İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

İzmit - Erzincan arasını çok gidip geldim. Görmeyerek kaybedecek bişi Yok bence

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mustafa Tüfekçi yazdı:

İzmit - Erzincan arasını çok gidip geldim. Görmeyerek kaybedecek bişi Yok bence

Erzincan'a kadar olan kısımda görmeyerek kaybedecek birşey yok demek istedin sanırım :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Erdem Doğan yazdı:

Erzincan'a kadar olan kısımda görmeyerek kaybedecek birşey yok demek istedin sanırım :D 

Trabzonluyuz diye şota tercümanlıgi ne şimdi.

Aynı şey işte 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Aynı şey işte 

nein kanka, Erzincan dahil gibi yazmissin

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Aynı şey işte 

Geri dönüş nereden olsun akdeniz mı Karadeniz mi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Darbaz yazdı:

Geri dönüş nereden olsun akdeniz mı Karadeniz mi

Güneydogu Akdeniz Ege  olursa biraz turistik olur 

Erdem Doğan yazdı:

nein kanka, Erzincan dahil gibi yazmissin

Erzincan da görülecek yer var bağlaminda mi yazdın yani

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Erzincan da görülecek yer var bağlaminda mi yazdın yani

ja genau

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Görkem Karakaş yazdı:

Bu rota için çok özel bir otomobil olmalı. Aklıma ilk gelen e39 5 serisi w211 e200 gibi gibi. Konfordan ödün vermeyecek ve sürüş keyfini zirveye çıkaran bi şeyler..

Ne yapayım öyle ihtiyar arabaları elimin altında mis gibi Citroen C3 vei i20 var

İ20 içine formula 1 pilotu kaçmış gibi vites değiştiren şanzımana sahip harika bir araba ön yargılı davranan çok üzülür neden paramı bu yerli üretim arabaya vermediğimde gittim abuk subuk araba aldım diye üzülürsünüz

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Ali Darbaz yazdı:

Ne yapayım öyle ihtiyar arabaları elimin altında mis gibi Citroen C3 vei i20 var

İ20 içine formula 1 pilotu kaçmış gibi vites değiştiren şanzımana sahip harika bir araba ön yargılı davranan çok üzülür neden paramı bu yerli üretim arabaya vermediğimde gittim abuk subuk araba aldım diye üzülürsünüz

O arabaları kullanıncaki yorumlarını da aynen bu şekilde dinlemek isterdim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

elde patlayanları satış öncesi videoler ile parlatılar

yorumlar efsaneymiş :rofl: 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Darbaz yazdı:

Caddeci tayfa Thp leri yen yeni keşfe başlamışlar. 

Yeni mi pejo ustaları burda kapıya sokmuyor uğraşamam diyip.

BMW cilerdir onlar. Aynı motor BMW 1 milyon ise pejoda 500 lira hesabı. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yeni mi pejo ustaları burda kapıya sokmuyor uğraşamam diyip.

BMW cilerdir onlar. Aynı motor BMW 1 milyon ise pejoda 500 lira hesabı. 

Sokmasında zaten, Onların kotaları patlak püretek kayışları sayesinde full çekiyor. 1.2 püretecler olmasa ekmek ekmek diye ağlarlardı. Ne zaman bostancı, kartal gezsem atolye önler Püretechli tatlı su pejoları dolu. Sen hiç yanmış yağ ile kaplı patlak 3 silindir motor bloklarından oluşan bir dağ gördün mü? Ben bizzat gördüm. Resim çekmeme izin vermediler :D

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Sokmasında zaten, Onların kotaları patlak püretek kayışları sayesinde full çekiyor. 1.2 püretecler olmasa ekmek ekmek diye ağlarlardı. Ne zaman bostancı, kartal gezsem atolye önler Püretechli tatlı su pejoları dolu. Sen hiç yanmış yağ ile kaplı patlak 3 silindir motor bloklarından oluşan bir dağ gördün mü? Ben bizzat gördüm. Resim çekmeme izin vermediler :D

130 beygir, sessiz , tork yüksek, vergi düşük, kayışı erken değiştirmek lazım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Citroen C3 kullandığım en yüksek tavanlı araba imniş.  Bu site çok güzel : https://www.carsized.com/

image.png.d2fd79abadee6d608845cfbd184fdf9a.png

image.png.80408c37a4005c6fea82e61448e90cf1.png

image.png.bf8574160ba10afcd5c4ba8fa19f1ccd.png

image.png.6d439d3ad0f47e6de251b8419e78b1e0.pngimage.png.7f39e7c1f34d6c9de2794440d7bd3e9d.pngimage.png.9b7f28cdf2ce5634b7e14d8aa53f2ab5.pngimage.png.6cc4491182efc591eee79e45c5617ff1.pngimage.png.59672ff4943f74c06d8bf0b14ca96fd4.png

Evren Erakçora yazdı:

130 beygir, sessiz , tork yüksek, vergi düşük, kayışı erken değiştirmek lazım. 

