Ali Darbaz Dün saat 08:45 Yazar Paylaş Dün saat 08:45 1270 km yol sonunda 0.4 litre yağ ekledim ve çubuk ful görünüyor. Yorum bağlantısı
Koray Demir Dün saat 09:15 Paylaş Dün saat 09:15 Bu yağ çubuğu sorunuyla ne yapacağız böyle? Yorum bağlantısı
Önder Özcan Dün saat 13:29 Paylaş Dün saat 13:29 Koray Demir yazdı: Bu yağ çubuğu sorunuyla ne yapacağız böyle? Umursamayacağız 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan Dün saat 13:37 Paylaş Dün saat 13:37 Çağlar Bayur yazdı: çay güzeldi kesene bereket Siz gidince karpuz da kestik 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce Hastalık karaciğerimde ağrılara sebeb olmaya başladı. Halen iyileşemedim ve şu an yatalak gibi bir haldeyim. Ne uçabiliyorum, nede güzel bir film izleyebiliyorum. Sürekli bir öksürük hali ve karaciğer ağrısı . İlaç içmeyide bırakalı çok oldu. Aldığım gimballı bile doğru düzgün deneyemedim. Hiç bir şeyden zevk alamıyorum. Yorum bağlantısı
Ali Gök 19 saat önce Paylaş 19 saat önce yeniden doktora git. bir tur daha antibiotik verir muhtemelen Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 saat önce Yazar Paylaş 18 saat önce Çağlar Bayur yazdı: safra kesesi olmasın o ? 10 yıl önce safra kesemi aldırdım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Karaciğer kolayla ağrı yapmaz Ali.. O başka bir şeydir. Benim de safra kesem yok , sağ tarafımda bazen ağrılar olur. Evham yapma bence.. 1 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Ali Darbaz yazdı: 10 yıl önce safra kesemi aldırdım. Karaciğer metabolik olarak sorunlu. Safra taşına da bu neden oldu. Kolesterol yüksek mi peki? Yüksekse muhtemelen 2. Evre (Non-Alkolik Steatohepatit) karaciğer yağlanması mevcut. Önce kan tahlili (ALT, GGT, ALP, LDH mutlaka çalışılacak) be Usg tetkiki ardından sonucuna göre Dahiliye veya gastroenteroloji takibi öneriyorum. Genel tavsiyeler; 1- Kilo vererek ideal kilona ulaş. 2- Alkol tüketiyorsan alımını azalt. 3- Günde ortalama 25-30 dk egzersiz yap. 4- Beslenmeni düzelt > Taze meyve, sebze, tam tahıl, yarım yağlı süt ürünleri ve sağlıklı yağlar tüket > Yüksek lifli gıdalar tüket. > Kırmızı et yerine hindi , balık gibi et türevlerine ağırlık ver, > Trans yağ içeren gıdalardan (margarin ve) uzak dur > Rafine şekeri yok et . > Yeterli miktarda su tüket. (Yağ çubuğu seviyesinden daha önemli sağlığın için ihmal etme lütfen) 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Koray Demir yazdı: Karaciğer metabolik olarak sorunlu. Safra taşına da bu neden oldu. Kolesterol yüksek mi peki? Yüksekse muhtemelen 2. Evre (Non-Alkolik Steatohepatit) karaciğer yağlanması mevcut. Önce kan tahlili (ALT, GGT, ALP, LDH mutlaka çalışılacak) be Usg tetkiki ardından sonucuna göre Dahiliye veya gastroenteroloji takibi öneriyorum. Genel tavsiyeler; 1- Kilo vererek ideal kilona ulaş. 2- Alkol tüketiyorsan alımını azalt. 3- Günde ortalama 25-30 dk egzersiz yap. 4- Beslenmeni düzelt > Taze meyve, sebze, tam tahıl, yarım yağlı süt ürünleri ve sağlıklı yağlar tüket > Yüksek lifli gıdalar tüket. > Kırmızı et yerine hindi , balık gibi et türevlerine ağırlık ver, > Trans yağ içeren gıdalardan (margarin ve) uzak dur > Rafine şekeri yok et . > Yeterli miktarda su tüket. (Yağ çubuğu seviyesinden daha önemli sağlığın için ihmal etme lütfen) diyetisyenle görüştüm . 6 kilo fazlam var. Bana yaptığı liste. SABAH (09:00) • 2 adet haşlanmış yumurta veya 2 yumurta ile hazırlanmış sebzeli omlet/menemen (2 tatlı kaşığı zeytinyağı ile pişirilmelidir) • 2 parmak kalınlığında beyaz peynir/süzme peynir veya 2 yemek kaşığı lor peynir× 2 KATI • 4 tam ceviz içi • Bol domates, salatalık, biber, maydanoz, roka (sevdiğiniz yeşilliklerle yağsız sağlıklı bir kombinasyon yapabilirsiniz) • 2 ince dilim esmer ekmek (1 ince dilim =Dilimlenmiş kare tost ekmeği inceliği ve boyutlarında olmalıdır) veya yarım simit ÖĞLE (12:00-13:00)** Geç kahvaltı yapıldığında atlayabilirsiniz Aşağıdaki ana yemek olarak numaralı seçeneklerden herhangi birini tercih edebilirsiniz ve ana yemeğinizin yanında mutlaka noktalı olarak bulanan tamamlayıcı besinlerden bulundurmalısınız. Örnek menü= nohut + salata + yoğurt +bulgur pilavı 1. 