İlkay Başaran 4 Ekim Paylaş 4 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: Tamam işte hepsi yanlış sisteme müdahale etmek çok büyük sorun yaratıyor faiz ve nas olayında çok güzel anlaşıldı Evet standart olsun elektrik faturası. Kim ne kullanıyorsa onu ödesin. İsteyen istediği gibi kullansın. Ayda 2 şarjla limite takılmayan adamın 250 km lik kullanımını vatandaş ödemesin, demek istediğim bu. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim Paylaş 4 Ekim 4999 kW yerine 5001 kW kullananın da buzdolabı elektriği üç kat zamlı gelmesin 3 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ekim Paylaş 5 Ekim İlkay Başaran yazdı: Evet standart olsun elektrik faturası. Kim ne kullanıyorsa onu ödesin. İsteyen istediği gibi kullansın. Ayda 2 şarjla limite takılmayan adamın 250 km lik kullanımını vatandaş ödemesin, demek istediğim bu. anlamadım ne dedin? Mehmet Göktürk yazdı: çok güzel anlaşıldı bence geri dönüp bakılmadı bakan da olmadı aynen de devam. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ekim Paylaş 5 Ekim yani anlayan anladı demek istedimdi felan gibi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Ekim Paylaş 7 Ekim boşverin, hakettiğini yaşayacak bu Millet! uzuun bir beklemeden sonra yeni video sonunda gelmiş, izleyinde rahatlayın.... 3 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 7 Ekim Yazar Paylaş 7 Ekim Versiyonlar V1 RWD Standart Menzil V1 RWD Uzun Menzil V2 RWD Uzun Menzil V2 4More Teslim Fiyatları 1.878.000 ₺ 2.188.000 ₺ 2.363.000 ₺ 3.133.641 ₺ çift motorlu versiyon fiyatları açıklandı Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA Dün saat 12:01 Yazar Paylaş Dün saat 12:01 kgm bu kadar araç satması enteresan geldi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 14:20 Paylaş Dün saat 14:20 İlkay Başaran yazdı: Evet standart olsun elektrik faturası. Elektriğin standardı kaç lira ki.. maliyeti kaç lira, arada aracılar ne kadar kazanıyor.. Ve Bence daha önemlisi kayıp kaçak, elektrikte kayıp kaçağın önüne nasaıl geçilemez bir türlü anlam veremiyorum.. Bir bölgeye, koy sayacı, ne kadar elektri kverdiğini ve ne kadarı için para ödendiğini hesapla. Fark varsa kaçak var işte. odaklan oraya ve tespitini yapıp kes. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 15:48 Paylaş Dün saat 15:48 Mehmet Ozyurek yazdı: kayıp kaçağın önüne nasaıl geçilemez bir türlü anlam veremiyorum.. bakış açın: önüne geçilmesinin istendiği yönünde yani?, değişik yerden bak: önüne geçmek istenmiyorsa? 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 16:10 Paylaş Dün saat 16:10 Mehmet Ozyurek yazdı: Elektriğin standardı kaç lira ki.. maliyeti kaç lira, arada aracılar ne kadar kazanıyor.. Ve Bence daha önemlisi kayıp kaçak, elektrikte kayıp kaçağın önüne nasaıl geçilemez bir türlü anlam veremiyorum.. Bir bölgeye, koy sayacı, ne kadar elektri kverdiğini ve ne kadarı için para ödendiğini hesapla. Fark varsa kaçak var işte. odaklan oraya ve tespitini yapıp kes. Barış istemiyo musun 1 1 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 19:52 Paylaş Dün saat 19:52 Mehmet Göktürk yazdı: Barış istemiyo musun İstiyorum da, bu da alakalı. Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 18 saat önce Yazar Paylaş 18 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Elektriğin standardı kaç lira ki.. maliyeti kaç lira, arada aracılar ne kadar kazanıyor.. Ve Bence daha önemlisi kayıp kaçak, elektrikte kayıp kaçağın önüne nasaıl geçilemez bir türlü anlam veremiyorum.. Bir bölgeye, koy sayacı, ne kadar elektri kverdiğini ve ne kadarı için para ödendiğini hesapla. Fark varsa kaçak var işte. odaklan oraya ve tespitini yapıp kes. Kaçak belli https://img.aydinlik.com.tr/rcman/Cw1280h720q95gc/storage/files/images/2024/05/11/turkiyede-kacak-elektrik-kullanim-oranlari-belli-oldu-o1vj.jpg Mehmet Ozyurek yazdı: Elektriğin standardı kaç lira ki.. maliyeti kaç lira, arada aracılar ne kadar kazanıyor.. Ve Bence daha önemlisi kayıp kaçak, elektrikte kayıp kaçağın önüne nasaıl geçilemez bir türlü anlam veremiyorum.. Bir bölgeye, koy sayacı, ne kadar elektri kverdiğini ve ne kadarı için para ödendiğini hesapla. Fark varsa kaçak var işte. odaklan oraya ve tespitini yapıp kes. kaçak kullanan iller belli. onları kontrol edende onlardan. i.. i.i ısırmaz misali. İşini yapan görevliyi döverler vs vs vs. 400kw çok düşürdüler 5000 yada 6000olaydı iyi idi. yada kademeli 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Versiyonlar V1 RWD Standart Menzil V1 RWD Uzun Menzil V2 RWD Uzun Menzil V2 4More Teslim Fiyatları 1.878.000 ₺ 2.188.000 ₺ 2.363.000 ₺ 3.133.641 ₺ çift motorlu versiyon fiyatları açıklandı En basit versiyon 1.200 gibi olmaliydi. Yorum bağlantısı
İsa Acar 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Kasım ayı finansmanı açıklanmış, dün sms geldi. %0 faizle 800 bin 12 ay (aylık ödeme 66.667,00 TL.) 2,57 faizle 1 milyon 700 bin 48 ay (aylık ödeme 71.578,00 TL.) Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 saat önce Paylaş 13 saat önce deepseek hesabında elimdeki 1 milyon değerindeki aracın üzerine 700 in TL olarak eklediğimde, almaz isem geçecek sürede mesela 200 bin tl benzinli arabaya bir de masraf yaparsam, ki bu onu 800 bin tl gibi yapar, amortisman süresi 6 sene kadar oluyor. 1.700 tl ye elektrikli denk araba yok ama. yani denk arabanın 2.400 olduğunu düşünürsek zaman 16 sene oluyor. tabi elektrikli araç hiç bozulmaz ise. ben bu sıra, senede 22-23 bin km yapıyorum. 352 bin km yapar. yani sonuç olarak, yeteri kadar iyi arabası olan birisinin elektrikli araç alması için benzin fiyatının 5 6 kat filan artması yada günde 350 400 km kadar yol yapması ve/veya arabasının sürekli bozuluyor olması lazım. ihtiyaç harici zorlanarak alınan yeni bir araba tamamen lüks tüketim olmuş oluyor. bu sebeple bir araca en az 10 sene binmek lazım. öyle seçip almalı. mesela benim şu anda kullandığım araba 15 yaşında. mercedes w204. 182 bin km de. jeep 2009 model. 245 bin kmde. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Doğan Arşiray yazdı: mercedes w204. satlık mı Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Doğan Arşiray yazdı: deepseek hesabında elimdeki 1 milyon değerindeki aracın üzerine 700 in TL olarak eklediğimde, almaz isem geçecek sürede mesela 200 bin tl benzinli arabaya bir de masraf yaparsam, ki bu onu 800 bin tl gibi yapar, amortisman süresi 6 sene kadar oluyor. 1.700 tl ye elektrikli denk araba yok ama. yani denk arabanın 2.400 olduğunu düşünürsek zaman 16 sene oluyor. tabi elektrikli araç hiç bozulmaz ise. ben bu sıra, senede 22-23 bin km yapıyorum. 352 bin km yapar. yani sonuç olarak, yeteri kadar iyi arabası olan birisinin elektrikli araç alması için benzin fiyatının 5 6 kat filan artması yada günde 350 400 km kadar yol yapması ve/veya arabasının sürekli bozuluyor olması lazım. ihtiyaç harici zorlanarak alınan yeni bir araba tamamen lüks tüketim olmuş oluyor. bu sebeple bir araca en az 10 sene binmek lazım. öyle seçip almalı. mesela benim şu anda kullandığım araba 15 yaşında. mercedes w204. 182 bin km de. jeep 2009 model. 245 bin kmde. 1 milyonluk araban 6 sene sonra kaç lira? 1 milyonluk arabanı satıp 1 milyonluk elektrikli al? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: 1 milyonluk araban 6 sene sonra kaç lira? 1 milyonluk arabanı satıp 1 milyonluk elektrikli al? Mercedes satip dacia spring al diyorsunuz. Çağlar Bayur yazdı: satlık mı Hayir... Ancak daha iyi bir benz olursa degisir sanki. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Doğan Arşiray yazdı: Mercedes satip dacia spring al diyorsunuz. Hayir... Ancak daha iyi bir benz olursa degisir sanki. Hayır sıfır mersedes mi alacaksın? Eski tesla al mesela Araba değişecek isen elektrikli al yoksa 10 yaşındaki aracı sıfır araçla karşılaştırma. Sıfır her araç azcık c sınıfı dolusu 2 milyondan başlar Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 saat önce Paylaş 2 saat önce sıfır mercedes diye bir kıyas yampadım ki? ikinci el 1 milyona tesla yok. bataryası bozuk bmw i3 bile yok o paraya. sadece egea 1.4 fire motor var. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Doğan Arşiray yazdı: sıfır mercedes diye bir kıyas yampadım ki? ikinci el 1 milyona tesla yok. bataryası bozuk bmw i3 bile yok o paraya. sadece egea 1.4 fire motor var. 1 milyonluk 10 yaşında arabayı satıp 2 milyona "sıfır" elektrikli alırken bunun parasının kaç senede amorti edileceğini söyledin. Bir kere elindeki araç 10 yaşında. O nedenle ucuz. Binmeye devam edebiliyorsan bin. Zaten eski arabaya binmek her zaman daha ucuzdur. Gerek vergi gerekse tamiri vs daha rahattır. Evet masrafı vardır ama yetkili servis de garanti döneminde yine pahalı. 1 milyona elektrikli araba bulunur bence. bi bakalım. 10 yaşında olsa bulurdun.. ama 10 yaşında elektrikli araba pek yok. Yani "yeni araba alacaksan" elektrikli al. Yoksa yeni almayacaksan zaten almamak daha karlı benzin de olsa elektrik de olsa. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce bu var, mg var, corsa var ec4 var. Togg kısa menziller var.: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-unus-boyasiz-23-gs-cam-tvn-istm-30psn-1,19-48vade-37.000km-1280369327/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2023-opel-corsa-f-gs-cam-tavan-isitma-full-15-binkmde-1277400521/detay Gerçi bunlar da denk değil çünkü senin araban eski. eski benzinli aracı eski elektrikli ile karşılaştırırsan anlamlı. Yoksa neticede yeni araç almış oluyorsun. Öyle yani. Doğan Arşiray yazdı: sıfır mercedes diye bir kıyas yampadım ki? ikinci el 1 milyona tesla yok. bataryası bozuk bmw i3 bile yok o paraya. sadece egea 1.4 fire motor var. Sıfır elektrikli diye yaptın. elektrikliyi sıfır koyacaksan mersedesi de sıfır koyacaksın. Doğan Arşiray yazdı: sıfır mercedes diye bir kıyas yampadım ki? ikinci el 1 milyona tesla yok. bataryası bozuk bmw i3 bile yok o paraya. sadece egea 1.4 fire motor var. Sıfır elektrikli diye yaptın. elektrikliyi sıfır koyacaksan mersedesi de sıfır koyacaksın. Yeni araç almamak ile elektrikli almamayı karıştırıyorsun karşılaştırmada. Yorum bağlantısı
Recommended Posts