danadan kebap olmaz, gerçi şanzımansız araba da olmaz ama neyse. :D 

 

Bunlar daha dayanıklı ama endüstride şu kullanılıyor artık, tahtanın cezası var hatta bildiğim kadarıyla.

Et için kırmızı, balık için mavi, vs. 

 

polietilen-et-kesme-kutugu-100x50x4-cm-g

 

Bende bunu yazacaktım. Polietilen olacak. Yeni yeni cam olanlar da hijyenik olarak tercih ediliyor ama bıçaklar çabuk köreliyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Polietileni araştıracağım. 
 

@Selim Bilgin sen bakma erkek kuzu falan demelerine. İkisini de denedim. Erkek dana kaburga daha iyi oluyor. Ki istanbulda en iyi kebapçılar da böyle yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Selim Bilgin sen bakma erkek kuzu falan demelerine. İkisini de denedim. Erkek dana kaburga daha iyi oluyor. Ki istanbulda en iyi kebapçılar da böyle yapıyor. 

 

İstanbul'da iyi kebapçı yok diyerek yeni bir tartışma başlatayım mı? :D

 

 

 

  • Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hamit inan yazdı:

Mermer kullan


Normal doğrama olsa olur da zırhlama ile bıçak ucu çok hızlı körelir bence. Kullanan kebapçı var mı ki

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Endüstriyel mutfaklar için yapılan plastik levhalar işinizi görür,işlevine göre renkleri vardır.Türkay plastik bu konuda iyidir.Topkapı tim 2 iş merkezinde bulunabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Osman Ozturk yazdı:

Endüstriyel mutfaklar için yapılan plastik levhalar işinizi görür,işlevine göre renkleri vardır.Türkay plastik bu konuda iyidir.Topkapı tim 2 iş merkezinde bulunabilir.


ben de tim iş merkezinden bakmayı düşünüyordum. Bana yakın. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...