8 yemek kaşığı etsiz ıspanak-pırasa-kabak yemeği 2. 8 yemek kaşığı etsiz kuru fasulye-nohut yemeği • 1 su bardağı ayran veya 4 yemek kaşığı yoğurt • 2 ince dilim esmer ekmek veya 3 kepçe çorba (kremasız, pirinçsiz) veya 4 yemek kaşığı sebzeli bulgur pilavı/basmati pilavı • 1 kase mevsim salatası (2 tatlı kaşığı zeytinyağı, bol limon ve sirkeli) **Nar ekşisi, konserve -mısır ve hazır salata sosu eklenmemelidir ARA ÖĞÜN (14:00-16:00) • 1 porsiyon meyve • 16 adet çiğ badem veya 4 tam ceviz içi veya 10 adet çiğ fındıkAKŞAM (20:00-19:00) Aşağıdaki ana yemek olarak numaralı seçeneklerden herhangi birini tercih edebilirsiniz ve ana yemeğinizin yanında mutlaka noktalı olarak bulanan tamamlayıcı besinlerden bulundurmalısınız. Örnek menü= tavuk sote+ salata + yoğurt +bulgur pilavı 1. Kahvaltı seçeneğinizi uygulayınız (hafta da 3 gün) 2. 250 gram ızgara-fırın balık eti (hafta da 1 gün) 3. 8 yemek kaşığı etsiz ıspanak-pırasa-kabak yemeği (hafta da 2 gün) 4. 8 yemek kaşığı etsiz kuru fasulye-nohut yemeği (hafta da 1 gün) • 1 su bardağı ayran veya 4 yemek kaşığı yoğurt • 2 ince dilim esmer ekmek veya 3 kepçe çorba (kremasız, pirinçsiz) veya 4 yemek kaşığı sebzeli bulgur pilavı/basmati pilavı • 1 kase mevsim salatası (2 tatlı kaşığı zeytinyağı, bol limon ve sirkeli) **Nar ekşisi, konserve -mısır ve hazır salata sosu eklenmemelidir ARA ÖĞÜN (21:00-21:30) • 1 porsiyon meyve • 16 adet çiğ badem veya 4 tam ceviz içi veya 10 adet çiğ fındık UYARILAR • Günde 3-2,5 litre su içiniz. Her öğünden 45 dk önce mutlaka 2 bardak su içiniz. • Ana öğünler kendi aralarında yer değiştirebilir. • 1 kilo sebze/bakliyat yemeği 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilmelidir • Et yemeklerine ilave yağ eklenmemelidir. • Öğün saatlerinizde kendi rutininize göre 1 saat öne çekip veya 1 saat öteleme yapabilirsiniz. • Bazen sebze veya bakliyatlarda lif veya protein içeriğine göre öncelik tanıyabiliyorum fakat elinizde bulunmuyorsa veya sevmiyorsanız farklı sebze veya bakliyatı aynı porsiyonda tükettiğiniz sürece problem olm Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce millet 1.9 milyona tesla almaya çalışıyor iken, twitterde eski teslamanı (2023 model ) 1.610 tlye sattım yenisini 1.9 milyona aldım diye sevinen adamları okuyorum. Adam 300 bini uçmuş. Hatta faize yatırmış arabası gelene kadar faizden 1,710 milyon olacak diye mutlu oluyor. Elin adamıda toros ile rusya gürcistan geziyor. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ali, vücuda haypırmil yapılmaz. Doktora git. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Bu diyet listesini de yapay zeka hazırlamıştır gibi bir düşünce oluştu bende Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Metin Akbal yazdı: Bu diyet listesini de yapay zeka hazırlamıştır gibi bir düşünce oluştu bende Tabii ki hayır diyetisyenimiz var sağlık sigortamızın bir hediyesi olarak şirket bizi özel sağlık sigortası yapıyor onun yan faydaları olarak bazı ek faydalar var . Hafta sonu diyetisyende online toplantı yaptık o da bana bunları söyledi var bir sürü şeyde paylaşmıyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce bu kahvaltıdaki menenem i diğer kahvaltılıklar ile birlikte yiyeceğiz değil mi doymam ben onla Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Az önce eve geldim. Dün 500 mili litre doldurduğum yağa ekleme yapmıştım. bugün dinlenmiş arabada tekrar çubuk kontrol ettim. Yağ tam ful çizgisinde. bir önceki doluma istinaden 1260 km yaptığıma göre 0.4 litre yağ eksiltme hızını istikrarlı şekilde sürdürüyor. Eurorepar 5w30 motor yağında 0.650 litre yağ eksiliyordu. Liqui Molly 5w30 ile 1000 kmde 0.397 litre yağ eksiliyor. Demekki üçüncü bakımda liqui molly 5w40 geçiş yapsak 0.3 litre altına düşer. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 1 dakika önce Paylaş 1 dakika önce markalar arasında bu kadar fark olacağını sanmıyorum lm alarak ciddi paralar ödüyorsun total gibi f/p in kralı varken lm kullanmak çok absürt Yorum bağlantısı
Recommended Posts