Mehmet Ozyurek 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Ali Darbaz yazdı: Araba yaptığım dünkü işlemlerin videosu. Abi okada başlıkla baş edemiyorum. Hem daha önce açtıklarımın altına tartışmalar oluşuyor sonra kapatıyon. İyi de Ali Bize ne senin ne yediğinden 1 6 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: İyi de Ali Bize ne senin ne yediğinden Hoca nasıl kayıt dışı yürüyüş yapıyorsun dedi , Bende diyette kaçamak yaptığım için kayıt dışı dedim. Okadar açıklayıcı olmuyor mu 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Peugeotlarda Debriyaj nasıl değiştirilir ustam anlatmış. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Ümit Türk yazdı: sana böyle kibar ve sağlam bir telefon tutucu lazım. fazlasıyla işini görür. Ondan bende var, bi halta yaramıyor. Tutmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 saat önce Yazar Paylaş 18 saat önce (düzenlendi) Bu radyatör yeni taklımış gibi, 17 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bu radyatör peteğinin iç yapısı bana çok basit geldi. Yukardan aşağı borular petekli yapısı aşırı basit. Basit mi? O yüzeyi üretmek oldukça zor ve üretimde en fazla kayıpların verileceği proseslerden biri belkide. Mikro çatlaklar bile oluşsa o ürün banttan çıkamaz. Soğutma verimini artırmanın ve ihtiyaç duyulan alanın azaltılmasının en iyi yolu yüzey alanını artırmaktır. O da böyle oluyor. Bir mesajda eğilenleri düzeltmekten bahsediyordunuz, asla yapmayın. Mutlaka çatlayan olur üzülürsünüz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Basit mi? O yüzeyi üretmek oldukça zor ve üretimde en fazla kayıpların verileceği proseslerden biri belkide. Mikro çatlaklar bile oluşsa o ürün banttan çıkamaz. Soğutma verimini artırmanın ve ihtiyaç duyulan alanın azaltılmasının en iyi yolu yüzey alanını artırmaktır. O da böyle oluyor. Bir mesajda eğilenleri düzeltmekten bahsediyordunuz, asla yapmayın. Mutlaka çatlayan olur üzülürsünüz. Kondeser aşırı ince. Bende öyle düşündüm. Telefon ile makro çekince pekde sorun göremedim. 17 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce @Tamer Topaç AL4 şanzımanlara soğutucu takıyorlarmış. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce Vay be, bu adam ankarada olmasa yarın gider değiştirirdim. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Teklif verdim bakalım sonuç ne olacak. benim de bu ara captiva niyetim var ancak bazı problemleri can sıkıyor, mesela enjektörler samsunda ustası yok çorum bu işin piri. 2.0 dizel 150 lik alırsan konunun takipçisi olacağım, yaz ortasına doğru bitane de ben alırım fiyatına göre çok donanımlı güzel bi araba, samsun şehir içi benim güzergahımda 11 litre mazot yakıyor ama olsun. Bi dpf egr iptali bide enjektör revizyonu ile sorunsuz binilir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Ebrar Tüfek yazdı: benim de bu ara captiva niyetim var ancak bazı problemleri can sıkıyor, mesela enjektörler samsunda ustası yok çorum bu işin piri. 2.0 dizel 150 lik alırsan konunun takipçisi olacağım, yaz ortasına doğru bitane de ben alırım fiyatına göre çok donanımlı güzel bi araba, samsun şehir içi benim güzergahımda 11 litre mazot yakıyor ama olsun. Bi dpf egr iptali bide enjektör revizyonu ile sorunsuz binilir. Yok adamla anlaşamadık. , bir daha fırsat gelirmi bilmiyom. Arabaya para harcamaya devam edersem bu senede satmam. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ebrar Tüfek yazdı: benim de bu ara captiva niyetim var ancak bazı problemleri can sıkıyor, mesela enjektörler samsunda ustası yok çorum bu işin piri. 2.0 dizel 150 lik alırsan konunun takipçisi olacağım, yaz ortasına doğru bitane de ben alırım fiyatına göre çok donanımlı güzel bi araba, samsun şehir içi benim güzergahımda 11 litre mazot yakıyor ama olsun. Bi dpf egr iptali bide enjektör revizyonu ile sorunsuz binilir. Mehmet Göktürk hocamızın bir yakını Captiva satıyordu. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Mehmet Göktürk hocamızın bir yakını Captiva satıyordu. Benim almama biraz daha var hocam, bayram çıksın yaz mevsimini bi görelim Ali Darbaz yazdı: Yok adamla anlaşamadık. , bir daha fırsat gelirmi bilmiyom. Arabaya para harcamaya devam edersem bu senede satmam. Uyguna çok captiva var ama çoğu bitik, aslında bu balon piyasaya göre çok zamlanmadı, model yılı arızaları vs sebebi ile, bu dönemde mantıklı araba. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: @Tamer Topaç AL4 şanzımanlara soğutucu takıyorlarmış. Evet, çok bahsettim Ali Darbaz yazdı: Hafta sonu seninle beraber Fenerbahçe topuk Yaylası’na çıkalım. Git gel 400 km. Otoban 200 TL. Yakıt 1330 TL. Hafta sonu kendini fenerbahçeli hissetmek için 2000 TL harcar mısın. Ben Galatasaraylıyım. Hafta sonu beni bulamazsın. Fenerbahçe' liyim zaten. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Hafta sonu seninle beraber Fenerbahçe topuk Yaylası’na çıkalım. Git gel 400 km. Otoban 200 TL. Yakıt 1330 TL. Hafta sonu kendini fenerbahçeli hissetmek için 2000 TL harcar mısın. Ben Galatasaraylıyım. bizim dükkandaki iveco ile aynı yakıyor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Tamer Topaç yazdı: Evet, çok bahsettim Hafta sonu beni bulamazsın. Fenerbahçe' liyim zaten. topuk yaylası hyundai i10 1.0 ile tırmanmıştım. Çok heyecanlı bir heyecanlı olmuştu. Akü bitmişti Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: topuk yaylası hyundai i10 1.0 ile tırmanmıştım. Çok heyecanlı bir heyecanlı olmuştu. Akü bitmişti Anternatörde mi sıkıntı vardı yoksa, üreticide mi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: bizim dükkandaki iveco ile aynı yakıyor Yakıt hesabını bol kepçe yaptım o yüzden öyle yakıt verimliliği tekniklerini kullanırsam 1000 TL altına inerim kesin. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Tamer Topaç yazdı: Anternatörde mi sıkıntı vardı yoksa, üreticide mi? Ufak bir kavram karmaşası yaşıyoruz. Ben akü bitti dediğimde araba artık aküden beslenerek rampa tırmanmıyor. Alternatör full şarja geçiyor. Aküden bitti kasıt bitti burada alternatörü ne kadar gaza bassam da devredışı kalmıyor olmasıydı. Yani yolda kalma durumu yok. Rampayı çıkarken akünün sana vermiş olduğu bir tolerans var. Bu tolerans %85 ile %75 arasında bir oran. Rampayı tırmanırken motorun alternatörü kapatıp bu yüzde onluk kısmı harcıyor. Yüzde onluk kısım bitince yerine geri koyması gerekiyor. Ne kadar güce ihtiyacın olsa da, dip gaz bas 15 volt ile şarj devam ediyor. Bunu çok rahat hissediyorsun. En bariz örneği klimayı açtığında olan etkiye denk. Araba 90 newton tork 63 beygir olduğu için en ufak güç kaybını hissediyorsun. Ben akü bitti dediğimde insanlar akünün bittiğini sanıyor. Aslında ben akü bitti dediğimde yukarıda açıklamasını yaptım durumdan bahsediyorum. Herkesi kendim gibi istatistikçi zannediyorum. O yüzden bir şey yazdigimda çok büyük bir problemmiş gibi anlıyorlar. Olay bundan ibaret Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bu konuya girince artık sadece resimlere bakıyorum, eski alışkanlık. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Topuk yaylasını hep daha güçlü bir araba ile tırmanma uktesi içimde var. Şimdi elimin altında pedashiftli 95 beygir 135 nm torklu canavar var. Elbette! Aşağıda, 2014 Hyundai i10 1.0 LPG ile 2012 Citroën C3 1.4 VTi BVM (senin aracın) için güç-ağırlık oranı karşılaştırma tablosu yer alıyor: Özellik 2014 Hyundai i10 1.0 LPG 2012 Citroën C3 1.4 VTi BVM Motor Hacmi 998 cc 1397 cc Motor Tipi 3 silindir, atmosferik 4 silindir, VTi (atmosferik) Yakıt Tipi LPG (fabrika çıkışlı değil) Benzin Maksimum Güç 66 HP (49 kW) @ 5500 rpm 95 HP (70 kW) @ 6000 rpm Maksimum Tork ~90 Nm @ 3500 rpm 135 Nm @ 4000 rpm Boş Ağırlık (yaklaşık) 933 kg 1055 kg Güç / Ağırlık Oranı (HP/kg) 0.0707 0.0900 Güç / Ağırlık Oranı (kW/ton) 52.5 kW/ton 66.3 kW/ton 0-100 km/s Hızlanma (yaklaşık) 14.9 sn 10.9 sn Yorum: Citroën C3 1.4 VTi, Hyundai i10 1.0'a kıyasla hem daha güçlü hem de daha iyi bir güç/ağırlık oranına sahip. Bu fark günlük kullanımda C3’ün özellikle rampalarda, sollamalarda ve klima açıkken daha rahat hareket etmesini sağlar. Hyundai i10 ise daha hafif, şehir içi kullanımı ve park kolaylığı ile öne çıkar. Eğer istersen LPG'li kullanımda performans kaybını da hesaba katan ayrı bir tablo yapabilirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: LPG'li kullanımda performans kaybını da hesaba katan lpg ile 8 ps ilave güç alınır , teknik olarak Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: lpg ile 8 ps ilave güç alınır , teknik olarak fabrika verisi var 3 hp daha az üretir. Torkuda 95 nmden 89nm düşer Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 46 dakika önce Paylaş 46 dakika önce Ali Darbaz yazdı: fabrika verisi var 3 hp daha az üretir. Torkuda 95 nmden 89nm düşer bizim hoca ilk ders bir tavsiye vermişti hiç unutmam, çocuklar broşür mühendisi olmayın derdi, o zamanlar anlamamıştık 88 sene sonra mustang ler de bir sorun oluşmuştu o söz aklıma geldi, sorunu çözmüştük, amerikadan saha sorumlusu geldi türkish kave ilkram ettik çok sevmişti. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 45 dakika önce Yazar Paylaş 45 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: bizim hoca ilk ders bir tavsiye vermişti hiç unutmam, çocuklar broşür mühendisi olmayın derdi, o zamanlar anlamamıştık Abi arabayı beş sene kullandım. Benzindeki fark ile lpg arasındaki farkı en iyi hissedecek kişi benim Yorum bağlantısı
Recommended Posts