İçeriğe Yönlendir

Togg Satışları Yavaş mı İlerliyor?

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

elektriklilerin tamamı 2. elde ağır zarar ettirir zaten kardeş, şimdilik bizim ülkede toplumdan dolayı böyle bir durum var o kadar,  1 kuruşu bırak sağlam indirim yapmadan satamazlar, aslında ederleri kasko değeridir ama işte şimdilik böyle durum, değişecek zamanla...

Bu algı hızla değişiyor. Çünkü araç söylendiğine göre eskimiyor. Göreceğiz bakalım. 

Ben de daha çok değer kaybettiğini düşünüyordum ama i3 lere baksana 10 yaşında araçlara?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Bu algı hızla değişiyor. Çünkü araç söylendiğine göre eskimiyor. Göreceğiz bakalım. 

Ben de daha çok değer kaybettiğini düşünüyordum ama i3 lere baksana 10 yaşında araçlara?

bence değişmeyecek, laptop gibi alet bunlar, kullan değiştir, 2. elde açık ara fiyat farkı olmadıkça 2. el almaz kimse, neyse şu geçiş döneminde lazım olan alıp kullansın, işe git gel yapan için en ucuz ulaşım aleti gibi şuan, tabii elektrik işi değişecetke ama o zamana kadar bakalım keyfimize...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Evet Hocam ben de ön yarıgılıydım.

Şimdi alacağım bir aksilik olmazsa.

8 yıl pil garantisi var. 2-3 yaşında araç alsam en az 5 sene daha garantisi var.

10seneye kullanılmayacak hale gelse, Pilde hücre değişimi maliyetleri bence daha da uygun olacaktır.

Şehir içi km yapan birinin kesinlikle elektrik tercih etmesi lazım acayip ekonomik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bence değişmeyecek, laptop gibi alet bunlar, kullan değiştir, 2. elde açık ara fiyat farkı olmadıkça 2. el almaz kimse, neyse şu geçiş döneminde lazım olan alıp kullansın, işe git gel yapan için en ucuz ulaşım aleti gibi şuan, tabii elektrik işi değişecetke ama o zamana kadar bakalım keyfimize...

E bu laptop ise diğeri ne? Portakal mı?

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Doğu bloku ülkelerindeki otobüsleri ve troleybüsleri düşün.. hangisi uzun ömürlü?  batarya dediğin değişiyor kolayca. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Doğu bloku ülkelerindeki otobüsleri ve troleybüsleri düşün.. hangisi uzun ömürlü?  batarya dediğin değişiyor kolayca. 

bataryayı değişirsin evet, ama bu araçları telefon gibi yapacaklar bence, abonelikle çalışan tip araçlar neyse boşver biz görmeyceğiz zaten, keyfini sür geç, şu reno 5 te gelmedi gitti bakamadık bir türlü, bu arada çinlilerin araçlara bakıyordum, adamlar uçmuş gitmiş vallahi, çpk acaip işler dönüyor artık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bataryayı değişirsin evet, ama bu araçları telefon gibi yapacaklar bence, abonelikle çalışan tip araçlar neyse boşver biz görmeyceğiz zaten, keyfini sür geç, şu reno 5 te gelmedi gitti bakamadık bir türlü, bu arada çinlilerin araçlara bakıyordum, adamlar uçmuş gitmiş vallahi, çpk acaip işler dönüyor artık :)

Eli kulağında herşeyin. Ama şu pkk işinde ümitsizim. olur da evdeki hesap çarşıya uymaz da iyi şeyler olursa memlekette çok hızlı bir düzelme yaşanabilir de. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Eli kulağında herşeyin. Ama şu pkk işinde ümitsizim. olur da evdeki hesap çarşıya uymaz da iyi şeyler olursa memlekette çok hızlı bir düzelme yaşanabilir de. 

o işte bende aynı şekilde düşünüyorum, pek yakında belli olur, yalnız çok kritik bir durumdayız, ipin ucunu kaçırmazlar inşallah...

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

elektriklilerin tamamı 2. elde ağır zarar ettirir zaten kardeş, şimdilik bizim ülkede toplumdan dolayı böyle bir durum var o kadar,  1 kuruşu bırak sağlam indirim yapmadan satamazlar, aslında ederleri kasko değeridir ama işte şimdilik böyle durum, değişecek zamanla...

Araç ihtiyacı olup, içten yanmalıyı kıymetli iken elden çıkaran ve sıfırda tüketici lehine ÖTV avantajını yakalayan bence şanslı. Öngörüme güveniyorum. İzleyip göreceğiz... :)

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Abdussamed Acar yazdı:

Araç ihtiyacı olup, içten yanmalıyı kıymetli iken elden çıkaran ve sıfırda tüketici lehine ÖTV avantajını yakalayan bence şanslı. Öngörüme güveniyorum, izleyip göreceğiz... :)

içten yanmalının kıymeti düşmez kardeş, ne sen ne ben o günleri göremeyeceğiz, daha uzun yıllar lider olarak kalacaklar,  haa ötv avantajı tamam, hergün işe gidip geliyorsan, evde şarj imkanında varsa o zaman basit ve küçük elektrikli ideal olacaktır ama o kadar, neyse izleyip görelim, zaten  şuanki avantajları bir süre için geçerli olacak bence, bize o kazancı yedirmezler, hele biraz daha yayılsın izle.... :)

lazımsa tamam alınsın, ama şart değilse ve zaten aracın varsa elinin altındakiyle devam, helede şu sıralar....

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ali Cihangiroğlu yazdı:

içten yanmalının kıymeti düşmez kardeş, ne sen ne ben o günleri göremeyeceğiz,

50 sene öncenin ortalama bir arabası:

image.jpeg.12edd445210f31b817bec1c9e1707edb.jpeg

30 sene öncenin ortalama arabası: image.jpeg.15820851938ab0033cc07ca07d12a1f7.jpeg

Günümüzün ortalama arabası: 

image.jpeg.ff5c24fa4b5687d3efdbd4fdeaef2368.jpeg

Görsellerden görüldüğü gibi teknoloji eksponansiyel ilerliyor. 20 senede ancak motor verimi ve elektronik destek geliştirebilen insanoğlu kalan 30 senede yakıt cinsini değiştirip bir de arabaya otonom sürüş eklemiş. Kendi kendine gidiyor, bazen şoförden iyi tepkiler veriyor. 

Kalan 10,20,30 senede kimse ne olacak bilemez. Ben de sizin gibi düşünüyordum ancak bir yerlere doğru çok süratli gidiyoruz. 10 sene önce çıkan elektrikli ile bugünün kapasite, donanım farkında bile acayip verimlilik artışı var. Yani Allah uzun ömür versin ancak bizler gidene kadar her şey olur. :) Elektrikli de biter, benzin de biter, hidrojen de biter. Birisinin “Buldum” demesine bakıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağrı Alaf yazdı:

Görsellerden görüldüğü gibi teknoloji eksponansiyel ilerliyor. 20 senede ancak motor verimi ve elektronik destek geliştirebilen insanoğlu kalan 30 senede yakıt cinsini değiştirip bir de arabaya otonom sürüş eklemiş. Kendi kendine gidiyor, bazen şoförden iyi tepkiler veriyor. 

Kalan 10,20,30 senede kimse ne olacak bilemez. Ben de sizin gibi düşünüyordum ancak bir yerlere doğru çok süratli gidiyoruz. 10 sene önce çıkan elektrikli ile bugünün kapasite, donanım farkında bile acayip verimlilik artışı var. Yani Allah uzun ömür versin ancak bizler gidene kadar her şey olur. :) Elektrikli de biter, benzin de biter, hidrojen de biter. Birisinin “Buldum” demesine bakıyor. 

Korkunç bir hızla değişiyor herşey evet, ama bence bu değişim bu araçları daha önemsiz hale getiriyor gibi, nasıl diyim, herkesin evinde yemek tabağı takımı vardır gibi düşün, varmı var işte o kadar....  100 sene sonrada ilk resimdeki Forda vay bee keşke olsa dersinde şu an çıkan son kasa teslayı hatırlayan bile olmayacak, çok hızlı değişim çok fazla elektronik bence tüm havasını bozuyor bu işlerin, İnsanı analog olarak düşün, kendi gibi olanı özler, dijital kaldır at, zamanın Nokiasını kimse aramaz hatta kullanamzsın bile, anlatabildimmi, bence bu yeni nesiller gelişip çoğaldıkça daha önemsizleşecek, insanlar bu aletleri umursamayacak bile, şuan ilk tadını kaçıran çinliler oldu, bir sürü araç hespi aynı aslında, ruhsuz makinalar, birde bunların hepsinin tam otonom olduğunu düşünsene, ne zevki kaldı arabanın, bak şu örneğimi sevdim, İnsan Analog bir varlıktır, kendi gibi olanı sever özler :D 

daha ilerde zaten kimse kendine araba almayacak, gerek olmayacak, almakta istemeycek, araba dediğimiz şey tarih bile olabilir, ama içten yanmalıyı müzede görürsün ama bu pilleri göremeyeceksin...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Yeter yazdı:

Gelecek deyince aklıma şu sahne geliyor.

olacağı bu zaten :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağrı Alaf yazdı:

Kalan 10,20,30 senede kimse ne olacak bilemez. 

Geçenlerde bir türk ürettiği uçan otomobili test ediyordu.. 

Mehmet Yeter yazdı:

Gelecek deyince aklıma şu sahne geliyor.

Teslaları gördükçe de benim aklıma şu sahne geliyor 

Elon bir komutla hepiniz eve dönün derse :)

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

hepiniz eve dönün derse

gece park ederken krikoya vurmalı

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Abdussamed Acar yazdı:

Haklısın ama araç olmayınca yine iyi denebilecek fiyatlarla ikinci elde satılabiliyordu. Ancak önümüzdeki dönemde piyasayı araca boğacaklar gibi gözüküyor. 15 gün önce 2100 den 1 kuruş aşağı inmeyen düşük km li Tesla SR satıcıları 15 gün sonra yeni kasa uygun fiyat ile gelmeye devam ettikçe 1700 lere satamaz hale geldiler. Bir çok markada da durum benzer yöne doğru gidiyor. Araç satması gereken TOGG, TESLA şu an çapa oldu piyasaya, başka markalarda kuyrukta, geliyorlar... :nargile:

Kesinlikle öyle, araç bolluğundan dolayı satışlar zor ve düşük fiyata olacak. 

Araba konusunda olması gereken de bu bence. Yatırım yapacak olan altın alsın :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...