Ali Darbaz Salı 16:33 Yazar Paylaş Salı 16:33 Arabanın elektrikli gergisini ağır çekim kayda aldım. Hiç bir soruna rastlamadım. Hiç ellemeye gerek yok. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 11:42 Yazar Paylaş Dün saat 11:42 Koray Demir yazdı: Karaciğer metabolik olarak sorunlu. Safra taşına da bu neden oldu. Kolesterol yüksek mi peki? Yüksekse muhtemelen 2. Evre (Non-Alkolik Steatohepatit) karaciğer yağlanması mevcut. Önce kan tahlili (ALT, GGT, ALP, LDH mutlaka çalışılacak) be Usg tetkiki ardından sonucuna göre Dahiliye veya gastroenteroloji takibi öneriyorum. Genel tavsiyeler; 1- Kilo vererek ideal kilona ulaş. 2- Alkol tüketiyorsan alımını azalt. 3- Günde ortalama 25-30 dk egzersiz yap. 4- Beslenmeni düzelt > Taze meyve, sebze, tam tahıl, yarım yağlı süt ürünleri ve sağlıklı yağlar tüket > Yüksek lifli gıdalar tüket. > Kırmızı et yerine hindi , balık gibi et türevlerine ağırlık ver, > Trans yağ içeren gıdalardan (margarin ve) uzak dur > Rafine şekeri yok et . > Yeterli miktarda su tüket. (Yağ çubuğu seviyesinden daha önemli sağlığın için ihmal etme lütfen) yarın kan tahlili verecek ve ultrasounda gireceğim bakalım ne çıkıcak. Yorum bağlantısı
Koray Demir Dün saat 16:34 Paylaş Dün saat 16:34 Ali Darbaz yazdı: yarın kan tahlili verecek ve ultrasounda gireceğim bakalım ne çıkıcak. Aynen düzenli takip ve kontrol şart Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Koray Demir yazdı: Aynen düzenli takip ve kontrol şart Kan tahlilimi yapay zekaya yorumlattım. Pazartesi ultrasound var. Tahlil sonucunu inceledim. Genel bir değerlendirme yapayım ama unutma, kesin teşhis ve yorum için doktorunla görüşmen şarttır: Yüksek veya Düşük Değerler: GLUKOZ (AKŞ): 103 mg/dL (YÜKSEK) Açlık kan şekeri biraz yüksek, ama sınırda (normal: 70–100). Bu, insülin direnci veya prediyabet belirtisi olabilir. 25-HİDROKSİ VİTAMİN D3: 12,94 µg/L (DÜŞÜK) D vitamini eksikliği var. Bu bağışıklık, kemik sağlığı ve genel enerji durumu için önemli. Normal Olan Değerler: AST (SGOT), ALP, GGT: Karaciğer enzimlerin normal sınırlarda. Şu anda aktif bir hepatit ya da belirgin karaciğer hasarı görünmüyor. AMİLAZ, LİPAZ: Pankreasla ilgili bu enzimler de normal, pankreatit gibi bir durum yok. TSH: 1,81 – Tiroid hormonun normal çalışıyor. VİTAMİN B12: 329,9 – Normal ama alt sınırlara yakın. Takip gerekebilir. FERRİTİN: 176,5 – Demir deposu iyi düzeyde. Özetle: Hafif açlık şekeri yüksekliği (103) → Takip edilmeli. Diyabet riski olabilir. D vitamini eksikliği → Takviye gerekebilir. Karaciğer enzimleri şimdilik normal, ama şikâyetlerin varsa non-alkolik yağlanma gibi durumlar görüntüleme (ultrason) ile teyit edilir. İstersen bu verilere göre beslenme ve yaşam tarzı önerileri de sunabilirim. Var mı başka belirtin veya sormak istediğin bir detay? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Darbaz yazdı: D vitamini eksikliği → Takviye gerekebilir. Türkiye gibi bir güneş ülkesinde her tahlililn %90 nı neden böyle çıkar araştırmalı? tıbbi olmayan araştırmam yetrsiz yağ tüketimi diyor TTD Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Çağlar Bayur yazdı: Türkiye gibi bir güneş ülkesinde her tahlililn %90 nı neden böyle çıkar araştırmalı? tıbbi olmayan araştırmam yetrsiz yağ tüketimi diyor TTD d vitaminin gıda ve güneşten emilmesi en zor vitamin d vitamini içip düşük gelen insanlar var ben ara ara 20 binlik doz ile d-clofer içerim az önce 800 tl ek ödeme yaptım d vitamin tahlili için tss olmasına rağmen Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Gülmez yazdı: emilmesi en zor vitamin tereyağını bol tüketen çiftçilerde ölçüm yapılabilir mesela tıbbi araştırma olarak Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Çağlar Bayur yazdı: tereyağını bol tüketen çiftçilerde ölçüm yapılabilir mesela tıbbi araştırma olarak 1200 kişilik iş yerinde 50 üzeri çıkan 1 kişi vardı oda zaten periyodik d vitamini içiyormuş benim 20 30 arasındaydı genel olarak 10 altı çıkan insanlar çoktu en az 50 ve üzeri olması isteniyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Arabaya silecek alacağım. İnternet son iki üç alımda sanayiden pahalı geldi. Sanayi çok daha ucuza buluyorum. 6 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts