Ali Darbaz Salı 20:15 Yazar Paylaş Salı 20:15 Mehmet Yeter yazdı: Transformens yapalım. Annem ve babam 2027 yılına zengin girecekler. Üstün ikna kabiliyetimi kullanıp onları manipüle ederek ve gerekirse torun faktörünü kullanıp Amerika gibi kendi çıkarlarım doğrultusunda harcama yaptırmak istiyorum. Bu yazlık olur, Araba olur, vs. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Herkese merhabalar, 1.4 VTi (EP3C) motorlu aracımda yağ tüketimiyle ilgili uyguladığım işlemlerin ve uzun yol testlerimin sonucunu paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bu motorlarda yağ eksiltmeyi artık bir sarf malzemesi gibi kabul ediyoruz ama uyguladığım son bakımlardan sonra tüketimde çok ciddi bir düşüş gözlemledim. Yaptığım işlemler sırasıyla şu şekilde: Üst üste 3 defa, her 3.000 km'de bir yağ değişimine gittim. Bu 3.000 km'lik bakımların birinde Liqui Moly Engine Flush kullanarak motor içindeki yağ tortularını ve katmanlarını iyice yıkattım. Yakıta enjektör temizleyici ekledim ve otoyolda 130 km/s hızda, 4.000 devir bandında kalarak motoru sağır bırakmadan benzini harcadım. Bujileri yeniledim. Emme tarafındaki VVT elektrovalfini (yağ valfini) değiştirdim. Şu an son yağ değişimimin üzerinden 8.800 km geçmiş durumda. Yakın zamanda Sivas (gidiş-geliş) ve Kuşadası (gidiş-geliş) güzergahlarında uzun yollar yaptım. Bu uzun yolların sonunda, 2.000 km'nin biraz üzerindeki bir mesafede yaptığım ölçümde aracın sadece 0.4 litre yağ tükettiğini gördüm. Sizce bu verilere bakarak "artık arabam yağ yakmıyor" diyebilir miyiz? Bakım kürüne devam edelim mi? Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum. İyi forumlar! Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Çağlar Bayur yazdı: sağır kalmaması önemli sosyal medyada 5000 tane bilimsel ve uzun soluklu çalışma da ortaya koysanız, hepsi de aynı şeyi söylese 1 tane 1 kere bile üstüne motor yağı dahi bulaşmamış birinin sosyal medyada söylediği kadar kabul görmeyecek. Enjektör temizleyicinin yağ eksiltmeye/yakmaya etkisi olduğunu düşünmek, motordaki kurumun, tortunun vs temizlenince keza yine faydalı olduğunu düşünmek vs vs nerenin ürünü ben bilmiyorum. Basit mantık, eliniz kesildi ve pıhtı oluşarak kanama durdu. Bu pıhtıyı temizlerseniz kanama durur mu? Ya da kesik iyileşir mi? Ama dediğim gibi anlatamazsınız kimseye 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce 1990 - 2026 yılı arasında uzun soluklu kullandığımız 4 aracı kıyasladığımda, Ton başına güç bakımından pekde yükselememişiz. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce E 180 tokatlıyorduk 10 derece yokuşta 1 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce İlkay Başaran yazdı: E 180 tokatlıyorduk 10 derece yokuşta Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Sinan Akgöl yazdı: 28. Sn her c3 her yer sollayış 😂😂 Bi Römork işi çok zevkli görünüyor : ) Ağırlığı bir kaç ton daha artırıp denesek mi. Sen tatilde isen telefonda neye takılıyon. Yoksa senide benim gibi sarmadımı sabit boş boş oturmak. 1 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bi Römork işi çok zevkli görünüyor : ) Ağırlığı bir kaç ton daha artırıp denesek mi. Sen tatilde isen telefonda neye takılıyon. Yoksa senide benim gibi sarmadımı sabit boş boş oturmak. Me time diye bisi var ya, butun gun snorkel dalis yaptim tamam. Sen deneme şanzimani romorke atarsin 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Me time diye bisi var ya, butun gun snorkel dalis yaptim tamam. Sen deneme şanzimani romorke atarsin Yarın Bisiklete binerim diyordum, ama İstanbul'da feci yağmur yağdı. Bir anda bugün ne olduysa öğrenci arabası videosu patlama yaşandı, Yarın trafik el verirse aynısını C3 ile yapacağım. Malum şile yolu Haftasonu yoğun olur. Yağmurdan korkanlar gitmez ise sabah trafiğe bakar sürüşe çıkarım. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 42 dakika önce Paylaş 42 dakika önce Sıfır i20 biniyor şimdi öğrenciler, ben üniversiteye daihatsu yrv turbo ile gidiyordum çuff çuff kaç sene önce çektiydim youtube da Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 38 dakika önce Yazar Paylaş 38 dakika önce Ebrar Tüfek yazdı: Sıfır i20 biniyor şimdi öğrenciler, ben üniversiteye daihatsu yrv turbo ile gidiyordum çuff çuff kaç sene önce çektiydim youtube da 130 beygir diyor. Nasıl idare ediydun bunu Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 dakika önce Paylaş 30 dakika önce Ali Darbaz yazdı: 130 beygir diyor. Nasıl idare ediydun bunu Hybrid turbo, hks filtre, susturucu iptal vardı benimkinde, okul dağıldıktan sonra 15 dk ısınmasını beklerdim, sesinden tanırlardı arabayı, 130 orjinal hali. Çok güzel şakalar yaptım, bekar zamanlar. Sesi gidişi örnek video 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts