Mehmet Göktürk 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Ali Darbaz yazdı: Tablo yapamıyor ve belli bir metin sonrası yarıda kesiyor. Bunu çözmek lazım. Onlar bir problem değil. Sadece yapmadığım şeyler. Enjoy.. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Arabanın klimasının nasıl çalışma prensibi olduğunu anlatan servis ekranı. http://citroen.coldssv.ru/affiche.do?ref=D4EA02WPP0&refaff=D4EA02WPP0&parent=D4EA02TNP0&typeDoc=2 Özelikle düşük hızlarda fanı çalışma hızının düşürdüğü bilgisi gibi pek çok detay var Arabada çift bölge klima varmış ama ben bunun kumandası nerde anlamadım.. Citroën C3 (muhtemelen A51 kasa) aracınıza ait bu klima sistemi açıklaması oldukça kapsamlı ve teknik. Aşağıda sürüş, konfor ve arıza takibi açısından en önemli noktaları sadeleştirerek madde madde özetliyorum: --- 🚗 Genel Sistem Özellikleri Tam otomatik çift bölgeli klima sistemidir. Elektrikli kontrol sistemine sahiptir; tüm kapaklar ve fan adım motorları ile çalışır. Hava fanı, dijital sinyal ile bir modül tarafından kontrol edilir. Kabin sıcaklığı doğrudan ölçülmez, çeşitli sensörlerden alınan verilerle hesaplanır: Dış sıcaklık Güneş ışığı Araç durma süresi Önceki iç sıcaklık verileri --- 🔁 Çalışma Senaryoları 1. 5 saatten az durduktan sonra çalışırsa: Önceki verilerden tahmini iç sıcaklık hesaplanır. 2. 5 saatten fazla durduktan sonra: Dış sıcaklık + güneş + hava sensörlerinden yeni hesap yapılır. 3. Kısa durma (ör. otobanda mola): Klima sistemi önceki ayarlarıyla aynı şekilde devam eder. 15–30 dakika içinde sıcaklık farkı oluşmaz. > ⚠️ Akü kutup başları çıkarılırsa, bu hafızadaki ayarlar silinir. --- 🌡️ Sıcaklık İşlevi "LO" ve "HI" ayarları tam soğuk ve tam sıcak uç değerlerdir. Bu değerler “otomatik konfor” veya “görüş kabiliyeti” modları ile birlikte çalışmaz. --- 🌬️ Hava Dağıtımı Hava yönlendirmesi, önceden tanımlı yüzde oranlarında yapılır (örn. %100 buz çözme, %33 ayaklara, vs.). Tuşlarla manüel müdahale yapılmazsa sistem otomatik moda geçer. --- 🌀 Hava Üfleyici (Fan) “AUTO” modundayken, fan seviyesi manuel olarak artırılıp azaltılabilir. OFF modu, tüm sistemi kapatır ama bazı fonksiyonlar (arka cam rezistansı, iç hava sirkülasyonu) yine çalışabilir. Araç düşük hızda ise fan hızı %20 azaltılır (gürültü azaltma amacıyla). --- 🔧 Otomatik Modlar "Auto Confort" (Oto Konfor): Kabin sıcaklığı referans değerde tutulur. Aşağıdaki bilgiler kullanılır: Motor su sıcaklığı Araç hızı Dış hava sıcaklığı Güneş seviyesi İç sıcaklık tahmini "Auto Visibilité" (Oto Görüş Kabiliyeti): Buğu çözme modu. Ön cama yönlendirme ve yüksek fanla hızlı temizleme sağlar. --- ♻️ Hava Giriş Yönetimi Otomatik modda, sistem dış hava / iç hava sirkülasyonu arasında otomatik geçiş yapar. Geri sirkülasyon düğmesine basılması, otomatik modu kapatmaz, sadece giriş modu değişir. --- 🧊 Soğutma / Kompresör Güvenlikleri 1. Evaporatör buzlanma koruması: 1°C altına düşerse kompresör kapanır. 3°C üzerine çıkınca tekrar çalışır. 2. Basınç koruması: 28,2 bar üzerinde kompresör durur. 2,2–2,7 bar altı gibi düşük basınçlarda da koruma devrededir. 3. Dış sıcaklık sınırı: Kompresör 0°C altı (kavramalı) veya -1°C altı (kavramasız) çalışmaz. 4. Motor sıcaklığı koruması: 80°C üzerine çıkarsa, iç hava rezistansı devre dışı kalır. 80°C altına düştüğünde tekrar çalışır. --- 🔌 Elektriksel Güvenlikler Kompresör şu durumlarda da kapatılır: Kompresör kavrama/elektrovalf arızası Basınç sensörü arızası Fan motoru arızası (30 saniye tolerans) BSM veya BSI iletişim hatası --- 📊 Elektrovalf Açılma Oranı (Dış sıcaklığa göre) Dış Sıcaklık Kompresör Elektrovanası Açıklığı -40 °C %0 5 °C %30 25 °C %45 35 °C %60 80 °C %60 --- 📌 Önemli Uyarılar ve Kullanıcıya Tavsiyeler: Aracı sık çalıştırmıyorsan, klima otomatik modlar için önceki verileri hafızadan kullanır; akü çıkarılırsa bunlar sıfırlanır. Klima fanı yavaş üflüyorsa, araç hızına göre ses kısıtlaması devrede olabilir. Evaporatör sıcaklığı düşerse sistem buzlanmayı önlemek için kompresörü keser; arıza sanılmamalı. Klima düzgün çalışmıyorsa, fan motoru, basınç sensörü, evaporatör sen sörü ve BSI/BSM iletişimi kontrol edilmelidir. --- İstersen bu özet üzerinden özel senaryolarda nasıl çalışacağını (örneğin uzun yolda, klimayı "LO"ya alınca ne olur) da açıklayabilirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Arabada çift bölge klima varmış ama ben bunun kumandası nerde anlamadım.. senin havakandırma yarlarında sağ ve sol menfez için ayrı sıcaklık ayarı var mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: senin havakandırma yarlarında sağ ve sol menfez için ayrı sıcaklık ayarı var mı? Yok işte neyi kastetdi acaba. tercume hatası var sanırım. Gösterilen kumanda benim kulanda, grafiklerdeki havalandırma sistemide benim