Ali Darbaz 18 saat önce Yazar Paylaş 18 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Git bi hamama 😂 Sivasliyik gardaş de Köfteler tırt ama akdeniz yemekleri 10 numero. Girit ezmisi ile enginar kombin yaptım. Alacarte iki tane var. Buda menuleri. 5 gün kalcağımız için bir tane free hakkımız var mış. İtalyanı seçcem. https://omerprimeholidayresort.com.tr/images/pinoalakart.PDF https://omerprimeholidayresort.com.tr/images/marealakart.PDF 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Günaydın.. Arabnın hiç yağ eksiltmiyor olması, elinde bidon yağ ile bekleyen beni şüphelendiriyor. Vanoslarımdan biri düşük devirde ses yapması sorunu devam ediyor. Şüpheli gördüğüm egzos tarafı. Ama sürüşe engel değil. 14 yalındaki devir daim kasnağı kauççuk yüzeyi halen tek parça. Bu konudada sıkıntımız yok. Performans artık klima açınca belirgin düşüyor. Baya baya arkadan yay ile bağlanmış bir remork çekiyormuş hissi yaratıyor. Yay çektikce sıkışıp giderek dahada zorluyor ve peak noktasında artık bağlı olduğu kütleyi sürüklemeye başlıyor hissi var. Şanzımanın pürüzlü çalışması sadece istanbul trafiğine özel. Tüm uzun yolculuklarımda prüzlü çalışmayı tamamen unutuyorum. İstanbul il sınırlarında prüzlü çalışıyormuş izlenimi var. Kuşadası selçuk şirince etrafında 199 km yol yapınca 7.1 litre sadece bu sektör tüketimi ölçülmüş. Biz aile olarak değil sadece benim bir günlük masrafım, arabanın istanbuldan Kuşadasına gelirken yaptığı masraflardan çok daha fazla. Yani yolçuluk maliyetimiz.son 3 günde harcadığımız masrafın 5/1 kadar bişey. 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Vanos teflon contalarinin omrunu sık yag degisimiyle uzatiyorsun. Elbet birakicak. Kasnagin silikon kismini birak kasnak bilyalari omrunun son demlerinde. Klima acinca dusus motorun yapisi normal ustune bir de vanos sorunuyla 3000e kadar dahada dusmeside dogal tespitlerle arizalarin kombinesi bu. Deviri dahada yukseltirsen bu sefer yag eksilmesini gorebilirsin kacis yapacak ister istemez. Sanziman zaten sehir icinde dert sistem dur kalk icin tasarlanmamis. Uzun yolda manuel mantigiyla rahatca gider her yari otomatik gibi. Tuketimin hava sicakligi vanos perf dususu klima derken daha cok pedala bastirdi. Kisa mesafe klima acik oda normal yani kisacasi acma var pogaca var arabanin bu motor sanziman eksikleriyle kombinasyonuyla dikkatli surucu ile maks verimi vermis. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Gayet normal, ufak hacim atmosferik araba sıcak havada klima açıkken ölüyor Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İstde birşey olmayan araba egede mi zorlandı şimdi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Vanos teflon contalarinin omrunu sık yag degisimiyle uzatiyorsun. Elbet birakicak. Kasnagin silikon kismini birak kasnak bilyalari omrunun son demlerinde. Klima acinca dusus motorun yapisi normal ustune bir de vanos sorunuyla 3000e kadar dahada dusmeside dogal tespitlerle arizalarin kombinesi bu. Deviri dahada yukseltirsen bu sefer yag eksilmesini gorebilirsin kacis yapacak ister istemez. Sanziman zaten sehir icinde dert sistem dur kalk icin tasarlanmamis. Uzun yolda manuel mantigiyla rahatca gider her yari otomatik gibi. Tuketimin hava sicakligi vanos perf dususu klima derken daha cok pedala bastirdi. Kisa mesafe klima acik oda normal yani kisacasi acma var pogaca var arabanin bu motor sanziman eksikleriyle kombinasyonuyla dikkatli surucu ile maks verimi vermis. Vanos Performans sıkıntısı yok, vanos dereceleri obd üzerinde ecu istediği ve gerçekde olan açılar tutuyor. Tutmasa limp moda gecerdi, arıza kodu üretmiyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: İstde birşey olmayan araba egede mi zorlandı şimdi? Benim arabada değişken stroke klima kompresörü var. Her araçta olmaz. Sıcaklık farkı yüksek . 35 derece dış sıcaklık da araç içerisini 10°’ye ayarlıyorum. Bu yüzden kompresör maksimum strok ile çalışıyor. Böyle olunca arabadan 5 beygir çalıyor. İstanbul’da hava sıcaklığı 25 dereceydi, kompresör daha düşük açı ile çalışıyor. O yüzden motora yük bilmiyordu. Günümüzde artık değişken oranlı kompresör sadece ve sadece üst segment otomobillerde var. Yeni nesil arabalarda vanadan ayarlı basınç Redüksiyon vardır. Değişken oranlı kompresörler, sıcaklık arttıkça kat ve kat çektiği güç artar. 5° daha sıcak havada neredeyse iki katı performansı çalar. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Vanos Performans sıkıntısı yok, vanos dereceleri obd üzerinde ecu istediği ve gerçekde olan açılar tutuyor. Tutmasa limp moda gecerdi, arıza kodu üretmiyor. Ariza kodu check engine esp isigi yanmadan dtc off kademe 2 gitti. Ne anti patinaj devrede ne esp Butun sensorler calisiyor kod yok hic bisi yok. Orta konsol arkasi veri depolayan hdd ignesi tozlanmis mesela. Her ariza kod ureticek diye bir kavram yokki? Degerleri okuyor evet surekli tamam. Vanos lastikleri gidik mi evet. Buda senin 3k rpme kadar guc kaybina neden olan sey. Yay etkisi klima bonusu. Siralama basit Arizasiz kacaksiz vanos sistemi Kacakli vanos sistemi yeni conta cakimi Komple vanos degisimi. Yagin surekli yeni diye hayatta duruyorlar. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: İstde birşey olmayan araba egede mi zorlandı şimdi? Arabada değişken stroklu kompresör var. Daha önce bu kadar yüksek sıcaklık olan ortamda kullanmadım tecrübe ediyorum. Değişken strok nedeniyle 5-6 beygir çekiyor. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Arabada değişken stroklu kompresör var. Daha önce bu kadar yüksek sıcaklık olan ortamda kullanmadım tecrübe ediyorum. Değişken strok nedeniyle 5-6 beygir çekiyor. 10 derece yokuşta e 180 tokatlayan araba klima komprsörüne boyun eğince üzdü 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Sinan Akgöl yazdı: Ariza kodu check engine esp isigi yanmadan dtc off kademe 2 gitti. Ne anti patinaj devrede ne esp Butun sensorler calisiyor kod yok hic bisi yok. Orta konsol arkasi veri depolayan hdd ignesi tozlanmis mesela. Her ariza kod ureticek diye bir kavram yokki? Degerleri okuyor evet surekli tamam. Vanos lastikleri gidik mi evet. Buda senin 3k rpme kadar guc kaybina neden olan sey. Yay etkisi klima bonusu. Siralama basit Arizasiz kacaksiz vanos sistemi Kacakli vanos sistemi yeni conta cakimi Komple vanos degisimi. Yagin surekli yeni diye hayatta duruyorlar. Bendeki vanoslar klasik bmw tipi değil. Ucuz hyundai tipi pimli sistem. Stop halde iken Yay torsiyonunu ile pim kitliyor. Pimler oturmaz ise ses yapıyor. Yağ basıncı yükseldikce pim delikten uzaklaşıp ses yapmıyor. Not bunu soğukken yapıyor, sıcak motorda ses kesiliyor. İlkay Başaran yazdı: 10 derece yokuşta e 180 tokatlayan araba klima komprsörüne boyun eğince üzdü E180 90 km hızla solladım. 1 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Işte yag basinci neden dusup ses yapiyor? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 59 dakika önce Paylaş 59 dakika önce Dönüşte birde kaz dağları yap final oldun. 11 km yolda sıfır rakımdan 1710 a çık. Tce sallamıyor bile. 1.6 megan2 bile sallamıyordu gerçi uygun viteste çıkarsan zaten 3 e atacak virajsız yer yok maks vites 2. Skoda favoritim vardı o işi bıraktı yarı yolda yarım motor yaptık su kabını çatlattı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 57 dakika önce Yazar Paylaş 57 dakika önce Sinan Akgöl yazdı: Işte yag basinci neden dusup ses yapiyor? Böyle 20000 km 4 yağ bakımı daha yapim. Az önce kızın okulu kaydını yaptırdım. Düzgün bir sınıfa vermeleri için çoklu ingilizce dersi diye bir şey için okul aile birliğine 10000 tl bağış yaptım. Soruna gelince, obd logolarında devir artıkca yağ pompası valfi yağ basıncını 3000 milibarda tutma eğilimi var. Eğer ayağımı gazdan çekersem anlık 500 millibar eksiliyor. İşte bu anda 2 saniye tık tık sesini duyarsın. Ayrıca fazın değiştiği 1750 - 2000 devir bandındaki geçiş esnasında motor yağı soğuk iken duyarsın. Bahsettiğim bu ses sadece soğuk motorda ilk marş sonrası ilk 2 dakika duyulur. Tüm yolculuk boyunca yok. Bunu belirtmemişim. İlkay Başaran yazdı: Dönüşte birde kaz dağları yap final oldun. 11 km yolda sıfır rakımdan 1710 a çık. Tce sallamıyor bile. 1.6 megan2 bile sallamıyordu gerçi uygun viteste çıkarsan zaten 3 e atacak virajsız yer yok maks vites 2. Skoda favoritim vardı o işi bıraktı yarı yolda yarım motor yaptık su kabını çatlattı. Hocam o bizim skodada da başımıza geldi Sivas dönüşü. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts