Çağlar Bayur Salı 17:27 Paylaş Salı 17:27 sitesinde daha firma ismi yok ken bir internet sayfasının beyanına ben evimi arabamı teslim etmem tercih meselesi 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 08:39 Paylaş Çarşamba 08:39 Mehmet Ozyurek yazdı: Sigortacılıkta geçmişte islama uygun olmayan şey sadece nakit fazlasının faizde değerlendirilmesi idi. Onu da yanılmıyorsam yetkili makamlar haram olmaktan çıkardı. Faizsiz bankacılık da diyorlar ama bana kredi verirken yada kredi kartını geciktirirsen diye net oran açıklıyorlar. Bu sebeple bu söylemler beni ikna etmiyor. Sana para veririm karşığında % 40 katılım payı alırım, yada bana para ver, bir ay bende dursun sana yıllık % 45 fazlasıyla geri vereyim demek ne kadar faiz değildir. Neyse bu konuya girmeyeyim. Sigortacığın başlangıcı bir yardımlaşma derneğidir. Derneğe üye olan herkes ortaya riskleri doğrultusunda bir pay öder. Risk oluşursa dernekten risklerini karşılayacak kadar para çeker. Günümüzde de aynı şekilde ilerlemektedir. Farkı, günümüzde bu işin kar amacı güdülerek yapılmasıdır. Yani sistem aynı. Enflasyonun 0 olmadığı memlekette faizin haramlığı bence şaibeli. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 08:47 Paylaş Çarşamba 08:47 Mehmet Göktürk yazdı: Evde parti serbest mi 🎃 sabah tornacı akşam büfe olan da var 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 08:48 Paylaş Çarşamba 08:48 Çağlar Bayur yazdı: sabah tornacı akşam büfe olan da var HaremTürk? 1 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts