Koray Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Psa candır. Yalnız 1.6 dizel harici hiçbir motorunu satın almamayı öncelikle tercih ederim. Bir de 3 silindirli herhangi bir makina gördüm mü isterse full bakımlı olsun kaçarım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Psa candır. Yalnız 1.6 dizel harici hiçbir motorunu satın almamayı öncelikle tercih ederim. Bir de 3 silindirli herhangi bir makina gördüm mü isterse full bakımlı olsun kaçarım. Az önce ailecek hizmetinde memnun kaldığımız balık resturantına hesap ödedim. 1 elektrovana parasına denk geliyor. 3 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Yeme içme gezme adı altında spesifik bir konu aç bence orda paylaşım daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Koray Demir yazdı: Yeme içme gezme adı altında spesifik bir konu aç bence orda paylaşım daha iyi olur. Aslında psa parçasının ne kadar ucuz olduğu konusunda farkındalık yapmak istedim. 3 çüpra parasına 1 psa elektrovalfi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Yüksek performanslı Şile gitgel yolculuğum verilerini arabadan indirip, Gemini deep research özeliği ile inceletiyorum. Ne çıkıcak bende bilmiyorum epeydir dönüyor. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali bu arabaya yaptığın masraflar ,değiştirdiğin parçalar gerçekten zarurimidir. Yoksa masraf yapmasan da bu araba yürür mü? Sanki biraz boşa masraf yapıyorsun gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 50 dakika önce Paylaş 50 dakika önce Metin Mankal yazdı: Ali bu arabaya yaptığın masraflar ,değiştirdiğin parçalar gerçekten zarurimidir. Yoksa masraf yapmasan da bu araba yürür mü? Sanki biraz boşa masraf yapıyorsun gibi geliyor bana. Metin hocam, Ali Bey arabaya periyodik bakım harici bakım yapmadı ki. Şunu alcam, bundan alacağım deyip sonradan da fikir değiştirip almaktan vazgeçiyor hep. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 40 dakika önce Yazar Paylaş 40 dakika önce (düzenlendi) Metin Mankal yazdı: Ali bu arabaya yaptığın masraflar ,değiştirdiğin parçalar gerçekten zarurimidir. Yoksa masraf yapmasan da bu araba yürür mü? Sanki biraz boşa masraf yapıyorsun gibi geliyor bana. Arabanın lastikleri balon yapmıştı, ne yapsam yüksek hızda titriyordu, balans, rot işe yaramadı lastik aldım. sorun tamamen geçti Arka üçüncü stop kırıktı, bagaj su alıyordu. bunuda yaptım motor yağıNI 4000-5000 km'de 3 defa değiştirdim. yatan arabanın içi peklensin istedim. 3 defa radyatör üzerindeki tıpa parçalandı. bu yüzden 4 defa usta gördü radyatör buji ne durumda bilmiyorum. bu yüzden Babamın cruze bujiden bozuldu, buda bozulmasın diye buji aldım. 1 defa frenlerin hepsini söküp , fren yağını boşaltıp temizlettim. Balatalar yeni dendi ellemediler. arka kampanada fren silindirleri sıfırdan yapıldı. Arabada fazla antifiriz vardı, araba iyi soğutmuyordu. radyatör iyi ısı çekemediği için saf su doldurup yarı yarıya karışım elde etmekle uğraştım. Yağ soğutucusunu Kartepe tırmanışı esnasında çontası sızdırmaya başladı, yağ soğutucusu 12 yıllıktı yeniledim. Salıncakların birinin burcu koptu değiştirdim. Kulbitör kapağı yine kartepe rampasını çıkarken her yerinden yağ sızdırınca değiştirdim. Su dolum kapağını orjinal bulup taktım. Klima gazı 12 yıllık ve basıncı düşüktü, 500 gran gazla yeniledim. püfür püfür soğutuyor Akü 12 yaşında idi, param vardı değiştireyim bunu ne olur olmaz değiştirdim. Şanzıman için takoz ve yepyeni vantilatör üst gergisi aldım. değişimlerini yaptırdım. Bir sonraki bakım için 2 dene 1 litre yağımda bagajda hazır. Bakın mesela örnek. Antifirzi %75 su %25 idi, ben bunu %50 yaptım. Soğutma performansı arttı. Motor yük altında 87 dereceye kadar soğuyabiliyor eskiden bu rakamlar hayeldi. 19 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 dakika önce Paylaş 23 dakika önce Ali Darbaz yazdı: @Coşku Mert bujiler orjinal geldi, Mann filtrede orjinal gibi duruyor. Bana bu bujileri takacak alet lazım. bunun iysi kötü nasıl bilemedim. Bu şey benim bujiyi tutuar çıkarırı mı . Boy doğru ise ok. İçindeki lastiği kaybetme. Bujiyi o tutuyor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 dakika önce Yazar Paylaş 20 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: Boy doğru ise ok. İçindeki lastiği kaybetme. Bujiyi o tutuyor Bunun boyu kurtarmıyor hocam. Kredi kartını boşaltıp arabayı tek seferde 4 5 işlem yaptırıp noktayı koyacam. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 dakika önce Yazar Paylaş 14 dakika önce (düzenlendi) @Metin Mankal hocam bakın burdada epik Bmw yağ soğutucu sesi var. arabaya yaptığım kısa süreli ikinci yağ değişimi ve Liqui Molly 4200 yağa geçince Yağ pompası sesinide kesitik. Arabanın yağ pompasını kurtardık. 12 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts