İçeriğe Yönlendir

Fan Yavaş Kademe Aktif Etme


Baran Arslan

Recommended Posts

Baran Arslan

Herkese merhabalar,aracımın fan rezistansı daha önceki sahipleri tarafından sökülmüş ve soketi yoktu 0 orijinal kalem tip rezistansı alıp taktık bağlantı yaptık ayrıca fan rolesi değişti ancak roleden gelen tesisatta 3 tane kablo var 1 tanesi boşta kalıyor ustada bulamadı şeması olmadığı için ayrıca fanın hızlı kademesini hiç bağlamasak bile fan açacağı zaman roleden hızlı kademeyide tetikliyor yani araç yavaş kademeyi hiç bir şekilde açmıyor ve uzun zaman çaresini bulamadık hararet hep M bacağında A başında açıyor yani usta bi yerden köprü atmış olabilirler diyor ama tesisatta bişey göremedik en son olarak klima tesisatında oynamış olabilirler dedi pek uğraşmakta istemiyorlar klima açınca fansa açılıyor orada bir sorun yok ancak bir türlü yavaş kademeyi çalıştıramıyoruz biraz karışık bir durum ancak yardımlarınızı bekliyorum aracın tek çalışmayan aksamı bu fanın yavaş kademesi. @Coşku Merthocamın görüşlerini bekliyorum şimdiden çok teşekkürler. Fan müşürüm orijinal FORD 0 aldım , Fan kale marka 0, Role 0 , rezistans 0 , klima aktif.

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

tesisatın komple soyulup kısa devre, köprü veya sonradan eklenen ne varsa kontrolü yapılması lazım. öyle bir durum var belli ki orijinal haline getirilmesi lazım.

bi ara bende sıfır tesisat vardı onun resmini ekleyeyim belki fikir verir

 

https://hizliresim.com/j1rglj9

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sigorta kutusu veya tesisattan oynanmıştır.  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa KIZILTEPE

Benim de fan 1. (yavaş) kademede açmıyor.

R'ye gelince 2. (hızlı) kademede açıyor.

Klimayı açınca ca da fan hemen devreye girmiyor, rolanti sapıtıyor fan devreye girse de yine 2. kademede giriyor ve 1-2 saniye çalışıp kapanıyor.

Klima resiztansı değişti. 2 kez fan müşürü değişti sonuç değişmedi.

Ayrıca yağmurlu havalarda sistem iyice sapıtıyor. Artık fan geç açıyor, erken açıyor. Açılıyor kapanmıyor, 1. kademede 2. kademe hızında, 2. kademede 1. kademe hızında çalışıyor falan.

Sigorta kutusu komple revize edildi. O yüzden onu eliyorum.

Teşekkürler.

 

Yorum bağlantısı
Baran Arslan

coşku hocam teşekkürler,bakıcağım dediğiniz gibi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...