İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Sanırım artık Egzos Vanos Valfinide değişim vakti geldi :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

C3 yeni rotası belli oldu. Ağustos da Antalya Alanya yolcusu.  Rota nasıl olmalı

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

İstanbul Kars Antalya 

İki yol var hangisi tercih edilmeli . 

image.png.6f96b9343606183aa9b0565cf8f6f873.png

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Kostikli köpükle bıcı bıcı yaptırdım. 

IMG_20260718_112006.jpg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Sağdaki 20km daha uzun. Seydişehir'den sonra çok virajı. 100 ile gitmek bile zor olabilir. Hız düşer. Bir de o yolda yapım çalışması oluyor sık sık. 

Soldaki en klasik ve en temiz yoldur. Ben sürekli soldakini kullanıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun
Ali Darbaz yazdı:

Direk Alanya ya gideceksen Keçiborlu dan sonra Isparta yolundan gidebilirsin,Antalya nın içini görmeden doğrudan Aksu sapağına çıkıyor,biraz yolu virajlıdır sevebilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Tavsiyeleri eve gidince inceleyeceğim.. 

Maalesef arabanın vanoslarından birinin Sivas dönüşü ses yapmaya başlaması beni rahatsız etmeye başladı. 

İlk çalıştırmaya müteakiben vanos içindeki hava boşalana kadar ses yapıyor. Bunun Mini özelinde bleeding prosedürü var. Bir süre bleeding yani kasnak içindeki havanın  atılması gerektiğinden içi yağ dolana kadar bir miktar rölantide çalışması lazım. Sorunun çözümü bir kaç yol ile çözülüyor. En kolayı yağı kasnak içinde tutamayan elektrovalf değişimi. Oda 3500 tl etiket fiyatı var. Bu iş çözmez ise ayrıca zincir gergisi değişimi yapılması gerekir.  En son düzelmezse kasnak değişmesi gerekir.  

Aynı sorun Chevrolet cruze'da da var. Bu şekilde yaklaşık 70.000 kilometrede kullanıyoruz. Ses için şimdilik prosedür yazıp bir uçak cheklisti gibi kart hazırlayıp arabanın içine asmak bu sorunu uzun süre görmezden gelmemizi sağlar.

1784366812695.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Evren Erakçora
  • Yeni Oluştur...