İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Üyesi Zwei: 2012 Citroen C3 1.4 VTi EGS

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Citroen C3 üzerindeki motor beyninde bulunan Euro 5 emisyon yazılımını kaldırıp temizlenmiş motor için daha ideal olan stej bir yazılıma geçmek için aldığım fiyat 

• Toplam işlem bedelleri 14.000₺ şeklindedir. 

• Ortalama 3 saat işlem süresi bulunmaktadır.

• İlk kalkış, ara hızlanmalar ve vites arası toparlamalar, düşük devirlerdeki cansızlık ciddi anlamda değişime uğramaktadır.

• Ömür boyu "ücretsiz" olarak %100 Orijinale dönüş hakkınız bulunmaktadır.

• Servis tarafından yapılan yazılım güncellemelerinde Yazılımın Silinmesi Halinde "1 Yıl" boyunca ücretsiz olarak yeniden yazılım yaptırabilirsiniz.

• 12 Yıllık Tecrübe ve 30.000 ‘den fazla Projede Otomobil / Otobüs / Kamyon / Tır Uygulama Deneyimimiz Bulunmaktadır. 

• 2CR Performance, sadece Türkiye’de değil, Uluslararası Uygulama merkezleri / Chiptuning Firmalarına Yazılım Desteği Sağlayan Patentli Markadır.

• İnstagram sayfamızda öne çıkartılan hikayeler bölümüne de göz atmayı unutmayın. 

• Kullanıcıların bir kısmı bizimle olan deneyimlerini Google‘daki firma sayfasına yorum olarak belirttiler. 

Dilerseniz Google‘da “2CR Performance“ aratarak sizler de yorumları okuyabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Citroen C3 üzerindeki motor beyninde bulunan Euro 5 emisyon yazılımını kaldırıp temizlenmiş motor için daha ideal olan stej bir yazılıma geçmek için aldığım fiyat 

• Toplam işlem bedelleri 14.000₺ şeklindedir. 

• İlk kalkış, ara hızlanmalar ve vites arası toparlamalar, düşük devirlerdeki cansızlık ciddi anlamda değişime uğramaktadır.

Araçta turbo yok, egr (var mı?), dpf yok...

Standart benzinli bir araçta çok düşük devirlerde sürekli kullanılmaz ise uzun vadede dahi kurum sorunu olmaz ki 

Turbosuz bir araçta yazılımın yapabileceği çok bir şey yok, çünkü motorun potansiyeli belli. Şanzıman kalibrasyonu vs derseniz bir şey diyemem ama, kalibrasyona harcanacak para ile gerekiyorsa elden geçmesi daha akılcı olur. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bir tane pedalbox hepsinden iyi sonuç verir

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ü.Emre Kartal yazdı:

Araçta turbo yok, egr (var mı?), dpf yok...

Standart benzinli bir araçta çok düşük devirlerde sürekli kullanılmaz ise uzun vadede dahi kurum sorunu olmaz ki 

Turbosuz bir araçta yazılımın yapabileceği çok bir şey yok, çünkü motorun potansiyeli belli. Şanzıman kalibrasyonu vs derseniz bir şey diyemem ama, kalibrasyona harcanacak para ile gerekiyorsa elden geçmesi daha akılcı olur. 

Hocam yorumun ve tavsiyelerin için teşekkürler ama olaya sadece "turbosuz araca yazılım atılmaz, beygir alınmaz" klasikliğinde bakmamak lazım. Benim buradaki amacım araca 30-40 beygir katmak değil, motorun karakterini değiştirmek.

Benim çıkış noktam ve ilhamım direkt Peugeot Sport sayfaları, özellikle de DS3 R1 ralli araçlarının felsefesi. Benim araçtaki EP3C motorda da durum aynı; R1 araçlarında mekanik aksam, motor içi tamamen stok bırakılıyor ama aracın beyni (ECU) ralliye özel, saf bir haritayla güncelleniyor. Fabrikanın tüketim ve emisyon standartlarını tutturmak için koyduğu o sağırlaştırıcı kısıtlamalar kaldırılıyor. Benim de "Zwei"de yapmak istediğim tam olarak bu: Emisyon yazılımlarını aradan çıkarıp, motorun o boğukluğunu alarak tıkır tıkır çalışan, gaz tepkisi anında veren gerçek ve çiğ potansiyelini ortaya çıkarmak.

Şanzıman konusuna da bir açıklık getireyim: Aracımdaki yarı otomatik şanzımanın o mekanik, kemikli vites geçişleri ve yığılma hissiyatı bir sorun değil, benim özellikle sevdiğim ve tercih ettiğim bir sürüş karakteri. Yani şanzımanın "elden geçmesi" veya tamir edilmesi gibi bir durum söz konusu değil, ben o hissiyattan gayet memnunum.

Benim asıl isyanım ve bu işi şu an bekletme sebebim fiyatlar. Ben bu R1 tarzı harita yüklemesi ve kısıtlamaların iptali için piyasada 3-5 bin TL gibi bir rakam çıkar diye düşünüyordum. Gidip fiyat aldığımda benden tam 14.000 TL istediler! Atmosferik bir araca, mekanik hiçbir parça değişmeden sadece bilgisayardan atılacak bir yazılım için 14 bin lira resmen fırsatçılıktır.

Sizce de bu işlem için 14.000 TL çok uçuk bir rakam değil mi? Bu vizyonu anlayan, "atmosferiğe yazılım olmaz" ezberinden çıkıp R1 felsefesiyle harita yapabilecek ve 3-5 bin TL bandında dürüst çalışan bildiğiniz bir garaj/yazılımcı var mıdır?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Bir tane pedalbox hepsinden iyi sonuç verir

Koray Demir yazdı:

Yazılıma gerek yok bu araçta. 

Hocam "ihtiyaç yok" demek biraz üreticinin bize dayattığı standartların ve kalıpların içinde kalmak oluyor. Benim buradaki amacım zaten "araba yürümüyor, yazılım atıp hızlandırayım" gibi klasik bir düşünce değil. Benim bu yazılımı istememdeki temel sebep iki ana hedefe dayanıyor:

1. DS3 R1 Felsefesi ve Motorun Gerçek Karakteri:

Tıpkı Peugeot Sport'un DS3 R1 ralli araçlarında yaptığı gibi, mekanik aksamı tamamen stok bırakıp sadece ECU'ya odaklanmak istiyorum. Fabrikanın sırf emisyon standartlarını tutturmak için EP3C motora yüklediği o sağırlaştırıcı, motoru boğan kısıtlamaları kaldırmak asıl niyetim. Amacım aracı uçurmak değil; emisyon baskısı olmayan, gaz tepkisi anında veren, tıkır tıkır çalışan saf ve çiğ bir motor karakteri elde etmek. Yani Zwei'nin beynini R1 mantığıyla özgürleştirmek istiyorum.

2. Maksimum Verimlilik ve Yakıt Tüketimi (Hypermiling):

Olayın bir de benim için çok önemli olan ekonomi boyutu var. Ben hypermiling (maksimum yakıt tasarrufu) dinamiklerine kafa yoran biriyim. Şu an zaten aracımla sabit 100 km/s hızda 5 L/100 km gibi değerleri yakalayabiliyorum. Ancak emisyon kısıtlamalarından arındırılmış, doğrudan motorun en rahat ve en verimli çalışmasına odaklanan saf bir haritayla bu tüketimi çok daha aşağılara çekebileceğimi biliyorum. Fabrika yazılımları her zaman en az yaktıran değil, en "çevreci" görünmeye çalışan yazılımlardır. Motoru rahatlatırsan, termal verimlilik artar ve yakıt düşer.

Özetle; benim "ihtiyacım" olan şey standart bir güç artışı değil. Hem o saf DS3 R1 mekanik hissiyatını yaşamak hem de hypermiling potansiyelimi sonuna kadar kullanıp tüketimi düşürmek. Tabii tüm bu anlattığım ince ayar için bilgisayardan atılacak bir dosyaya 14.000 TL gibi fırsatçı bir rakam istemeseler, bu projeyi çoktan hayata geçirmiştim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ali Darbaz
  • Yeni Oluştur...