Neresi sesiz yaw. Hyundai i20 gibi ise c3 daha sesiz aslında :D Üstelik 3 silindir gibi titremiyor. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Satılık C3

Abi satıp yerine ne alacam ki, Rakiplerini hali ortada. Bana sağladıkları avantajlar verdiğim paranın hakkı değil ki. Araba işte gidiyor. İ20 sayesinde yenilerinin ne olduğunu zaten tecrube ediyorum. 

Veri / Araç Senin Aracın (2012 C3) Skoda Fabia (Teknik Lider) Hyundai i20 (Atmosferik) Renault Clio (Piyasa) VW Polo (Prestij)
Motor Hacmi/Tipi 1.4 L Atmosferik (4 Silindir) 1.0 L Turbo (3 Silindir) 1.4 L Atmosferik (4 Silindir) 1.0 L Turbo (3 Silindir) 1.0 L Turbo (3 Silindir)
Güç (HP) 95 HP 115 HP 100 HP 90 HP 95 HP
Tork (Çekiş) 136 Nm 200 Nm (Turbo Farkı) 134 Nm 142 Nm 175 Nm
Şanzıman Tipi Robotize (Tek Kavrama) DSG (Çift Kavrama) Tam Otomatik (Tork Konv.) X-Tronic (CVT) DSG (Çift Kavrama)
Şanzıman Verimi (%99 Kayıpsız) (%99 Kayıpsız) (%85 Kayıplı) (%90 Değişken) (%99 Kayıpsız)
0-100 km/s ~13.2 sn 9.5 sn (Çok Seri) 12.9 sn 12.4 sn 10.8 sn
Şehiriçi Tüketim ~7.0 - 7.5 lt ~5.5 - 6.0 lt ~8.0 - 9.0 lt ~6.5 - 7.0 lt ~6.0 - 6.5 lt
Yıllık MTV (2025) ~1.500 TL (Tahmini) ~10.500 TL ~16.500 TL (Motor büyük!) ~10.500 TL ~10.500 TL
Bakım Aralığı 15.000 km / 1 Yıl 15.000 km / 1 Yıl 15.000 km / 1 Yıl 20.000 km / 1 Yıl 15.000 km / 1 Yıl
Ort. Bakım Ücreti ~3.500 TL (Özel) ~8.000 TL (Yetkili) ~6.500 TL (Yetkili) ~5.500 TL (Yetkili) ~9.000 TL (Yetkili)
Sıfır Fiyatı 630.000 TL (Mevcut) ~1.649.000 TL ~1.292.000 TL ~1.536.000 TL ~2.130.000 TL
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

sat onu sat. 

Türkiyedeki saçma sapan otomobil piyasasında 1000 km de 0.4 litre yağ eksilten arabayı nasıl istediğim fiyata satayım. Yalanmı söyleyim, katekullemi yapayım. Yağ yaktığını bile bile 670 bin tl ye alacak adam var mı? Hadi yalanla katekulle ile sattım istediğim paraya, 15 gün sonra beni bulup araban yağ yakıyor tartışması içinde bulacağım kendimi. 
Ne gereği var niye bu stresi çekeyim. Ben bu durumu kanıtsadım ve yoluma devam ediyorum. Yarın bir gün bir para çıkarsa subab lastiklerini değişir öyle yağ yakmayan halde satarım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

Citroen C3 kullandığım en yüksek tavanlı araba imniş.

Terzi pantolonuma ölçü aldığında kemerden alırsa 60 cm, cepten alırsa 50 cm çıkıyordu :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Terzi pantolonuma ölçü aldığında kemerden alırsa 60 cm, cepten alırsa 50 cm çıkıyordu :)

Seferberlik tatbikatı sırasında kapıları açmak için anahtar götürdüm. Seferberlik tatbikatı sırasında terzi kolunu kırdığı için katılamadı. Anahtarı götürdüğüm için beni o anda yakaladılar ve sen terzisin dediler. Nasıl olsa tugay Komutanı gelmez öyle süs gibi dur sen dediler. Sonra birden tugay Komutanı geldi herkese yaptırtırdı yapması gerektiği görevi en son bana geldi terzi nasılsın oğlum dedi. Şunun bir ölçüsünü al bakalım hangi beden olacakmış dedi. Ben ölçmedim. Bütün seferberlik tatbikatını iptal etti ve tüm kısım Subay astsubay herkese disiplin cezası verdi. Meğer komutanımIz özellikle dikkat ettiği mevzu terzi konusuymuş sırf o terzi nasıl ölçü alıyor görmek için seferberlik tatbikatı düzenlemiş. Tabii bana ceza vermedi ama sessiz sedasız oradan kaçtım. Kendi işimin başına döndüm alay S1  yazıcısıydım. Alayımda kimseye de konuyu açmadım. Bir süre sonra aylar sonra bir muhabbet döndü kendi astsubayım konuşuyordu., herifin biri tarafından koca seferberlik iptal oldu dedi. Ben de dedim ki komutanım o bendim. İşte aşırı dürüstlük hep başıma iş açıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Hakan Berk
  • Yeni Oluştur...