Çağlar Bayur Dün saat 13:26 Paylaş Dün saat 13:26 Tansu Kalafatoğlu yazdı: facebook falan takip ediyor Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu durunda kart bilgileri çalınır mı? çalınır. facede sağa sola tıklarsan çalınır. instada ucuz sabun alacam dersen de çalınmasa da çarparlar,kaldı ki kurum faturası öderken bile bankalar hukiki olarak çarpıyor , alış bunun tel marka model işletim sistemi ile ilgisi yok Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna Dün saat 14:32 Paylaş Dün saat 14:32 Mertol Kip yazdı: Mühendislik somut verilere dayanır. Şahsi hissiayata göre söylem geliştirdiğinizde sadece fikrinizi beyan etmiş olursunuz. Amerikan malı hiçbir şey %100 güvenli değildir. İster telefon olsun isterse araba. Kontrolün başkasında olduğu bir şeyi güvenli olarak tanımlayamazsınız. Kesinlikle.. Mesela hem Apple hem Google, siz izin vermeseniz de en azından anonim olarak yaptığınız bütün hareketleri sunucularına kaydediyorlar. Telefon üretcileri de aynı şekilde, hele çinliler bu işi bir ara arşa çıkarmışlardı. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Konu şu, 60 yaşında birisi. Klasik kullanım. Gözleri burun üstünden takıp haber, facebook falan takip ediyor. Ama banka uygulamalarına e devlete falan da giriyor. Vergi ödüyor. Kart bilgisini giriyor falan. Mesaj da yazıyor bu kişinin harici uygulamalarla işi yok. Girdiği Web site de bilindik yerler. bu durunda kart bilgileri çalınır mı? Adına kredi çekerler mi falan diye sordum aslında çok duyuyoruz bu sıralar da Şöyle bir örnek vereyim, forumda direkt ismen paylaşmak istemiyorum; ancak androidler için bir program var, maçları falan izleyebiliyorsunuz, adı da keçilerin en önemli özelliği ile aynı. Bunu Google Play Store'da bulamazsınız; yapan kişinin kendi sitesiden indirmeniz gerekir; bunun için Android'de dış kaynaklardan uygulama kurmaya izin vermeniz gerekir (ciddi uyarılar çıkar bunu onaylamak istediğinizde). Bütün bunları yapıp, orjinal uygulamayı kursanız bile bu sefer telefonunuzdaki mobil bankacılık uygulamaları bunu farkedip çalışmayı reddedebilirler. Nedeni ise, bu uygulamanın internette bir sürü virüslü kopyası olmasıdır. Siz bunlardan birini kurduğunuz anda; geçmiş olsun. İşte bunu, çok isteseniz bile iOS üzerinde yapamazsınız. Ancak gelen bir emaile tıkladınız, ptt kargosu görünümlü, orada bir takım kredi kartı bilgileri girdiniz (ios, android farketmez), o durumda da geçmiş olsun.. Bana göre mesele iOS ya da Android değil artık; zaten her yerden izleniyoruz; ona yapacak çok bir şey yok. Hırsıza bilgi kaptırmamak için bilinçli olmak gerekiyor. 3 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 17:04 Paylaş Dün saat 17:04 Gökhan Tuna yazdı: İşte bunu, çok isteseniz bile iOS üzerinde yapamazsınız. Yaparsın yaparsın 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 18:37 Paylaş Dün saat 18:37 Gökhan Tuna yazdı: çok isteseniz bile iOS üzerinde yapamazsınız. yaparlar yaparlar, insta da bir tıkla önümde göçen elmalar oldu 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts