İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Obsesif kompisif

yok ya daha neler. Bozuk araba görünce dayanamıyorum okadar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Servet Aydın yazdı:

Obsesif kompisif seninki disleksi değil. Şükür et disleksi değilsin

Bence o da değil.. 

Her insanda olabilen takıntıları var. Ali'de belki biraz fazladır. 

Hangimiz öyle değiliz. Audinin her yerini değiştirmedim mi ben. Hiç bir şeyini değiştiremesem de yürürdü o araba. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bence o da değil.. 

Hangimiz öyle değiliz. Audinin her yerini değiştirmedim mi ben. Hiç bir şeyini değiştiremesem de yürürdü o araba. 

benim c3 frene basınca yolda giderken stop ediyordu kavşakta beton mikserinin altında kalıyordum. Biriylede kavganın eşiğine geldim.  Takıntılı olduğumdan değil arızayı çözmem şart olduğu için bu kadar uğraştım. 
şanzımandaki sorunu çok sallamıyorum mesela

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

benim c3 frene basınca yolda giderken stop ediyordu kavşakta beton mikserinin altında kalıyordum. Biriylede kavganın eşiğine geldim.  

Böyle bir sorun tabi ki acil çözüm gerektir. Ama senin yaptığın çoğu yenilemeyi yapmak benim aklıma bile gelmezdi. 

Olmadık yerlerden sensörler bulup değiştiriyorsun, araba kullanırken 50 veri taki pediyorsun. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Böyle bir sorun tabi ki acil çözüm gerektir. Ama senin yaptığın çoğu yenilemeyi yapmak benim aklıma bile gelmezdi. 

Olmadık yerlerden sensörler bulup değiştiriyorsun, araba kullanırken 50 veri taki pediyorsun. 

250 bin tl motor fiyatı verince bende 10000 datayı ince eleyip sık dokundum. Çokda iyi oldu. 
fiat egeama veya i20 ye hiç sendör takibi yaptımmı mesela. Yapmadım .

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

C3 şanzıman beynine bağlanıp 5000 adet log topladım. Bunu yapay zekada derin araştırmaya soktum. Debriyaj aksiyoneri pozisyonunu ile ecu pozisyonu arasında ciddi fark var. Bunuda kalibrasyon çözerse çözer. Lakin 1 milyon defa aksiyoner çalışıp parça ömür hatası aldığım için direk değiştirme fikri ağır basıyor. Temmuzda değişimi planladım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Duymadığım bir şeydi. araştırdım. 

insta da çok meşhur yahu, neferi de oytun denen birey

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hiç bir şeyini değiştiremesem de yürürdü o araba. 

sendeki huzursuz bacak sendromu

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kaşıntı nın psikiyatrik bir karşılığını bulmam gerek :D

Ali Darbaz yazdı:

Bu isimlerden özellikle ilgilendiğiniz biri hakkında daha fazla detay ister misiniz?

Yapay zekaya sorarım öyle bir durumda ama daha basit yaşamayı tercih ediyorum tavsiye ederim. Acıkınca yemek ye uykun gelince yat tuvaletin gelince yap gibi.

Bir öğrencim var dokuzuncu sınıfta otizm özellikleri taşıyor, şizofrenik davranışlar sergiliyor yalnız takılıyor garip enteresan davranışlar sergiliyor. Veliyi davet ettim bir yerden giriş yapmam lazım arkadaşlık ilişkilerinden konuyu açtık. Bununla alakalı geldiği okuldan da görüşme kaydı görmedim veliye de bunu paylaştım bu konuyla alakalı sizinle veya çocukla herhangi bir görüşme yapıldı mı diye. Odur budur derken veli çalıştığı için çocuğu anneanne ve babaanneye bırakmak durumunda kalmış anneanne ve babaanne de çocuğu oyalamak için sürekli telefon vermişler ihtiyaçları ihtiyaç hissetmeden hep önüne konmuş örneğin acıkmadan yemeğe gelmiş tuvalete gelmeden çise gönderilmiş oyun ihtiyacı telefonla giderilmiş bu yüzden de çocuk altı yaşına kadar konuşmamış. Veli çocuk psikoloğa pedagoga falan gitmiş hatta kendisi otizmden de şüphelendiğini belirtti. Çocuğun bu şekilde olma sebebinin çocukluktaki bu eksikliklerden kaynaklancağı hiç aklıma gelmezdi mesela. Ben kendi çocuklarım için yazın günlük 1 saat telefon kullanım hakkı vermiştim okul zamanı haftalık yarım saat idi. Ama bu esnada davranışlarındaki değişimi görünce kesin olarak kaldırdım şu an telefon kullanımı yok denecek kadar az. Hatta atıyorum İngilizce çalışırken bana kelime soruyorlar sözlüklerine bakmalarını söylüyorum çeviri programlarını kesinlikle kullandırmıyorum veya bir problem çözüleceği zaman araştırma ödevleri vs telefon en son kaynak oluyor çünkü diğer türlü bilgiyi öğrenmiyorlar geçiştiriyorlar bu da beyin fonksiyonların tam kullanm ihtiyacını minimum düzeyde tutmalarına neden oluyor. Önümüzdeki dönem için boş bir nesil yetiştiğini etrafımızda görüyoruz.

Başka bir örnek eşimde basit bir öksürük vardı toz kaçtı doktora gittik doktor ciddi ciddi bize para yutmuşsundur dedi başka yorum yapamadı röntgene gönderdi sonra pnömoni tanısı koydu biz anlamayalım diye zatürre demiyor. Bu sebeple yorum yapma pratik çözüm üretme bir çok alanda iyice azaldı. Bunlar da belki de ileride yeni yeni problem alanları oluşturacak.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Kaşıntı nın psikiyatrik bir karşılığını bulmam gerek :D

Yapay zekaya sorarım öyle bir durumda ama daha basit yaşamayı tercih ediyorum tavsiye ederim. Acıkınca yemek ye uykun gelince yat tuvaletin gelince yap gibi.

Bir öğrencim var dokuzuncu sınıfta otizm özellikleri taşıyor, şizofrenik davranışlar sergiliyor yalnız takılıyor garip enteresan davranışlar sergiliyor. Veliyi davet ettim bir yerden giriş yapmam lazım arkadaşlık ilişkilerinden konuyu açtık. Bununla alakalı geldiği okuldan da görüşme kaydı görmedim veliye de bunu paylaştım bu konuyla alakalı sizinle veya çocukla herhangi bir görüşme yapıldı mı diye. Odur budur derken veli çalıştığı için çocuğu anneanne ve babaanneye bırakmak durumunda kalmış anneanne ve babaanne de çocuğu oyalamak için sürekli telefon vermişler ihtiyaçları ihtiyaç hissetmeden hep önüne konmuş örneğin acıkmadan yemeğe gelmiş tuvalete gelmeden çise gönderilmiş oyun ihtiyacı telefonla giderilmiş bu yüzden de çocuk altı yaşına kadar konuşmamış. Veli çocuk psikoloğa pedagoga falan gitmiş hatta kendisi otizmden de şüphelendiğini belirtti. Çocuğun bu şekilde olma sebebinin çocukluktaki bu eksikliklerden kaynaklancağı hiç aklıma gelmezdi mesela. Ben kendi çocuklarım için yazın günlük 1 saat telefon kullanım hakkı vermiştim okul zamanı haftalık yarım saat idi. Ama bu esnada davranışlarındaki değişimi görünce kesin olarak kaldırdım şu an telefon kullanımı yok denecek kadar az. Hatta atıyorum İngilizce çalışırken bana kelime soruyorlar sözlüklerine bakmalarını söylüyorum çeviri programlarını kesinlikle kullandırmıyorum veya bir problem çözüleceği zaman araştırma ödevleri vs telefon en son kaynak oluyor çünkü diğer türlü bilgiyi öğrenmiyorlar geçiştiriyorlar bu da beyin fonksiyonların tam kullanm ihtiyacını minimum düzeyde tutmalarına neden oluyor. Önümüzdeki dönem için boş bir nesil yetiştiğini etrafımızda görüyoruz.

Başka bir örnek eşimde basit bir öksürük vardı toz kaçtı doktora gittik doktor ciddi ciddi bize para yutmuşsundur dedi başka yorum yapamadı röntgene gönderdi sonra pnömoni tanısı koydu biz anlamayalım diye zatürre demiyor. Bu sebeple yorum yapma pratik çözüm üretme bir çok alanda iyice azaldı. Bunlar da belki de ileride yeni yeni problem alanları oluşturacak.

Bizim hocamız disleksi olduğunu anlayamadı. Yaşı erken okula başladığı bahanesini kullandı. Psikolog felan filan gezdik benim ve doktorun tespiti disleksi belirtileti gösterdiği konusunda hemfikirdik

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bence o da değil.. 

Sen ağır hastasın 😁

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

bende anksiyite hastası çıktım psikiyatriye göre

5 yıl en az sakinleştirici kullanacağım

dışarıdan gören herkes çok sakin olduğumu söyler

ali nin videolarını izleyince konuşması bir garip geliyor bana

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ersen Tapan
  • Yeni Oluştur...