sistemnin ta kendisi. rusca çeviride hata olmalı. yada ifade eksikliği var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Yok işte neyi kastetdi acaba. tercume hatası var sanırım. Gösterilen kumanda benim kulanda, grafiklerdeki havalandırma sistemide benim sistemnin ta kendisi. rusca çeviride hata olmalı. yada ifade eksikliği var. her otomobil markası donanım seviyesine göre manuel, otomatik veya çift bölgeli otomatik kliam ile üretir, bulduğun yazı senin araca ait değil demektir ezcümle, çift bölge kumandası arama sende yok 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: her otomobil markası donanım seviyesine göre manuel, otomatik veya çift bölgeli otomatik kliam ile üretir, bulduğun yazı senin araca ait değil demektir ezcümle, çift bölge kumandası arama sende yok Torpidoda ya da bagaj havuzunda olabilir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Önder Özcan yazdı: Torpidoda ya da bagaj havuzunda olabilir? mümkündir saklamışlar ise Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: her otomobil markası donanım seviyesine göre manuel, otomatik veya çift bölgeli otomatik kliam ile üretir, bulduğun yazı senin araca ait değil demektir ezcümle, çift bölge kumandası arama sende yok Çift bölme ifadesi Bu ifade sadece 1 yerde geçiyor. Arabanın şase numarası ile gelen klima tanıtımı ile ilgili bölümden aldım link. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Çift bölme ifadesi Bu ifade sadece 1 yerde geçiyor. Arabanın şase numarası ile gelen klima tanıtımı ile ilgili bölümden aldım link. istatistiklere göre internet ortamındaki kişisel yazıların %77 si hatalı içerik barındırmakta, forum un farkı burada. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: istatistiklere göre internet ortamındaki kişisel yazıların %77 si hatalı içerik barındırmakta, forum un farkı burada. Forumlardan değil ben burdan link paylaştım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: burdan link paylaştım. bazı forumlardaki bilgiler doğrudur diye yazdım zaten, rusyada yaşama isteğin ne zmaandır var? oradaki donannımlar hoşuna gitmiş belli ki Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bazı forumlardaki bilgiler doğrudur diye yazdım zaten, rusyada yaşama isteğin ne zmaandır var? oradaki donannımlar hoşuna gitmiş belli ki Abi site rus menşeili çünkü adamlar ambargoda. Bu yuzden herşeyi kendileri yapıyor. Arıca benim arabam israil sıcak iklim paketi. Rus arabalarında subab valf yuvaları yerlerinden düşüyor., aşırı donlar yüzünden. Adamlar Eksi 40 derecede kontak açıyor. Türkşyede böyle subab valf yuvası düşen adam duymadım. 2 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Bu araba çok güzelmiş, c5 crosslara aklım gidiyor. Hem bmw motorlu hemde suv. Biz niye f30 320i ed bilenmiştik. Üzerindeki eşsiz motor ve şanzıman için. Bakın burda ne var. eat8 şanzıman ve N13 motorun 2020 revizyonlu hali ep6dt var. Hem suv hemde bmw motorlu. Çiçek gibi. 1 milyona 320i ed alacağıma 1,5 milyona 2020 model bu alınır. Ha N13 motor ha işte EP6DT aynısının laciverti. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-citroen-ics-2020-boyasiz-cam-tavan-c5-aircross-feel-adventure-180-hp-1249237648/detay 2 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Üzerindeki eşsiz motor ve şanzıman için. nasip eder bir gün Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: nasip eder bir gün 45 yaşında basınca bir araba alacağım ama ne alacağım bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 59 dakika önce Paylaş 59 dakika önce Ali Darbaz yazdı: 45 yaşında basınca bir araba alacağım ama ne alacağım bilmiyorum. Al cherry 8 pro max Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 29 dakika önce Paylaş 29 dakika önce Ali Darbaz yazdı: 45 yaşında basınca bir araba alacağım ama ne alacağım bilmiyorum. Hocam mümkünse alma(şaka tabi. En güzelleri senin olsun) . Sitroen bile 164 sayfa olmuş, ki bu sitroen. Eli yüzü düzgün bir araba alırsanız eğer konusu 1000 sayfayı geçer. Kafayı kırarsınız allah korusun. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 dakika önce Yazar Paylaş 14 dakika önce 33 ay da bodrolu çalışan olarak aşağı yukarı 8000 doları zar zor biriktirebiliyorum. Bes mes boşaltsak aha sana 10000 dolar.. Hanımdan destek alamazsam 2025 model araba alamam gibime geliyor. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 dakika önce Paylaş 4 dakika önce Ali Darbaz yazdı: 33 ay da bodrolu çalışan olarak aşağı yukarı 8000 doları zar zor biriktirebiliyorum. Bes mes boşaltsak aha sana 10000 dolar.. Hanımdan destek alamazsam 2025 model araba alamam gibime geliyor. demek dolarla maaş alıyorsun şimdi anladık senin neden odaları rahatlıkla değiştirdiğini. Gözlerim DOLLARS. Yorum bağlantısı
Recommended Posts